Mit tegyek, egy asszisztensnek nincs titoktartási kötelezettsége?
Pánikbetegségben szenvedek,emiatt pszichológiára járok fél évente,hogy a körzetim is felírhassa gyógyszereim.Erről nem szívesen beszélek senkinek,az előítéletek miatt (mindenki elmebetegnek hiszi aki ott egyáltalán volt)
Bekerült a családba egy hölgy,aki abban az intézményben dolgozik,és pont ő volt az asszisztense az orvosomnak.
Most kiderült,hogy már az egész család tudja,hogy pszichiátriai kezelt vagyok,mert ugye fél évente járok.
Szeretnék tenni e "kedves" hölgynek valamit a munkahelyén,mert szerintem ez nagyon inkorrekt volt,hogy örökre tanulja meg,hogy nincs joga ilyet tenni más emberrel.Nem tehetne ilyet.Most mindenki hülyének néz.
Az asszisztenst éppúgy köti a titoktartás, mint az orvost! Soha, semmilyen körülmények között nem adhat ki információkat a betegekről, még a családban sem. Nyugodtan tegyél panaszt a betegjogi képviselőnél illetve az intézményvezetőnél is! És igaza van az előttem szólónak, a saját érdekedben ne hagyd ezt annyiban, mert így még lovat is adsz alá, azt hiszi, bármit megtehet.
Állj ki magadért! Egy pánikbeteg nem zizi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!