Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem értem miért kell leszólni...

Nem értem miért kell leszólni azokat az anyukákat akik úgy szültek, hogy előtte nem dolgoztak? Egyáltalán nem biztos hogy ők tehetnek rólla, minden ember tudja hogy a mai világban nagyon nehéz munkát találni.

Figyelt kérdés
Egyébként meg ha a férj dolgozik és jól megvannak kinek mi köze hozzá hogy a másik mikor szül. Miért van az hogy ha egy fiatal anyukáról van szó, akkor a legtöbb ember lenézni, csak mert gyereke van? A mai világban tényleg csak a pénz a karrier az ami számít? Ezek lennének a XXI század értékei, az ér többet akinek több pénze nagyobb befojása van?
2012. nov. 23. 11:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%
Előző vagyok. Hozzátennék még annyit, hogy több végzettségem van, plusz még egy diplomám is, és mégis félek....
2012. nov. 23. 13:24
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Nem- nem az számít, szerintem azokat a fiatal anyukákat "nézik le", akik a semmibe vállalnak gyereket.

Nekem is van egy rokonom- 25éves csaj, és vállalom, hogy nem bírom. A párja munkanélküli, ő sose dolgozott, mert állítása szerint 60ezer ft-ért nem megy el dolgozni, akkor már inkább otthon ül. Vettek pár kiskutyát és hordják pároztatni állandóan- szóval ebből van némi pénzük. Persze terhes lett, és mikor kérdezte tőle az anyja, hogy mi lesz most, honnan lesz pénz - simán beszólt, hogy majd a mama segít. Nekem van három gyerekem- most arra ácsingózik, hogy mi mit adunk majd nekik oda- csak úgy kösziért- pusziért...

Na én őt tényleg nem bírom.

De közte és közted óriási különbség van!! Te nem a semmibe szülöd a gyermekedet- a férjed dolgozik- szóval el tudjátok őt látni.

Gratulálok a babátokhoz, és ne bosszankodj!! :))

2012. nov. 23. 13:41
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

Ha a férj jól keres és anyuka nem panaszkodik egész nap hogy kevés a gyes, akkor nem szólom le őket.

Ha a nagyszülőknél laknak és anyagilag is rájuk szorulnak, akkor igen. Főleg ha sértésnek veszi 20-30 perc panaszkodás után ha megkérdezem, hogy mégis miért nem keres állást a 2,5 éves gyereke mellett.

A másik, hogy én féltem volna ilyen kiszolgáltatott lenni. Sajnos bizalmatlan vagyok, ez van :-(

2012. nov. 23. 13:55
 14/18 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem meg nyugodtan vállalhat valaki fiatalon is babát,akkor is,ha csak a férj dolgozik.Ha megtudnak élni a férj fizetéséből,és el tudják tartani a babát is,akkor miért ne??Ha pedig egy kapcsolat vagy házasság ezért romlik meg,mert a nő terhesen otthon van,és csak a férj dolgozik,akkor az a kapcsolat már régen rossz!!Mivel a férjt hívják úgy,hogy gondviselő,és ne egy nő tartson már el egy férfit!!Persze ha a gyermek betöltötte a 3.életévét és a nő újra dolgozhat,akkor persze,hogy menjen és keressen munkát,vagy menjen vissza dolgozni a m.helyére,de a terhesség alatt a férj ,,kötelessége,, eltartani a feleségét és a kisbabáját!!!Sajnos a mai modern világ már nem így gondolja,de ez (lenne) a normális.És igen,lehet,hogy én csak 20-30 ezer ft táppénzt kapok, a férjem pedig 2 m.helyen húzza az igát,de van annyi pénzünk,hogy el tudjuk tartani a picit.Meg nálunk nem csak úgy jött a gyerek,hanem mi terveztük a babát,és mi megbeszéltünk mindent előre a férjemmel.És nem panaszkodik,hogy ő tart el,hanem örül neki,hogy a gyermekét hordom a szívem alatt,és meghalni is képes lenne értem és a gyermekéért.Természetesen amint le telik a 3 év visszamegyek dolgozni.Ja és igen 23 éves vagyok a párom 26,és nem kötelezően az életkorunk miatt csináltuk meg a gyereket,hanem azért,mert mindketten úgy gondoljuk,hogy ,,fiatal,, szülők akarunk lenni,hogy pont benne vagyunk már a korban egy babához,és mert felkészültünk mindketten a szülői feladatokra.Minket egyik szülő sem tud segíteni pénzzel,a magunk lábán állunk,és eddig nem volt semmi baj!
2012. nov. 23. 13:56
 15/18 anonim ***** válasza:
36%
Amúgy meg is fordíthatnánk a kérdésedet: miért kell mindenkit önző karrieristának beállítani, aki dolgozott már annyit hogy gyed-et kapjon? 26 éves vagyok, 1 éves a lányom és max gyed-et kapok. Itthon leszek vele 3 éves koráig. Nem hiszem hogy csak mert jogosult vagyok gyed-re egyből szar anya vagyok akinek a munka az első....
2012. nov. 23. 13:58
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell lenézni meg leszólni csak ne sírjon,hogy nem tud kilépni a vacak házasságából, ne sírjon, hogy "tré" anyagi helyzetben honnan vegyen ruhákat stb....

