Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi okozhatja a magzati hyperec...

Mi okozhatja a magzati hyperechogen bél rajzolatot?

Figyelt kérdés

A 20. hetes genetikai uh-on látott a doki fehér foltot a baba hasán, elküldött genetikai tanácsadásra, nagyon félek, hogy beteg lesz a babám! Segítsetek, találkoztatok már ilyen jelenséggel?! Köszönöm!

20 hetes km.

#hypererchogen
2012. dec. 13. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet elzáródás, vagy bélcsavarodás is az oka. Én tapasztalatból írok, ne ijedj meg. A lényeg, hogy ha továbbra is tágult belek lesznek, akkor rendszeresen nézesd UH-al, nehogy perforáljon. Születés után ezt egy műtéttel gyorsan megoldják, ha ennyi volt, egészséges lesz.

Ez nagyon durván hangzik elsőre, de túlélhető. Vagyis szerintem jobb erre felkészülni.

Ezt olvasd el:

[link]

Kívánom, hogy semmi gond sem legyen!

2012. dec. 13. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül Szegeden egy vmilyen Andrea nevű orvos csinálta az uh-t? Nekem az ötödik babámnál "látott" ilyet, de a saját dokim mondta, hogy ennek a dokinak ez a mániája. Az én babámnak sem volt semmi baja, már 14 hónapos és teljesen egézséges! Úgyhogy korántsem biztos, hogy gond van!
2012. dec. 14. 22:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Első!

Meg nem nyugtattál, de legalább tudom h mire számíthatok, mert senki nem mondott semmit, és nem is találok biztos támpontot!

Bizakodom a legjobban, de muszáj felkészülni a rosszra is. :(

Második!

Nem Szegeden volt, Székesfehérváron, de nagyon remélem, hogy vaklárma!

Köszi a segítségeteket!

2012. dec. 15. 08:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Csütörtökön megyek genetikai tanácsadásra és minden kiderül....
2012. dec. 15. 08:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én is sokkot kaptam, de közben látva a többi beteg gyermekeket, rájöttem, hogy hálás lehetek a Jóistennek, hogy ilyen baja lett a kisbabámnak és gyorsan felgyógyul és elfelejtjük...így is lett. (És nekünk egy műtét volt, 3 hét utána hazajöttünk) Ha tudsz valamit, írj, és ha ez lenne a gond, segítek szívesen. Drukkolok!

2012. dec. 15. 09:57
 6/7 anonim válasza:
77%

Sziasztok!

Azért írom le ezeket a tapasztalatokat mert nem szeretném ha bárki is átélné azt amit mi feleségemmel! A "vmilyen Andrea"(Gáspár-Surányi Andrea)nevű orvoshoz feleségem is bekerült a szegedi női klinikára kontrollra. 5 rendellenességet állapított meg a genetikai ultrahangon a 20.hetes kisbabánknál mindezt 5 perc alatt - mindezt teljesen ridegen(nem kívánom senkinek ezt az érzést).Ezt követően még odahívatta Keresztúri Attila tanár úrat (aki éppen megjött a műtőből),hogy erősítse meg ebben, aki egyszerűen 2perc alatt megnézte a rendellenességeket és jóváhagyta. Ez előtti genetikai és normál ultrahangokon semmi ilyesmit nem láttak/láttunk és nem is hittük el hogy a mi babánk beteg, ezért elmentünk egy profi fizetős intézethez,akik profi ultrahangos géppel vizsgálták a babánkat. Kb. 45perces részletes vizsgálatot követően közölték, hogy teljesen egészséges babát várunk, minden érték nagyon rendben van, szépen fejlődik. És ott szó szerint azt mondták hogy a szegedi női klinikát azt inkább hagyjuk!

Én leendő apukaként, FELHÁBORÍTÓNAK tartom, hogy így bánjanak az emberrel egy TB-s magát hitelesnek hirdető intézménynél(SZEGEDI NŐIKLINIKA)!

2021. febr. 2. 18:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Kérdező,ha lehet tudni mi lett veletek? Egészségesen született a baba?
2023. febr. 10. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!