Most akkor mikor szülök?
17+3 hetes vagyok, de még nem írtak ki. Miért? És szerintetek mikorra várható a szülés?
Utolsó mensim augusztus 3.-án volt.
Esetleg van köztetek, aki ennyi idős terhes?
Hogyhogy nem írtak ki? Vagy csak nem mondták.
Egy terhesség 40 hétből áll, ha 17+3 napos terhes vagy, akkor 22 hét és 4 nap múlva vagy kiírva, azaz május 10-re.
Úgy kell kiszámolni hogy az utolsó mensi első napjához adsz 7 napot és utána vissza számolsz 3 hónapot vagyis:
Aug. 3 + 7 nap= Aug 10.
Aug 10 - 3 hónap = máj. 10.
5-ös válaszolónak:
Ha július 25-én volt az utolsó menzeszed első napja, akkor május 1 a szülésed várható időpontja és te most 18 hetes terhes vagy.
Ezek a számítások nyilván a menzeszhez vannak viszonyítva, nem pontosak, hisz nem biztos, hogy mindenkinek ugyanakkor van peteérése, hisz nem is mindenkinek 28 naposak a ciklusai, vannak akiknek rövidebb, vannak akiknek hosszabb. Ezek a számítások pedig az átlagot veszik figyelembe, vagyis a 28 napot és ehhez mérten a peteérést. De ha előbb vagy később következett be a peteérés, akkor nyilván más a tényleges szülés ideje. Azért ez csak egy várható dátum.
Nekem 26 naposak a ciklusaim.
Most már én sem értem annyira:)
De minden uh alkalmával rátettek + 4-5napot, annyival mindig nagyobb a babának a mérete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!