Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Női vagy férfi nőgyógyász?

Női vagy férfi nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Eddig csak férfi nőgyógyászom volt,most azonban "találtam" egy női nőgyógyászt,akinél szülni szeretnék.

Több barátnőm szerint is inkább férfi kellene választanom,mert ők biztosabb kezűek,nagyobb az erőnlétük,biztosan bejönnek ha hétvégén lesz a szülés stb.

Szerintetek?

Tapasztalatok?

2012. dec. 8. 23:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezer éve férfi dokim van, de az első babámnál külföldre ment, és a szülésznőm egy nőt ajánlott. Nekem bejött, nem fájt a vizsgálat, nem volt lekezelő, sőt, sokkal együttérzőbb volt, mint a férfidoki, aki benézett ránk, nekem élmény volt a vele szülés.

A másodikat a saját dokimnál szültem, nála fájt a vizsgálat, és bár kedves volt, és jó fej, kevésbé volt együttérző, mint a nő.

Nekem az a véleményem, hogy embere válogatja. Vannak bunkó pasik és bunkó nők is. Nekem tulajdonképpen mindkettő bejött:)

2012. dec. 9. 08:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem TELJESEN mindegy. Nem az számít, hogy nő, vagy férfi. Nem a nemét nézem, hanem az embert. Ha szimpatikus, kedves, úgy érzem, hogy meg tudok benne bízni, meg tudja oldani a problémám, akkor lehet férfi vagy nő, nem érdekel.

Legelőször nőhöz mentem, mert akkor még úgy éreztem, hogy egy nő előtt könnyebb levetkőznöm. Nagyon kedves volt a doktornő, óvatosan vizsgált, egyáltalán nem fájt, mindent elmagyarázott. De úgy éreztem, hogy szakmailag nem tökéletes.

Másodszorra férfihoz mentem, vele is elégedett voltam. Viszont messze volt és sokba került így.

Harmadszorra megint nőhöz mentem. Méghozzá azért, mert gyakran megfordultam a női klinikán (mivel orvosis vagyok), és vele kapcsolatban éreztem azt, hogy jó orvos.

A másik jelölt egy férfi lett volna, de mivel ő a gyakorlatvezetőm, így nem mentem volna hozzá, kellemetlen lett volna számomra.

2012. dec. 9. 09:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nem lehet általánosítani. De nekem igazán pozitív élményem a női orvosommal volt. Ő a problémámat komolyan vcette még egy férfi orvos egy vérvétellel elintézte ahol mindent rendben talált. Arra, hogy már jó pár hónapja nem jött meg de nem voltam babás az volt a válasza, hogy ilyen a szervezetem. A doktornő már tovább kérdezett és már próbáltuk a lehetőségeket felkutatni de szerencsére megjött. Amikor terhes lettem férfihez mentem de nem mondott semmit nekem csk annyit, hogy jöjjek vissza 2 hét múlva. Megkérdeztem, hogy elvállalna e nem adott semilyen választ. Aztán az akinél szültem a lányomat ő egyértelműen válaszolt. Ezért nála maradtam.

Nála nem érzem feszélyezve magam nem fáj a vizsgálat és mindig mindent elmond. Nekem a doktornő teljesen megvagyok vele elégedve.

2012. dec. 9. 09:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem nővel és férfivel is csak pozitív tapasztalataim vannak. A nőgyógyászom férfi, profi, alapos, mindenre figyel. A terhesség alatt hozzá jártam, imádom. Szülni nem fogadtam meg mert fix tarifával vállal szülést, és akkor úgy gondoltam nekünk erre nincs ennyi pénzünk. Szóval úgy döntöttünk ügyeletesnél szülök. A kórházban volt szerencsém nőkhöz is a vizsgálatok során, semmi különbséget nem vettem észre. És végül mikor bekerültem a szülőszobára, nő volt az ügyeletes doki, hát le a kalappal, minden nagyon profin ment. :)
2012. dec. 9. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!