Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki napi 4-5 szál cigit...

Aki napi 4-5 szál cigit elszív, mennyit árthat a magzatnak?

Figyelt kérdés
Van itt olyan, aki ennyit cigizett?
2012. dec. 12. 14:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10%
konkrétan 4 szál cigi nem árt a babának, anyukám amikor velem terhes volt napi 15 szálat elszivott, nehéz fizikai munkát végzett és itt vagyok élek és virulok tök egészségsen!!!! Persze nem biztatlak hogy cigizz, én most 22 hetes vagyok de egyáltalán nem cigizek, soha nem is cigiztem!
2012. dec. 12. 15:13
 12/23 anonim ***** válasza:
81%

Nekem pl. az segített abbahagyni a cigizést, hogy elolvastam, milyen pozitív változásokra lehet számítani utána. Olvasd el, szerintem érdekes!

[link] [link]

Amúgy 10 évig szívtam, napi 1,5-2 dobozzal. Már a terhesség tervezésekor abbahagytam, mert tudtam, terhesen milyen veszélyekkel járna a magzatra + magamat ismerve, számoltam jópár nehéz nappal, azokat még egyedül akartam végigszenvedni. Baromi nehéz volt abbahagyni, a szoptatás abbahagyása után volt pár megingásom, de egyet komolyan vettem: amíg nem csak magamnak ártok vele, hanem a magzatnak vagy a szoptatott babának, addig egyetlen szálat sem! Elég baj, hogy kialakult nálam ez a szenvedély, de az én felelősségem, hogy a káros hatásait csak én szenvedjem el, hiszen én tehetek a gyengeségemről, nem a gyerek.

Amúgy szülés után egy szobában voltam egy anyukával, akinek szülés után derült ki, hogy a babának komoly baja lett, vszínű ebben a cigi is közrejátszott, de mivel nem vallotta be a dokiknak, nem tudhatták. (A gyerek az intenzíven volt, nem velünk.) Anyuka még akkor is lejárkált cigizni az udvarra, miközben lelkileg össze volt törve, de fejte a tejet, hogy azzal etessék a babát. Puszta jószándékból megkérdeztem tőle, nem lát -e összefüggést és mondtam neki 1-2 dolgot. Örömmel hallottam, ahogy este mondta a barátjának telón, hogy ő most egy időre abbahagyja a dohányzást. És utána nem láttam, hogy cigizett volna.

Hidd el, én átérzem, milyen pokoli abbahagyni, de a gyermekedért való felelősség itt kezdődik. Ha szültél, szoptatás után kezdd újra, ha mindenképp mérgezni akarod magad!

2012. dec. 12. 15:19
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Azért ez elég erős kijelentés volt utolsó,hogy nem árt a babának!!A babának napi 1 szál is éppen eleget árt.Anyukádnak pedig csak gratulálni tudok,hogy ilyen felelőtlenül várt téged!!!

Kedves kérdező,ha ennyire lelkiismeret furdalásod van,akkor egyszerűen adjon neked erőt a kisbabád gondolata,az,hogy érzed őt mozogni,és egyszerűen csak tedd le a cigit,és ne nyúlj hozzá a szoptatás végéig!!Utána cigizhetsz újra,csak a kisbabád egészségét ne vágd gallyra!!

19+1 hkm

2012. dec. 12. 15:21
 14/23 anonim ***** válasza:
60%
kedves utolsó, anyukámat hagyd ki ok? nem ö az egyedüli aki cigizett és egészséges gyereke született, nem mondom hogy jól tette, hogy cigizett, de én a kérdésre válaszoltam, úgyhogy kérlek ne avatkozz bele! Attól függetlenül senkit nem biztatok hogy cigizzen, mert jót nem tesz, de úgyis jobb csak 4 szál cigi, mint aki 24-et elszív, nem gondolod?! És aki évek óta cigizik annak kicsitt nehéz lemonás, de persze könnyen beszél az aki sosem cigizett, én sem cigiztem de meg tudok érteni másokat, nem, támogatom a terhesség alatti dohányzást csak leírtam az igazat! ENNYI
2012. dec. 12. 15:39
 15/23 anonim ***** válasza:
41%

"csak leírtam az igazat! "

Nem, nem az igazat írtad, mivel 1 szál is árt!

2012. dec. 12. 15:46
 16/23 anonim ***** válasza:
55%

Először is én is csak a véleményemet írtam le,és lehet,hogy rosszul esik neked,de akkor is felelőtlen volt anyukád.Nekem is cigizett anyum,de ahogy a tesómmal és velem is teherbe esett rögtön letette!!Mert értünk képes volt rá!!És nem hogy 4-et,még 1 szál cigit sem szívott el míg terhes volt velünk és amíg szoptatott,pedig a terhessége előtt ő is szívta jó pár évig!!

És egyébként honnan veszed,hogy én nem cigiztem??Csak úgy elmondanám,hogy 2 évig én is cigiztem(tudom,nem olyan hosszú idő mint aki 10-20 éve szívja)de még is meg tudtam azt tenni,hogy egyik nap még füstöltem,másnap pedig fogtam a doboz cigit és letettem az asztalra,és azóta egyetlen szál cigihez sem nyúltam.Ez 2 évvel ezelőtt történt,még jóval a terhességem előtt,de mivel tudtam,hogy majd szeretnék gyereket(gondoltam a jövőmre)így időben letettem!!És egyáltalán nem hiányzik,pedig azért a 2 év sem olyan rövid idő!

Szóval MINDENT LEHET,CSAK AKARNI KELL!!!!Ennyit erről!

2012. dec. 12. 15:47
 17/23 anonim ***** válasza:
17%
Szerinted akkor a szex is árt a babának igaz???? Azért a parázást túlzásba is lehet vinni !!!! Tudod a stressz és az állandó aggódás az iárt a babának, de komolyan, persze hogy felelötlen az aki terhesség alatt dohányzik, ezt nem is vitatom, de itt a kérdezönek kell válaszolni, nem a válszoloknak! Csumi
2012. dec. 12. 15:51
 18/23 anonim ***** válasza:
14%
é én lezártam a témát, nincs kedvem vitázni, pá
2012. dec. 12. 15:54
 19/23 anonim ***** válasza:
92%

Én elmentem egy biorezonanciás leszoktatóra 6 hetesen.Mert napi 1 dobozzal szívtam, s tudtam, hogy imádok cigizni, s semmi akaraterőm kínlódni...

Azzal sikerült letennem egyik percről a másikra.

2x félóra 1 héten belül. Ennyi az egész. A második amolyan : "megerősítő". Összesen 4+4 ezer Ft volt, azaz összesen 8 ezer volt az egész akció.

Szívből ajánlom!

2012. dec. 12. 15:55
 20/23 anonim ***** válasza:
55%
Ha valaki ennyire sem képes a gyerekéért, h a cigit letegye, az hogy fog majd éjszakázni, a tűrőképességén túl teljesíteni, ha mondjuk rossz alvó, hasfájós, betegeskedő babát dob neki a gép? Hogy fogja bírni az egész napos vitákat, hisztiket a dackorszakos kisgyerekkel, akinek épp semmi se jó? Még ezernyi esetet lehetne írni.
2012. dec. 12. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!