Kb.4 hetes koromig Frontint szedtem, mert pánikbeteg vagyok. Mikor megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal abbahagytam. Azóta tünetmentes vagyok. Mennyit árthattam ezzel?
Szerintem fordulj szakemberhez, az orvos biztos tud tanácsot adni.
Én is szedtem hasonlót, akkor a doki azt mondta, hogy hónapok kellenek, mire kiürül a szervezetből. Azt nem tudom, hogy az a koncentráció árthat e a babának, ha már abbahagytad, de lehet, hogy igen.
A barátnőm is terhes lett, neki a párja szedett hasonlót és az orvos arra is azt mondta, hogy nem túl jó!
De ez csak egy eset. Minden helyzet más! Gyógyszerek között is lehet különbség!
Kérj tanácsot a nőgyógyásztól, szerintem minél előbb!
Akkor legalább tudni fogod, hogy nincs okod aggódni!
Hallottam a Czeizel professzorral egy riportot,pont egy hasonló kérdést tettek fel neki a Frontinról. Akkor Ő azt mondta, hogy a létező sok ezer gyógyszerből csak 41 van ami komoly bajt okozhat, a Frontin nem tartozik közéjük. Szerinte, ha tünet van és nincs kezelve többet árt, mint ha szeded a Frontint. Szerintem nem ártottál ezzel a babának, de azért beszélj az orvosoddal is.
33 hetes kismami
Szia!
En tudok segiteni, teherbeesesemkor panikbetegsegre Rexetint (antidepresszans) es Xanaxot (uaz, mint a Frontin) szedtem.
Mikor megtudtam, h terhes vagyok, elmentem Czeizelhez.
Nem okoztunk ezzel kart!
Nincs benne abban a 41 gyogyszerben egyik sem, ami magzatkarosito hatasu.
Minden rendben! Azota nekem se kell gyogyszer :)
24 hetes kismama
Nem ártottál hidd el!Nekem például egész terhességem alatt gyógyszert kell szednem,mert refluxos vagyok.
A gyógyszerek egyáltalán nem olyan ártalmasak,mint ahogy ez a kismamák között elterjedt!
Ha nagyon aggaszt, Czeizel doktor urat fel is lehet hívni telefonon.
Itt találsz telefonszámot is a genetikai tanácsadásnál. Én is beszéltem már vele, mert olyan gyógyszert írtak fel nekem, ami terhesség alatt nem szedhető a betegtájékoztató szerint. Nagyon rendes és segítőkész volt.
Amúgy az első négy hétben szedett gyógyszerek nem okoznak gondot, csak utána lesz kapcsolat az embrió és az anya között (addig a petesejt táplálja tulajdonképpen az embriót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!