Ugye ezek a tünetek nem szokatlanok?
Miért aggódnál?Én örültem volna,ha nem hányom végig a 12 hetet:)
Gratulálok kismama!:)
Köszönöm, nagyon aranyos vagy!
Csak megijesztettek néhányan, akik rögtön azt mondták, ne örüljek még, mert még bármi lehet és akár méhen kívüli is lehet, meg ilyenek. Mondtam, hogy eléggé fáj, feszül a derekam és erre azt kaptam, hogy hát ez tipikus tünet a méhen kívülire... Én pedig azt hittem, hogy ha nem szenvedek, nincs görcs és vérzés, akkor nem lehet baj... Így meg jól összezavartak. De a doki hétfőn megmondja majd a tutit. :) Csak ez az első pár hét, három hónap, ez most olyannak tűnik, hogy nem szabad örülni, mintha állandóan arra kéne felkészülni, hogy mi van, ha elmegy. Vagy inkább kerüljem ezeket az embereket egy ideig, mi? :)
Biztos csak az van, hogy első terhességem ez és minden apró fájdalomra megijedek, nem tudom, mi történik odabenn. Csodálatos és halálra rémisztő egyben...
Ha lehet, kerüld ezeket az embereket vagy mondd meg kerek-perec, hogy ne paráztassanak. Nézegesd a neten a terhesség-figyelőket, sok érdekességet olvashatsz.
Pl.
Persze, bármikor bármi történhet, de ez így van az egész életünk minden napján is, nem erre kell koncentrálni. Próbálj meg pihenni, ha kimerültnek érzed magad, de ne tekintsd magad betegnek, ne izguld végig az egész 9 hónapot, csak egy egészséges mértékben. Ismerd meg a tested működését, erre nagyon jó alkalom.
(Egyébként nekem majd' leszakadt a derekam 13 hétig, de nem volt méhen kívüli.)
És még egy jótanács: kerüld el azokat a fórumokat, ahol vetélésről és terhességi problémákról írnak, mert aki hajlamos rá, könnyen bebeszéli magának, hogy vele is ez fog történni, és csak idegeskedik. A GYK-n se olvass el ilyen kérdéseket!
Ha bármi rendelleneset észlelsz, az ORVOST kérdezd meg, ne ismerősöket, ismeretleneket. Lehet, hogy kellemetlen nála rákérdezni dolgokra, de igazán megnyugtatni úgyis csak ő tud + szerintem az orvosok nem akadnak fenn a "fura" kérdéseken, már annyi mindent láttak.
Köszönöm szépen, annyira kedvesek vagytok!:)
A dokim nagyon jófej, kb 16 éves korom óta hozzá járok, megbízom benne, úgyhogy már nagyon várom az uh-t, remélem, látni is fogunk valamit, méghozzá jó helyen megtapadva, biztonságban.:)És többet nem olvasok semmi rosszról és csak arra koncentrálok, hogy minden rendben legyen.
Ez a hasfájdogálás, ami kicsit fura, mert bár hasonlít a menseses fájdalomhoz, de ahogy kisugárzik a csípőmre és derekamra, olyan, mintha belülről feszítené szét valami. Gondolom, helyet csinál a testem.:)
Azt megkérdezhetem, hogy fürdeni egyáltalán nem szabad? Tél van és hideg és úgy fáj a derekam, hogy ölni tudnék egy fürdőért. Tegnap a zuhanyt csorgattam a hátamra vagy tíz percig.:))
Szerintem az a biztos, ha megvárod, mit mond ezekre a doki, elvégre ő látja anatómiailag, mi a helyzet. Már csak pár nap!
A fürdésről + szexről is hallottam már teljesen eltérő véleményeket (még orvosonként is). Nem is merek neked semmit mondani + más esetleg az ellenkezőjét írná.
Nekem végig az volt a taktikám, hogy amennyire tudtam, utánanéztem dolgoknak (mint fentebb írtam, nem fórumokon, hanem inkább cikkekben), és a nagyobb horderejű dolgokban mindig megkérdeztem az orvost vagy a háziorvosom (van, amiben még ő sem mert állást foglalni és a nőgyógyászhoz irányított!). Már a terhesség elején elhatároztam, hogy meghallgatom a kéretlen tanácsokat, véleményeket, de egy embernek hiszek feltétel nélkül, és az a dokim. Hiába van vkinek pl. 5 gyereke, 14 unokája, ha neki más a teste és a terhességei; a felelősséget nem ő vállalja értem, hanem az orvos, hiszen vészhelyzetben is csak ő segíthet.
Ja, és ezt próbáld meg akkor is követni, ha meglesz a baba. Ha normális gyerekorvosod, védőnőd lesz, az ő szavuk legyen az etalon! Kisbabával kapcsolatban, ha ezt lehet még egyáltalán fokozni, méginkább autentikus szakértőnek képzeli magát minden anyuka-nagymama-nőismerős. Majd gondolj erre vissza, ha kapod a vadabbnál vadabb tanácsokat, mit csinálj a babával vagy épp mit ne csinálj :)
Oké, úgy lesz!:)És köszönöm a tanácsokat!!!
A páromnak megmondtam, hogy amíg a doki nem lát, inkább legyünk óvatosak, aztán majd meglátjuk, mennyire kell óvatoskodni. A fürdést is hanyagolom addig, marad a zuhany, de kicsit csalok és bedugom a dugót, hogy legalább a lábam melegben legyen, fázós vagyok.:))
Jajj, hát gratulálok! :) Izgi :)
A méhen kívüli elég ritka, ne paráztasd magad. ÉS főleg ne hallgass az ilyen kedves ismerősökre, akik ezzel nyitnak. Nem szabad még 100%-osan beleélni magad, ez tény. Habár ez elég nehéz. :D De ha te vigyázol magadra és megteszel minden tőled telhetőt, akkor ha bármi történik, nem rajtad fog múlni, nem te leszel a hibás.
De igazuk van a hozzászólóknak, csendben, halkan, de mindenképpen pozitívan állj hozzá a dologhoz. :)
Én még most 8 hetesen is csak csendben merek örömködni, de közben majd kibújok a bőrömből. :D És próbálok minden negatív gondolatot elhessegetni, inkább esténként "megdumálom" vele, hogy minden rendben van és vigyázok rá. :)
Gratulálok még egyszer, sok egészséget és boldogságot kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!