A véleményetekre vagyok kíváncsi!?
A terhesség alatt végig magándokihoz jártam. Megbeszéltük már korábban a férjemmel, hogy nem fogadjuk meg a szüléshez, mert baromi drága . Tényleg nincs rá pénzünk, hogy a doki sz.tarifáját megfizessük. Lesz mire költeni így is :(
Erre a legutóbbi vizsgálaton szóba hozta a szülést az orvos. Nem tudom, hogy csak nem tudta biztosra és tudni akarta, vagy esetleg egyértelmű dolog volt neki, hogy nála szülök, de már tervezgette hogyan is lesz. ÉN úgy le voltam fagyva, mert mit is mondjak..csak figyeltem okosan.
Tudom, kellett volna mondani, hogy nem nála szülök, hanem annál aki éppen ott lesz, de nem volt merszem a képébe mondani, hiszen minden alkalommal hozzájártunk(kisebb vagyon volt),szóval olyan kellemetlen volt az egész, inkább semmit sem mondtam :(
Aranyos vagy, szerintem is csak a mesében :)
Úgy gondolom, hogy azt mondaná, hogy adjak amennyit gondolok. Viszont aki nála szül, tisztában van a tarifával (90.000 Ft.)
Ezek után mennyire "gondolhat" az ember, hogy ne "nevessék ki" :)
Akkor kiegészítheted azzal (ami a valóság):
"Sajnos nincs keretünk a szülésre. A terhesgondozás árát is csak nehezen tudtuk kigazdálkodni, de az "előéletünk" miatt ezt elengedhetetlennek gondoltuk, de azért köszönöm".
Így tudja, hogy nulla Forintra számíthat, és rajta múlik, hogy mit lép erre.
9
Amúgy nem csak a mesében, az én orvosom ilyen, bár ő az első terhesgondozáson teljesen magától tisztázta a "feltételeket".
Azt mondta, hogy őhozzá havonta egyszer el kell mennem terhesgondozásra, kifizetem az árát. ha nincs gond, akkor havonta egyszer megyek, de ha gond van, és havonta 17x megyek, akkor is ugyanannyit kér, tehát egy hónapra nem kér többet.
A szülésért pedig nem kér pénzt, de elfogad.
Nekem azt mondta, hogy gondoljam át, hogy ezek mellett a feltételek mellett akarok-e hozzá járni.
Szóval van ilyen is...
Így már teljesen érthető, hogy fontosabb volt neked a terhesgondozás.
Egyébként nagyon sok orvos vállal úgy kismamát, hogy a terhesség alatt a kórházban végzi az ultrahangozást és ilyenkor nem kér pénzt. Én is úgy készültem, hogy csak a szülésért fogok adni, csak annyi probléma volt közben velem, hogy emiatt menet közben is adtam.
Mondd el neki, hogy miért kérted fel őt terhesgondozásra, és mondd el azt is, hogy a szülésre nem tudod felkérni, mert nem tudod megfizetni. Ha normális, elvállal így is. Még ez is jobb, mint utána kerülgetni a kórházban.
Mi egyébként 30 ezret adtunk a dokinak (vidéki nagyváros). Sajna épp volt szülés előtt egy nem tervezett nagyobb kiadásunk, és ennyi maradt. Nem nézett csúnyán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!