A védőnőnek van titoktartási kötelezettsége?
Figyelt kérdés
Ugyanis én most tudtam meg, hogy miután először voltam nála (kb.7 hetesen), ő már elújságolta a kisvárosban, ahol lakom. Igaz, hogy külön nem kértem arra, hogy ne beszéljen erről, azonban úgy gondoltam, ez kötelessége. Mi a 12. hétig csak a szűk családnak mondtuk el a babát. A következő alkalommal számonkérem tőle! Mit gondoltok? 16 hetes kismama2008. máj. 27. 09:48
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, van-e kifejezett titoktartasi kotelezettsege, de mint eu-ben dolgozo szemely, jo esely van ra.
De ha nincs is, etikabol megbukott.
2/7 anonim válasza:
Minden eü dolgozót köt a titoktartás. Mellesleg ronda és etikátlan dolog pletykálni. Gondolom védőnőt nem tudsz váltani. Mindenképpen kérd számon rajta, és közöld , h ezentúl semmit nem osztasz meg vele, ha van kérdésed inkább fordulj a nőgyógyászodhoz, vagy a gyermekorvoshoz. Nálam az volt a helyzet, h elköltöztünk, és egy másik védőnő az illetékes már a városnak azon a részén, de ha van valami bajom én még mindig a régit hívom, semmi gond nincs belőle.
3/7 anonim válasza:
Igen, van titoktartási kötelezettsége!
5/7 anonim válasza:
Minden egészségügyi dolgozónak titoktartási kötelezetsége van. Akkor is, ha te erre nem kéred külön meg. Nyugodtan kérd számon, etikai hibát követet el.
37 hetes kismam eü dolg.
6/7 anonim válasza:
Szerintem egy kisebb településen egész más az emberek hozzáállása ezekhez a dolgokhoz. A védőnő - emberileg is, a szakmájából kifolyólag is - örül minden babának, és ha ezt elújságolta azt nem rosszindulatból, vagy pletykaéhségből tette feltehetőleg! Az ő generációjuk még nem érti ezt a manapság divatos titkolózást! Egyébként legközelebb szerintem kérd meg, ha valamit nem szeretnél kiszivárogtatni, hogy ez maradjon köztetetek!!!
7/7 anonim válasza:
szerintem ha elvileg nincs neki,akkor is tarthatná a száját.ehhez senkinek semmi köze.én nem tudom,de felháborit,amit olvasok sok helyen a védönökröl,meg nekem is van tapasztalatom.az enyém az elsö találkánk elött bement a munkahelyemre,(kocsmában dolgoztam a faluban,ahol léakom)és ott akart megkeresni,mivel a házunkat nem találta meg.mindenki tudta,hogy ki ö,délután már ujjongva fogadtak a vendégek,rá 1 hétre pedig kirugott a fönök...ráadásul állandoan idejárkál hozzánk,mintha nekem nem lenne lábam,vagy nem találták volna fel még a telefont,és csak benéz megkérdezni,hogy mikmor is kell mennem hozzá,mert elfelejtette...ráadásul egy darabig nem mondtam el a szöleimnek,csak a párom tudta,hát mikor beállitott hozzánk és megmondta ki ö és miert jött anyám majdnem szivrohamot kapott...félek belegondolni mi lesz,ha megszületik a baba...ennyit a védönökröl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!