Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A véleményetekre vagyok...

A véleményetekre vagyok kíváncsi!?

Figyelt kérdés

A terhesség alatt végig magándokihoz jártam. Megbeszéltük már korábban a férjemmel, hogy nem fogadjuk meg a szüléshez, mert baromi drága . Tényleg nincs rá pénzünk, hogy a doki sz.tarifáját megfizessük. Lesz mire költeni így is :(

Erre a legutóbbi vizsgálaton szóba hozta a szülést az orvos. Nem tudom, hogy csak nem tudta biztosra és tudni akarta, vagy esetleg egyértelmű dolog volt neki, hogy nála szülök, de már tervezgette hogyan is lesz. ÉN úgy le voltam fagyva, mert mit is mondjak..csak figyeltem okosan.

Tudom, kellett volna mondani, hogy nem nála szülök, hanem annál aki éppen ott lesz, de nem volt merszem a képébe mondani, hiszen minden alkalommal hozzájártunk(kisebb vagyon volt),szóval olyan kellemetlen volt az egész, inkább semmit sem mondtam :(

2012. dec. 13. 09:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy, szerintem is csak a mesében :)

Úgy gondolom, hogy azt mondaná, hogy adjak amennyit gondolok. Viszont aki nála szül, tisztában van a tarifával (90.000 Ft.)

Ezek után mennyire "gondolhat" az ember, hogy ne "nevessék ki" :)

2012. dec. 13. 10:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Igen az jó megfogalmazás, amit a kedves hozzászóló írt. Össze kell szedjem magam és tisztázni vele, bár jobb lett volna mindjárt az elején . (ott volt az asszisztense, a dokinak is kínos lett volna szerintem)
2012. dec. 13. 10:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kiegészítheted azzal (ami a valóság):

"Sajnos nincs keretünk a szülésre. A terhesgondozás árát is csak nehezen tudtuk kigazdálkodni, de az "előéletünk" miatt ezt elengedhetetlennek gondoltuk, de azért köszönöm".

Így tudja, hogy nulla Forintra számíthat, és rajta múlik, hogy mit lép erre.

9

Amúgy nem csak a mesében, az én orvosom ilyen, bár ő az első terhesgondozáson teljesen magától tisztázta a "feltételeket".

Azt mondta, hogy őhozzá havonta egyszer el kell mennem terhesgondozásra, kifizetem az árát. ha nincs gond, akkor havonta egyszer megyek, de ha gond van, és havonta 17x megyek, akkor is ugyanannyit kér, tehát egy hónapra nem kér többet.

A szülésért pedig nem kér pénzt, de elfogad.

Nekem azt mondta, hogy gondoljam át, hogy ezek mellett a feltételek mellett akarok-e hozzá járni.

Szóval van ilyen is...

2012. dec. 13. 10:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is mondd el őszintén neki,hogy jelenleg nem tudod kifizetni a szülés levezetéséért járó pénzt.Várd meg mit mond,lehet megelégszik egy kisebb összeggel.Az anyasági segélyt nagyon hamar utalják,esetleg abból is tudsz adni neki.Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni és szereted ezt a dokit,akkor próbáld meg.Nem a férjed fog szülni,ő mint kívülálló nehezen érti meg,hogy egyáltalán nem mindegy kivel szül az ember.
2012. dec. 13. 10:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a szülésért valóban nem kapott, mert nekünk sem volt, de ugyanolyan gondossággal volt velem utána is, és nem látszott, hogy mérges lenne emiatt!
2012. dec. 13. 10:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Így már teljesen érthető, hogy fontosabb volt neked a terhesgondozás.

Egyébként nagyon sok orvos vállal úgy kismamát, hogy a terhesség alatt a kórházban végzi az ultrahangozást és ilyenkor nem kér pénzt. Én is úgy készültem, hogy csak a szülésért fogok adni, csak annyi probléma volt közben velem, hogy emiatt menet közben is adtam.

2012. dec. 13. 10:37
 17/19 anonim ***** válasza:
71%
A #9-es és #13-as írójának, aki gondolom ugyanaz, GRAT!!! A lehető legjobban megfogalmaztad.. Na erre jó ez a GYIK!!
2012. dec. 13. 10:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is nyugodtan mondd meg neki, hogy mi a helyzet. Mondd el, hogy tudod, hogy ez plusz költségekkel jár, ha nála szeretnél szülni, de megváltozott anyagi helyzetetek ezt most sajnos nem teszi lehetővé. És megköszönöd, hogy eddig gondozott. Szerintem nem ciki elmondani, azért nem mindenki tud a babakelengye mellett még közel 100 ezer Ft-ot is leperkálni a szülésért egy hónapban, ezt meg kell értenie neki is, nem mindenki keres annyit..
2012. dec. 13. 10:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Mondd el neki, hogy miért kérted fel őt terhesgondozásra, és mondd el azt is, hogy a szülésre nem tudod felkérni, mert nem tudod megfizetni. Ha normális, elvállal így is. Még ez is jobb, mint utána kerülgetni a kórházban.

Mi egyébként 30 ezret adtunk a dokinak (vidéki nagyváros). Sajna épp volt szülés előtt egy nem tervezett nagyobb kiadásunk, és ennyi maradt. Nem nézett csúnyán.

2012. dec. 13. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!