A véleményetekre vagyok kíváncsi!?
A terhesség alatt végig magándokihoz jártam. Megbeszéltük már korábban a férjemmel, hogy nem fogadjuk meg a szüléshez, mert baromi drága . Tényleg nincs rá pénzünk, hogy a doki sz.tarifáját megfizessük. Lesz mire költeni így is :(
Erre a legutóbbi vizsgálaton szóba hozta a szülést az orvos. Nem tudom, hogy csak nem tudta biztosra és tudni akarta, vagy esetleg egyértelmű dolog volt neki, hogy nála szülök, de már tervezgette hogyan is lesz. ÉN úgy le voltam fagyva, mert mit is mondjak..csak figyeltem okosan.
Tudom, kellett volna mondani, hogy nem nála szülök, hanem annál aki éppen ott lesz, de nem volt merszem a képébe mondani, hiszen minden alkalommal hozzájártunk(kisebb vagyon volt),szóval olyan kellemetlen volt az egész, inkább semmit sem mondtam :(
A férjem szerint ne törődjek vele, maradunk a megbeszélteknél. Igen ám, de összefuthatunk így is. Bújkálni előle nem szeretnék, de a szemébe mondani sem vagyok képes. Elég nagy nyomás lett rajtam azóta .
Már úgy túl lennék a szülésen !
Szerintem teljesen természetes, hogy úgy gondolja, hogy nála akarsz szülni, ha a terhesgondozásra hozzá jártál magánrendelésre. Én a helyedben a következő vizsgálaton inkább tisztáznám. Kerek perec megmondanám, hogy sajnos most olyan anyagi helyzebe kerültünk, hogy a szüléshez nem tudunk orvost fogadni, de nagyon köszönöm az eddigieket.
Azt viszont én nem értem, hogy miért fontosabb a terhesgondozást magán úton csináltatni, mint hogy a szülésnél legyen fogadott orvosod. Én tuti inkább szülni mentem volna fogadott dokihoz, mint terhesgondozásra.
Mindenképp tisztázd vele.
Bár így már tényleg kínos, ha akkor rögtön mondod neki, akkor nem az.
Ha szülésig még mész hozzá, akkor mondd el neki.
Ha már nem mész, akkor meg hívd fel.
"Doktor Úr, a múltkor nem sikerült ezt tisztáznunk, mert én kicsit bátortalan voltam. Nagyon örülök, hogy Önhöz járhatok/járhattam terhesgondozásra, mert így biztonságban éreztem magam a várandósság alatt, sajnos a szülés anyagilag nekünk nem férne be a költségvetésünkbe, így az éppen ügyeletes orvossal fogok szülni, örülni fogok, ha éppen Ön lesz bent."
Vagy valami hasonló. Így még kiveheted az élét.
Hülyeség lenne ezt elsunnyogni.
Nincs az az orvos, aki ne lenne tisztában azzal, hogy nem mindenkinek van pénze.
Én még azt is el tudom képzelni, hogy azt mondja erre, hogy megérti, és hívjad nyugodtan, nem vár ellenszolgáltatást. (Bár lehet, hogy ilyen csak a mesében van...)
Kedves Kérdező!
A 9-es válaszoló a legjobban megfogalmazta. Én is úgy csinálnám, ha a helyedben lennék, szerintem ez tök jó ötlet úgy, ahogy leírta. Nem is kínos, és még a lehetőségét is megadod, hogy talán elvállalja "csak" a szülés öröméért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!