Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nikotin hiányt hogy csökkenthe...

Nikotin hiányt hogy csökkenthetném? Exdohányos kismamák?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyenlem, de 21 hetes vagyok és ma sikerült végre eljutnom odáig hogy megálljam reggel, hogy ne gyújtsak rá. Minden héten minden nap le akartam tenni de a vágy nagyobb volt és képtelen voltam rá, de tegnap este úgy döntöttem hogy vége, ez így nem mehet tovább. Undorító hogy félidős babásan is dohányzom még. Így megkértem a férjemet dugjon el minden cigifélét a házban, elraktam a hamutartókat stb... Ő mától kint dohányzik, ebben tud segíteni.

Szóval mától lerakom-leraktam, napközben már jól bírom mert eddig is napközben már nem szívtam (7től 4ig) de félek a 4 órától... 4kor az volt mindig az első hogy hazarohantam és rágyújtottam... Mit csináljak? Ti hogy raktátok le? Egy kis ösztönzés vagy szidás biztos segítene... hogy tutti ne csábuljak el 4kor...

Köszönöm!

21hkm

2012. nov. 27. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Figyelj, csak úgy tudod lerakni, ha belegondolsz mekkora kárt tehetsz egy emberi lényben, aki benned fejlődik most, és, ha megszületik és lesz valami baj az egészségével, soha nem fogo magadnak megbocsátani, és lehet, hogy ő sem! Gondolj bele, annyira védtelen, még csak védekezni sem tud most semmi ellen, amit ellene teszel (még, ha akaratlanul is).

Én 16 évig cigiztem terhesség előtt, az is elég baj egyébként, biztos nem tett jót a szervezetemnek a terhesség előtt. De az ovuláció után kb. 1-2-szer gyújtottam rá egy vacsoránál és utána leraktam. Pozitív terhességi tesztnél már nem cigiztem. Valamilyen szintem biztos, hogy nehéz volt, de az a szeretet és boldogság érzése, ami akkor bennem volt és féltés is, az mindent legyőzött, a cigit is:) Úgyhogy, ne a cigire gondolj, hanem a babára.

Ráadásul, én annyira vigyáztam a füsttel, hogy nagy ívben kerültem az olyan helyeket, éttermeket, ahol dohányoztak (akkor még) és még a teraszos helyeken is inkább más asztalhoz ültem, ha mellettem cigiztek. Akármilyen nehéznek is tűnik, szerintem, ez a legkevesebb, amit egy anya tehet a gyerekéért.

Úgyhogy szorítok neked!!!

2012. nov. 27. 13:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha jön a kényszer,hogy rágyújtanál,olvasgass!

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 27. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

Csak nézd meg ezt a kis babucit. Elolvastam a történetét, ő nem a dohányzás miatt lett ilyen beteg, de elég, ha ránézel, és látod szegényke milyen vékony és pici. Ha nem hagyod abba a dohányzást, nem csak a te ereid károsodnak, hanem a baba erei is, sőt, a köldökzsinór erei is, ami azt jelenti, hogy nem kap megfelelő oxigént és tápanyagot. Nem fejlődik rendesen, és ezért könnyen lehet, hogy alulfejlett lesz a tüdeje, mentálisan is károsodhat, vagy akár az érzékszervei is. Vagy megindul a koraszülés, és ki tudja megmarad-e? Nektek sem lenne jó, hogyha egész életetekben egy sérült gyermekről kellene gondoskodnotok, aki a TE hibádból lett ilyen. És azoknak, akik azt mondják, hogy ,, Én is szívtam, mégsem lett semmi baja a gyerekemnek" azt üzenem, hogy marha nagy szerencséjük volt, és ki tudja, hogy épp most mi fog történni. Ha rágyújtanál, nézd meg a kicsi ultrahangképét, ha van, vagy beszélj hozzá, hogy miatta, hogy erős és egészséges legyen, megállod. Köss/ varrj neki valamit, hogy lefoglald magad és a kezdeidet. Nagyon sok erőt kívánok és kitartást!

2012. nov. 27. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem úgy sikerült hogy amikor megkívántam megettem egy kocka csokit, nekem nagyon sokat segített.

2012. nov. 27. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
4-kor sipirc el otthonról pénz nélkül, bankkártya nélkül! egy jó nagy séta! akkor esély sem lesz a rágyújtásra! gratulálok az elhatározáshoz! ez már fél siker! az első 3 nap a grízes! abból meg már több, mint egy fél eltelt! :) úgyhogy hajrá! :)
2012. nov. 27. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:
jah és én répáztam ;)
2012. nov. 27. 13:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Őszinte leszek veled. Kb. én is annyi idős terhes voltam amikor leszoktam a dohányzásról. Édességet, vagy sós dolgokat ettem, mikor rá akartam volna gyújtani, illetve mikor párom hazaért akkor vele foglalkoztam. Nekem mondjuk az volt a szerencsém, hogy párom amúgy is kint dohányzik, mert a lakásban nem lehet, mivel anyósomékkal lakunk, meg amúgy se legyen az egész ház füst szagú, illetve párom is amikor itthon volt keveset dohányzott. Eleinte hiányzott persze, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem. De megérte, és ha előröl kezdhetném akkor már hamarabb leszoknék, de gondolom te is így vagy vele. Azóta sok idő eltelt, már meg is született. Sok sikert, boldog babavárást, és könnyű szülést.

3 hetes kislány anyukája.

2012. nov. 27. 13:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorúan olvasom a történeted. Én exdohányos vagyok, a teherbeesés előtt 1-2 hónappal leraktam a cigit. Igaz korábban kellett volna, de így sikerült.

Te meg ehhez képest a legjobb esetben is a 21. hétig dohányoztál. Persze mindenkinek van egy ismerőse aki dohányzás ellenére makk egészséges lett (ja az, hogy makk egészséges a 3 hetes babám még nem jelenti azt is, hogy később is az marad) de most akkor is, érdemes kockáztatni? Tényleg annyira nehéz kibírni? Tényleg az a rohadt szál cigi többet jelent, mint hogy nyugodt legyen a lelkiismereted, ne idegeskedj a gyereked egészségéért és ne stresszeld magad? Nekem egyébként két ismerősöm van, akivel dohányoztak terhesség alatt. Az egyik asztmás lett felnőttkorára, a másik koraszülött, de egyébként egy makk egészséges 70 kilós csontsovány férfi.

Persze azt csinálsz az életeddel amit akarsz. A gyerekedet is úgy tudod szennyezni ahogy akarod, csak elszomorít. A legszomorúbb az, hogy valószínűleg a terhesség, de legkésőbb a szoptatás után vissza fogsz szokni. Látok néha ilyen anyukákat, akik büszkén odébb mennek pár métert, hogy ne a gyerekre fújják a füstöt. Aztán meg mennek vissza ölelgetni és puszilgatni a babát a füstszagú hajukkal, ruhájukkal, szájukkal és kezükkel.

Nem tudok mást írni erre, csak azt, hogy szomorú. Reméljük a Te babádnak nem lesz semmilyen légzőszervi, érrendszeri megbetegedése sem babakorában sem pedig később az élete során emiatt.

2012. nov. 27. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azt mondom ez kizárólag akaraterő kérdése. És hogy eldöntsd TE nem akarsz rágyújtani. Én ugyan nem vagyok terhes de 10 év után leraktam a a cigit - bár még most 2 hónap után is iszonyatosan hiányzik. De te már nem csak magadért vagy felelős legyen akaraterőd!!!!!
2012. nov. 27. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!