Nem vittem, mert nem lett volna hol, miben elkészíteni.
Azért vízforralót, fazékot nem pakoltam!
2012. dec. 13. 09:23
2/7 anonim válasza:
Nem, semmiképp.
Egyrészt bajos az elkészítés, mint fentebb írták (bár ahol én szültem, volt mikró), másrészt nem tudhatod, hogy szükséged van-e rá.
Én megvártam, elég-e a tej, és elég volt.
Harmadrészt (első gyerekemmel én is inni kezdtem otthon!) irtó haspuffadást és hasfájást csinált a babának.
Szóval csak csínján! :o)
2012. dec. 13. 09:28
3/7 anonim válasza:
nekem felajánlották a csecsemősök, hogy elkészítik, mivel császáros voltam, így később indul majd be a tej. Reggel szültem, aznap (egyszerre)70 grammot szopizott a fiam. Mérgelődtek,hogy nem lett volna szabad felkelnem elkészíteni a teát,és másnak sem lett volna szabad odaadnom elkészíttetni. Nem vittem teát, nem is ittam, egyszerűen nagyon hamar beindult a tejem (második baba), nem is ittam utána sem, mert fájt a pici pocakja tőle.
2012. dec. 13. 09:38
4/7 anonim válasza:
Én sem vittem. Azt mondták a teát csak akkor szabad elkezdeni inni, ha már beindult rendesen a tejtermelés, ha előtte kezded el begyulladhat a melled (barátnőm járt így). Ez az időpont kb.egybeesett a hazamenetellel,így felesleges volt, meg azzal is egyetértek amiket előttem írtak. Én filtereset ittam (gazdaságosabb), szerintem mindegy melyik fajtát iszod(én nem vettem észre különbséget), mert kb ugyanaz van mindben. Én hígabbra csináltam a teát mint írták (védőnő javaslatára), ha jól emlékszek 1 filter/500ml víz(?), és 1 litert ittam naponta (de ezekre az adatokra nem vennék mérget, majdnem 2 éve volt)
2012. dec. 13. 09:47
5/7 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy tejbelövellés előtt nem ajánlják a teát, és más dolgokat sem, mert tényleg úgy járhatsz, hogy kapásból mellgyulladásod lesz. Ha rendesen beindul a tejtermelés, és erre rásegítesz, a baba meg alig eszik valamit, az szívás. Ha látod, hogy sokat veszt a baba a súlyából (ezt majd úgyis mondják, ha így van), vagy nem indul meg rendesen a tej, akkor lehet próbálkozni.
Ajánlom ilyen esetekre a homeos bogyókat (nem kell főzögetni) Ricinus Communis CH5, vagy Urtica Urens CH5
Én ittam a Laktoherbet is, hát napi 3-4 fogyott belőle. Mondjuk 5 napig tartott így egy csomag.
2012. dec. 13. 11:47
6/7 anonim válasza:
A tejjel nem volt gondom, így a második naptól kezdve a férjem itthon elkészítette, és behozta nekem minden nap. (filteres Lactoherbet ittam, kb napi 3-4 filter ment el).
2012. dec. 13. 13:04
7/7 anonim válasza:
Én vittem, ahol szültem, ott nem volt gond az elkészítéssel. Sőt, a csecsemősök adtak is "saját" szoptatós teát is. Én az elejétől fogva ittam, a legjobban nekem a DM-ben is kapható Mecsek szoptatós tea vált be. Kérdezz rá a kórházban, ahol szülsz, van a lehetőség vizet forralni a csecsemősöknél, szerintem sok helyen lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!