Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudnátok segíteni? Ha 5 hónap...

Tudnátok segíteni? Ha 5 hónap 20 napot dolgoztam le, akkor a GYED-et ugyan ennyi ideig fogom kapni? És ha igen, akkor utána rögtön kapni fogom a GYES-t, vagy csak a gyermekem 1 éves korától fogom kapni?

Figyelt kérdés

Ja és a TGYÁS-t is csak 5 hónap 20 napig fogom kapni??

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!

2012. dec. 7. 19:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És azt hogyan kell??Pl ha nem igénylem meg szülés előtt egy hónappal??Ha pl megszülnék a kiírt időpontban,május 2.án,akkor kb 4 napig a kórházban leszek,és utána ha hazajöttünk akkor be kell mennem a m.helyemre??Vagy hogyan kell?És pl arra a hónapra még megkapnám a pénzt?Vagy így a május kiesne,és csak júniusban kapnék pénz legközelebb??
2012. dec. 8. 17:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Addig meg sem tudod igényelni, amíg meg nem kapod a kicsi taj számát, vagyis nem baj, ha nem azonnal a kórházból rohansz a munkáltatódhoz:D

Minden ellátás utólag jár, így a tgyást júniusnál hamarabb nem fogod megkapni.

Az anyasági hamarabb jön, az igénylést követően egy- max. 2 hét alatt itt van.

A munkáltatótól kérj igénylőlapot, töltsd ki, és ha megvan minden hozzá, akkor küldd be, akár postán, akár személyesen.

2012. dec. 8. 18:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Én októberben szültem(tavaly)És novemberben már megkaptam a tgyást és a családit is.Szülés után intéztem mindent.Az anyaságit elméletileg az igénylést követő nyolc napon belül kéne fizetni de nálam kb két hét volt míg megkaptam.
2012. dec. 8. 18:46
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedvességeteket,és a segítőkészségeteket!! :)
2012. dec. 9. 13:57
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem elég volt csak betelefonálnom a munkahelyemre, hogy megszültem. A kitöltendő papírokat már szülés előtt postáták, így amint megvolt minden adat, már küldhettem is vissza nekik. Július közepén szültem és augusztusban amikor a rendes fizum is jött volna, akkor kaptam a tgyást.
2012. dec. 9. 14:50
 16/16 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm.Lehet,hogy én azt fogom csinálni,hogy majd betelefonálok,amikor hazajöttünk a kórházból!
2012. dec. 9. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!