Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes magzatnak felelnek...

Hány hetes magzatnak felelnek meg ezek a méretek?

Figyelt kérdés
BPD: 62,6 mm, OFD: 80 mm, THD: 56 mm, FL: 40,5 mm. Az első ultrahang alapján 17 hetesnek mondott az orvos, ez alapján most 26 hetes vagyok, viszont az orvosom azt mondta, hogy ezek a méretek 23-24 hetes magzatnak felelnek meg. Szerintetek?
2012. nov. 19. 11:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez volt az elso uh?
2012. nov. 19. 12:06
 2/13 anonim ***** válasza:
25-26 hetes terheség körülbelül :)
2012. nov. 19. 13:17
 3/13 anonim ***** válasza:

Most hány hetes vagy?

Én itt szoktam ellenőrizni az értékeinket:

[link]

a UH-s adatok alapján pedig ez az oldal mondja meg a hetet:

[link]

ez a BPD alapján 26 hetet dobott ki,de a következő két érték nem tudom mi,az FL kicsit kevesebb,mint az átlag,de lehet nem lesz olyan magas,vagy a doki nem pontosan mért,ne aggódj,még van ideje nőni,ezek csak becsült értékek,és statisztikai adatok alapján van az átlag,még csak nem is magyar babák alapján

2012. nov. 19. 13:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Az első ultrahangos adatok alapján az orvos akkor 17 hetes terhesnek állapított meg. Ezt követve most elméletileg 26 hetes terhes vagyok, a fenti adatok a tegnapi ultrahangon készültek, amire azt mondták, hogy a baba nem felel meg a 26 hetes "elvárásoknak", a mellkas mérete pedig csak 23-24 hetesnek felel meg. Az orvos visszahívatott 2 hét múlva, hogy rendben fejlődik-e a baba, és a leletemre rákerült a "kezdődő retardáció", és a veszélyeztetett terhes jelző is, ami mit ne mondjak...nagyon megrémít. Több helyen szétnéztem a 26 hetes magzatok átlag méreteit kutatva, és tény, hogy volt ahol ezek az értékek kevesek voltak, viszont volt, ahol pont jók. Az első ultrahangon mért adatok: BPD:37mm, FL:18,7mm, ez alapján mondták akkor, hogy 17 hét. Azzal próbálom még magam nyugtatni,hogy lehetséges, hogy az orvos nézte el a terhességi hetet az elején, mert ha 1 héttel levesebbet számolok, az első ultrahangra 16 hetet, a mostanira pedig 25öt, akkor pont az átlag közt mozog a baba. Dehát hogy legyen nyugott egy kismama, mikor felmerül bármiféle probléma a babánál? Ezért kérek véleményeket, abban reménykedve, hogy valamennyire megnyugtatnak majd azok...:(
2012. nov. 20. 07:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Az OFD az a feje volna "hosszában", a THD pedig a mellkas.
2012. nov. 20. 08:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Még mindig nem értem hány hetes vagy...bocsi.Oké,hogy a doki azt mondja a baba ennyi hetes..de mikor jött meg utoljára?onnan kell számolni,azt a dátumot írd..

ne aggódj,egyszer én is voltam egy dokinál,nem nagyon vágta az UH-s gépet,alig bírta lemérni,mikor kispapírból kinézte,hogy a baba 16 hetes...el is sírtam magam,pedig tudtam,hogy a doki hülye,hiszen előtte 3 héttel még minden rendben volt,ja és ez a 25.hetemen volt....

szóval azt írd meg,hogy mikor jött meg utoljára,aztán abból jobban tudunk segíteni....3-as vtam

2012. nov. 20. 08:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem 25+2 naposan volt:

BPD: 62,9 MM

OFD: 83,2 MM

HC: 231,7 MM

AC: 205,5 MM

FL: 45,7 MM

EFW: 778GRAMM

Remélem tudtam segíteni.

2012. nov. 20. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Ja és ne ilyedj meg feltétlenül, lehet hogy tényleg bénán mért!

Ha jól értem akkor amikor először voltál akkor 17 hetes voltál uh szerint. Amikor meg ezeket az adatokat mérték akkor kellett volna legyél 26 hetes, de a mérések alapján csak 23-24 hetesnek mérték?!

Na az a kérdés hogy mensi szerint azt a 17 hetet azt jól mondták??

2012. nov. 20. 16:20
 9/13 A kérdező kommentje:
A vérzés alapján nem lehetett kiszámolni, ugyanis az utolsó vérzésemre amire emlékszem is, június 12-15 körül volt, de csak barnás, és kevés ideig tartott. Akárhogy is számoltuk, még ezelőtt foganhatott meg a baba, viszont az azelőtti vérzés időpontjára már nem emlékszem. A mostani doki, aki vizsgált, ő az orvosom, nála szültem meg az első gyerekemet is, és anyum is nála szült, ő biztos, hogy jól mért, és vizsgált, megbízunk benne. Az első ultrahangon vizsgáló orvos már más tészta, nem nagyon "foglalkozott" velem, nem is ő az orvosom. És az ott mért adatok alapján számítva szerintem ő nézte el, és írt el plusz egy héttel. Ha úgy számolom, tényleg 25 hetesnek felel meg most a pici, és úgy még rendben is van minden adat.
2012. nov. 20. 18:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Dehát nem én vagyok az orvos...nem mondhatom meg neki,hogy "nade doki, nézzen már utána mert neten más adatokat láttam..."
2012. nov. 20. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!