Úgy néz ki, hogy jön a baba végre több év után :-) ) ) ) ) Még nem voltam orvosnál csak teszteltem otthon és pozitív :-) De 39-éves vagyok. Ti mikor mentetek?
Figyelt kérdés
Volt már így valaki,első baba 39-évessen???????Érdekelnek a tapasztalatok,ki milyen plusz vizsgálaton volt?????Amniocentézis ?bele mentél vagy inkább az anyai vér????????Azért szeretném ha írna olyan anyuka kismama aki ebben a cipőben jár,járt .(ja és mikor érdemes menni Dr-hoz mikor van már szív hang?) Nagyon,nagyon várom a válaszokat#kismama #39-éves
2012. nov. 27. 08:49
11/23 JanoviczkiFerencné válasza:
én 37 évesen szültem az első babát. Nem éltem túl egészségesen, mégis szép, problémamentes terhességem volt. Egy nagyon egézsséges gyönyörű kisfiam született. Viszont én voltam magzatvízen, mert én nagyon féltem a rendellenességektől és az AFP-m is igen alacsony volt. Ezenkívül a szomszédnak (35 éves) down-os volt a baba, pedig semmi nem utalt rá (minden vizsgálatot megcsináltattak előtte, csak azért ment el mert a fogadott orvosa nem vállalta máshogy). Én nem féltem a vizsgálattól, szinte észre sem vettem, cSAK pihenni kell utána. Persze ezt csak te döntheted el, ha vállalod úgy is a babát, hogy esetleg beteg, akkor felesleges rizikóztatni. Én ilyen aggódós vagyok, jobban féltem egy egész életre szóló betegségtől, mint a magzatvízvételtől. Toxopl. vizsgálatot is csináltattam, mert sok cicánk van. 4D-n nem voltam, de ha lehet te menj el, biztos nagy élmény
12/23 anonim válasza:
Gratulálok, minden rendben lesz. Csak készülj fel rá lelkileg, hogy a magyar egészségügy még mindig nem szokta meg a kicsit idősebb anyukákat. Sajnos több hasonló cipőben járó barátnőm mesélte, hogy az egyébként problémamentes terhességét tönkre tette az egészségügyi dolgozók állandó riogatása, hogy "jaj ennyi idősen"! Legrosszabb élményük a genetikai tanácsadás volt, ahova a koruk miatt (én ezt nem is értem) küldték el őket. A "tanács" amit kaptak, hogy mit képzelnek, micsoda felelőtlenség részükről a gyerekvállalás. Tehát csak bátran, ne törődj vele ki mit mond. Ez a te gyereked, szép lesz és egészséges.
13/23 anonim válasza:
Gratulálok! Szerintem egyelőre nem gondolkozz amnioban (az anyai vér szűrés szerintem felejtős ha csak nem vagy kő milliomos, megkérdeztem 300.000 Ft(!)), csináltass először integrált tesztet valami jó hírű genetikusnál (én a héten megyek Dr Hajdú Krisztinához) és ha ő mondja, hogy esetleg szükség lehet amniora, csak akkor.
Szívhangot először kb a 7. héten lehet hallani, de talán érdemes első babával elmenni a 6. héten, úgyis visszahív a 8.-on. Genetika a 12. héten
Boldog babavárást!
14/23 JanoviczkiFerencné válasza:
ja igen, engem is rigogattak a korom miatt. Először is a főnököm, aki a 3. hónap végén elküldött táppénzre, pedig simán tudtam volna még dolgozni. Az altatóorvos meg azt mondta, biztos császár lesz a korom miatt. Simán szültem, 4 óra alatt lett meg a baba. Igaz, elég fájdalmas volt, de azért bőven ki lehetett bírni. Semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam, mert mire beértem már elindult a szülés. Be akartak hamarabb fektetni a korom miatt, de leléptem a kórházból (saját felelősségre). Minek bennfeküdni, ha nincs semmi gond. 6 ágyas kórteremben kínlódani, mikor én mindennap jógáztam, meg tornáztam stb.. Szóval a korod miatt te ne aggódj, elég ha ők agggódnak. Na meg mindig azzal jöttek, hogy sokat híztam. 58 kilósan estem teherbe, 80 kilósan szültem, most fél év után 60 kiló vagyok. Mindent ettem ami jólesett.
15/23 A kérdező kommentje:
Még egyszer nagyon szépen köszönöm.
2012. nov. 27. 15:07
16/23 anonim válasza:
Gratulálok :-) Sok boldogságot! :-)
17/23 anonim válasza:
39 épp elmúltam, mikor terhes lettem az elsô babámmal. Nekem nem volt amnio, mert az integrált teszt annyira jól sikerült, hogy a dokim azt mondta nem muszáj. Amúgy 5 hetesen voltam elôször dokinál, de akkor még csak petezsákot látott. 7 hetesen voltam legközelebb, akkor már volt szívhang is. Nagyon szuper terhességem volt. Talán ha 1 hónapot voltam rosszul, a 7. és 12. hét között, de az is inkább émelygés volt, más semmi. A szagokra nagyon érzékeny voltam. Vérnyomásom végig enyhén alacsony volt, 100-110/70, csak a legutolsó napokban lett 120-130/80-90. Túlsúllyal kezdtem és kb 10 kilót híztam a végéig. Nem vizesedtem, nem éreztem, hogy a baba annyira fent lenne, hogy alig kapok levegôt. Minden laborleletem nagyon jó volt. 37+3 hetesen született a lányom makkegészségesen. Születése után 2 hónappal töltöttem a 40. évet. Azóta 3 éves a drágám és ô a legvirgoncabb, legelevenebb a családban. Imádjuk:-))))
18/23 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Ma voltam Dr-nál minden rendben 6-hét-3-napos vagyok volt már szívhang .Úgy örülök .
2012. nov. 29. 17:22
19/23 anonim válasza:
Jajj de gratulálok, vigyázz magatokra! :)
20/23 anonim válasza:
Hatalmas gratula! Szép babavárást!
Aki szintén 39 éves volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!