Nemcsak a karrier meg a pénz számít de örülök,hogy dolgoztam annyit a baba előtt, hogy nem kell semmit használtan vennem, nem kell sírnom,hogy mikor jön már a segély stb...Örülök,hogy bármikor visszamehetek dolgozni és még mindig "csak" 26 éves vagyok...

27hkm

2012. nov. 23. 14:42
 17/18 anonim ***** válasza:
45%

Én 22 éves vagyok,pedagógus végzettséggel,a férjem 24 éves,asztalos végzettséggel,Ő 7 éve dolgozik,én a terhességem előtti másfél évben dolgoztam,egyetem mellett. Igaz,hogy bejelentve nem voltam,de dolgoztam becsületesen,napi 8 órában,plusz 6 órát utaztam. Most levelező tagozaton végzem a második egyetemet,amivel pont akkorra végzek,amikorra megszületnek az ikerbabáink. Akartuk Őket,küzdöttünk Értük és-bár gyógyszeres kezeléssel,de sikerültek. A szüleimnél lakunk,de külön lakrészben,mert nagy a ház,viszont így Nekik is könnyebb anyagilag,meg nekünk is. Nem fogok rinyálni,amiért csak ennyi vagy annyi a GYES és amiért nem vagyok GYED-re jogosult. Ezt akkor is tudtuk,amikor bevállaltuk Őket. Nem a pénzért fogok szülni!!! Mindenük meglesz,ami erőnkből telik,még akkor is,ha nem márkás ruhákban fognak járni,hanem mondjuk tesco-ban vásároltakban. És akkor is,ha nem fisher price játékaik lesznek,hanem csak a helyi játékboltban vásároltak. De nem lesz hiányuk semmiben!

A kérdező pedig szerintem arra gondolt,amikor egy olyan kérdésnél,hogy pl "mennyi idő kell még a GYED-hez?" olyan válasz érkezik,hogy "aki nem tesz a közösbe,az miért tartja a markát?".

22 hetes,ikres kismami

2012. nov. 23. 15:55
 18/18 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit ezt előre leszögezném. Ahogy senkit se nézek le. Az én véleményem az hogy senkinek semmi köze hozzá hogy a másik mikor szül. Fölösleges annyira észre venni mindent, hiszen nem a másik dolga. Én 20 évesen szültem végzetség nélkül munka nélkül, de van egy férjem aki dolgozik és soha nem vágja a fejemhez hogy ő tart el. Mert a gyerkőcöt mind ketten akartuk. Persze akarok még tanulni meg dolgozni, szóval nem az a terv hogy zsínorba szülöm a gyerekeket oszt abból élünk, de az hogy ilyen fiatalon lettem anya nem bántam meg.
2012. nov. 24. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!