Nem értem miért kell leszólni azokat az anyukákat akik úgy szültek, hogy előtte nem dolgoztak? Egyáltalán nem biztos hogy ők tehetnek rólla, minden ember tudja hogy a mai világban nagyon nehéz munkát találni.
Nem- nem az számít, szerintem azokat a fiatal anyukákat "nézik le", akik a semmibe vállalnak gyereket.
Nekem is van egy rokonom- 25éves csaj, és vállalom, hogy nem bírom. A párja munkanélküli, ő sose dolgozott, mert állítása szerint 60ezer ft-ért nem megy el dolgozni, akkor már inkább otthon ül. Vettek pár kiskutyát és hordják pároztatni állandóan- szóval ebből van némi pénzük. Persze terhes lett, és mikor kérdezte tőle az anyja, hogy mi lesz most, honnan lesz pénz - simán beszólt, hogy majd a mama segít. Nekem van három gyerekem- most arra ácsingózik, hogy mi mit adunk majd nekik oda- csak úgy kösziért- pusziért...
Na én őt tényleg nem bírom.
De közte és közted óriási különbség van!! Te nem a semmibe szülöd a gyermekedet- a férjed dolgozik- szóval el tudjátok őt látni.
Gratulálok a babátokhoz, és ne bosszankodj!! :))
Ha a férj jól keres és anyuka nem panaszkodik egész nap hogy kevés a gyes, akkor nem szólom le őket.
Ha a nagyszülőknél laknak és anyagilag is rájuk szorulnak, akkor igen. Főleg ha sértésnek veszi 20-30 perc panaszkodás után ha megkérdezem, hogy mégis miért nem keres állást a 2,5 éves gyereke mellett.
A másik, hogy én féltem volna ilyen kiszolgáltatott lenni. Sajnos bizalmatlan vagyok, ez van :-(
Nem kell lenézni meg leszólni csak ne sírjon,hogy nem tud kilépni a vacak házasságából, ne sírjon, hogy "tré" anyagi helyzetben honnan vegyen ruhákat stb....
Nemcsak a karrier meg a pénz számít de örülök,hogy dolgoztam annyit a baba előtt, hogy nem kell semmit használtan vennem, nem kell sírnom,hogy mikor jön már a segély stb...Örülök,hogy bármikor visszamehetek dolgozni és még mindig "csak" 26 éves vagyok...
27hkm
Én 22 éves vagyok,pedagógus végzettséggel,a férjem 24 éves,asztalos végzettséggel,Ő 7 éve dolgozik,én a terhességem előtti másfél évben dolgoztam,egyetem mellett. Igaz,hogy bejelentve nem voltam,de dolgoztam becsületesen,napi 8 órában,plusz 6 órát utaztam. Most levelező tagozaton végzem a második egyetemet,amivel pont akkorra végzek,amikorra megszületnek az ikerbabáink. Akartuk Őket,küzdöttünk Értük és-bár gyógyszeres kezeléssel,de sikerültek. A szüleimnél lakunk,de külön lakrészben,mert nagy a ház,viszont így Nekik is könnyebb anyagilag,meg nekünk is. Nem fogok rinyálni,amiért csak ennyi vagy annyi a GYES és amiért nem vagyok GYED-re jogosult. Ezt akkor is tudtuk,amikor bevállaltuk Őket. Nem a pénzért fogok szülni!!! Mindenük meglesz,ami erőnkből telik,még akkor is,ha nem márkás ruhákban fognak járni,hanem mondjuk tesco-ban vásároltakban. És akkor is,ha nem fisher price játékaik lesznek,hanem csak a helyi játékboltban vásároltak. De nem lesz hiányuk semmiben!
A kérdező pedig szerintem arra gondolt,amikor egy olyan kérdésnél,hogy pl "mennyi idő kell még a GYED-hez?" olyan válasz érkezik,hogy "aki nem tesz a közösbe,az miért tartja a markát?".
22 hetes,ikres kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!