Mennyi zsebpénzt adtok heti, vagy havi szinten a gyerekeiteknek, és hány éves (ek) a gyerek (ek)?
Én soha nem kaptam zsebpénzt, de nem is vártam el a szüleimtől, hogy hetente 2000-3000 ezer Ft-ot adjanak. Nyáron mindig dolgoztam, és az ott keresett pénz bőven fedezte a költségeimet egész évre ( persze Ausztriába mentem másfél hónapra dolgozni). Így nyelvet is tanultam, és most már az egyetem mellett rendesen dolgozom is.
22/L
Általános (6.-tól) és középiskolás koromban napi 200 forintot kaptam reggelire. Az tehát heti 1000 forint. Most bejárós egyetemista vagyok. A szüleim nem engedik, hogy az ösztöndíjamat költsem a napi "megélhetésre", sőt... erősen utaltak rá, hogy gyűjtsem ameddig csak tudom, mert most ugyan eltudnak tartani, de később nem fognak tudni nagyobb összegekkel támogatni, jól jön majd ha van egy kis tartalékom. Tehát most, heti 2-3 ezer forintot kapok, de ebből veszek meg mindent, ami sulira kell, reggeli, ebéd, szórakozás. Néha még marad is.
Egyébként kisebb koromban a reggeli pénzen kívül zsebpénzt nem kaptam, az pedig el is ment általában a kajára. Ha kellett valamire akkor szóltam, de nem voltam soha egy nagy "fogyasztó".
22/L
Havi 2000 mindenre? Heti 1500 ? Remélem lengyel zlotyra gondoltatok és nem forintra, mert most mártom bele magam egy veder phosba.
Mi az értelme annak ha a saját gyermekünket akit elvégre jobban kell hogy szeressünk magunknál, egy KOLDUS vagy egy DÉLAMERIKAI BÖRTÖNTÖLTELÉK módján kezelünk?
Mert aztán azzal a napi 300 forinttal olyan jól meg fog tanulni gazdálkodni...
Meg fogja tanulni A PÉNZ ÉRTÉKÉT !
Hát el kell ,hogy keserítselek benneteket, nem fogja
Mivel megszokta, hogy mindig felkopik a szeme az éhségtől és soha nem tud félretenni, ezért amikor egy normál fizetést kap azt is majd elkölti, a gyerekkori traumákat pótolja be ezen módon.
Az ilyen módon felnőtt gyermekekből vagy alkesz, vagy drogos, vagy öngyilkos lesz.
üdv, egy külföldön élő tanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!