Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki napi 4-5 szál cigit...

Aki napi 4-5 szál cigit elszív, mennyit árthat a magzatnak?

Figyelt kérdés
Van itt olyan, aki ennyit cigizett?
2012. dec. 12. 14:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
8%
Nagyon utálom magam érte de 23 hetesen még elszívom a napi 4-5 szálat. Konkrét elvonási tüneteim vannak így nagyon nehéz lerakni és csak nagyon lassan megy.
2012. dec. 12. 14:44
 2/23 anonim ***** válasza:
10%
Ja és eddig óriás baba van a pocakomban, minden rendben vele.
2012. dec. 12. 14:45
 3/23 A kérdező kommentje:
És neked nem kezd el mocorogni a baba, amikor szívod?
2012. dec. 12. 14:45
 4/23 anonim ***** válasza:
81%
1-2 válaszoló: nem a baba méretét csökkenti a dohányzásod, hanem az agy/igedrendszer fejlödését hátráltatja. A lemaradást soha az életben nem hozza be, mindig hártányban lesz a nemdohányzó szülök gyereke mögött.
2012. dec. 12. 14:51
 5/23 anonim ***** válasza:
95%

Úristen!!Ti tényleg dohányoztok terhesség alatt!!?

Akkor egy kis olvasmány,hogy mivel játszotok közbe:

[link]

Erre gondoljatok,mikor rá akartok gyújtani!!

35+3 hkm

2012. dec. 12. 14:52
 6/23 anonim ***** válasza:
68%
Sokat, sajnos! Én a helyedben abbahagynám!
2012. dec. 12. 14:55
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Leírom amit erről találtam:

,,A dohányzás növeli a vetélés,a méhen belüli elhalás,a koraszülés esélyét.A méhlepény nem tudja megszűrni az anyai keringésben a meglévő szén-monoxidot és nikotint(hogy csak a két legközismertebb káros anyagot említsük a sok közül),mely egy cigaretta elszívásakor a szervezetbe kerül.A magzat gyakrabban van kitéve fejlődési rendellenességek kialakulásának,a rendszeres oxigénhiány és a magas szén-monoxid szint miatt az agy és más fontos belső szervek alulfejlettségének,a méhen belüli súlynövekedés elmaradásának(200-250 g). A bölcsőhalál előfordulásának sokkal nagyobb a kockázata az anya dohányzása esetén.,,

Én nem ítélkezem senki felett sem,de amikor rágyújtasz és érzed,hogy mocorog bent a babád,nem gondolod,hogy ez nem azért van mert olyan jól érzi magát,hanem azért,mert esetleg fulladozik???Én nem tudnám a babám ,,fojtogatni,, mert neki ez kb ilyen érzés lehet.

Kívánom,hogy ettől függetlenül legyen egészséges és szép kisbabád!!

19+1 hetes nem dohányzó kismama

2012. dec. 12. 14:56
 8/23 anonim ***** válasza:
95%
Sokat árthat. Ez nem is kérdés, szerintem ennek már te is utána néztél, és pontosan tisztába vagy vele, mit csinálsz! Senkinek sincs joga hátrányból indítania a gyerekét az életben, főleg nem a cigi miatt. Nincs kibúvó, még nem késő leraknod! Én is cigiztem és imádtam, tudom miről beszélek.
2012. dec. 12. 14:56
 9/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, megkérdezhetem hogyan sikerült leszokni és meddig szívtad?
2012. dec. 12. 15:03
 10/23 A kérdező kommentje:
19 hetes kismami, de erre én is gondoltam. És hidd el, iszonyatosan lelkiismeret furdalásom is van miatta.
2012. dec. 12. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!