Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leendő anyukák, anyukák ti...

Leendő anyukák, anyukák ti szedtetek/fontosnak tartjátok az Elevitet, Gravidát stb. baba tervezés előtt?

Figyelt kérdés

Én 18 vagyok, még nem tervezek babát egy jó ideig, de nem nagyon értem, egyre több helyről hallom hogy már nagyon sok gyógyszer inkább negatívan hat mint pozitívan, bármilyen betegségről van szó.

A nők 40-50 évvel ezelőtt is egészséges babákat szültek mindenféle gyógyszer, vitamin nélkül is.

Ti miért tartjátok fontosnak szedni ezeket?

2012. nov. 24. 19:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is szedtem előtte, nem csak a baba miatt (a folsav miatt kezdtem el), hanem azért is, mert ritka sz.r a genetikám, és ugy gondoltam, hogy ha hirtelen lemeríti a babukám a készleteimet, nem feltétlen fogom tudni visszapótolni. Egyébként mgelepően jól vagyok ahhoz képest, a fogaim sem hullottak még ki, pedig calciumot sem nagyon szedek, mert rosszul vagyok tőle. Csak a gravidát, meg 3000mg magnéziumot (7 bogyó egy nap..) mert fel van írva. A folsavon kívül egyébként inkább az anya számára fontos a vitamin, hiszen a baba onnan veszi el. :)

Egyébként én is ezt mondom, hogy régen nem volt só helyett e330 a fűszeres polcodon... Nincs semmi olyan ezekben a vitaminokban, amit ne tudnál egyébként bevinni a szervezetedbe egészséges táplálkozással. De a tudományt ne becsüljük le, ha megnézed miben mennyi pl a c vitamin vagy a folsav, rájössz, hogy több kiló spenótot vagy búzát kéne enned egy nap ahhoz, hogy tuti meglegyen a vitaminszükségleted. Régen más volt a vitaminkoncentrátuma is egy egyszerű paradicsomnak, ami nem kínából jött a kamionban zöld kis bogyóként indulva, hogy mire ideér nagy piros felfújt izé legyen belőle..

Amit az egyik válaszoló írt, hogy a kismama igyon elég tejet és egyen zöldséget gyümölcsöt, ez szép és jó, de aki laktózérzékeny, az kénytelen szedni kalciumot (ha érdekli a téma), vagy aki cukros, kénytelen diétázni, le van tiltva a gyümölcsökről, máshogy kell bevinnie. És sajnos eléggé kezdenek sokan lenni ezek a kismamák. A régi időkre visszatérve, ha megkérdezed a nagyidat, esetleg a dédnagymamádat, vagy aki emlékszik még az ő életére, biztosan fogsz olyat hallani, hogy 9en vannak testvérek, 11 gyerekből. Régen is voltak betegségek, koraszülés, problémás terhesség, csak el is vitte a babákat, és néha a mamákat is. :(

2012. nov. 25. 08:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Édesanyám első terhessége 35 évvel ezelőtt volt. Semmiféle vitamint nem szedett, ugye akkor még nem is nagyon volt mit. Próbált egészségesen étkezni.

A bátyám megszületett nyitott hátgerinccel, nyitott szájpadlással és egyik végtagja hiányzott... Életképtelen volt, mindössze 1 napot élt.

Hogy miért, mitől alakult ez ki? Senki nem tudja.

Amikor engem terveztek már akkor elmentek a Dr. Czeizel Endre professzor úrhoz. Magzatvédő vitamint írt elő neki!!! Folyamatosan figyeltek az orvosok, már amennyire az akkori orvostudomány ezt tudta.

Makk egészségesen születtem, 30 éve.

Hogy ez minek köszönhető nem tudom. De azért valószínű volt szerepe a tudós professzor úrhoz és a vitaminjaihoz.

És én épp azért szedem a vitamint, mert ha legalább 1% esélye is vannak annak hogy valamiféle rendellenességet kizárhatok a vitamin által, akkor igenis megteszem és lenyelem azt a vitamint.

Ártani semmiképpen nem ártok, csak használ.

2012. nov. 25. 09:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Én majdnem egy évig szedtem (csak nem jött a baba). Abbahagytam. Aztán szerencsére nagyon hamar megéreztem, hogy jön a pici (3 hetesen), és onnantól folytattam.

Szerintem igyekkszik minden kismama egészségesen étkezni, de sok vitamin kivitelezhetetlen ilyen mennyiségben... pl. folsavból annyit kellene megenni naponta, amennyi 10 tányér spenótban van. Én ezt inkább kihagytam. A sok gyümölcs és zöldség viszont mindenképp nagyon jó és nagyon fontos!

2012. nov. 25. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!