Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kevés mennyiségű folyadékbevit...

Kevés mennyiségű folyadékbevitel okozhat problémát a babánál?

Figyelt kérdés

36 hetes terhes vagyok. Nagyon kevés folyadékot iszok, kb. 1 litert naponta. Tudom hogy többet kellene, de egyszerűen nem megy. Próbáltam, de nem mindegy a gyomromnak hogy mit és mennyit iszom. Egész terhesség alatt szenvedtem a hányástól, a hányingertől, a gyomorsavtól, szóval a gyomrom totál odavan. Még egy pohár víztől is tudok hányni. Ha a szokottnál többet meg tudok inni, akkor meg non-stop pisilek, azonnal kiürül. Csak attól félek, hogy a pocaklakónál ne legyen ez miatt gond. Nehogy az ő veséi terhelődjenek! Lehetséges?

Alapesetileg, tehát ha nem vagyok terhes, akkor sem iszok többet.

2012. nov. 18. 23:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj, ha azonnal kiürül, az a lényeg, hogy átmossa a szervezeted a folyadék. Amúgy lehet "csalni", tehát mondjuk kiteszel egy literes palackot, hogy na ez a napi adag, és ebédre még hozzáveszel egy tányér levest, reggel egy jó adag tejeskávét (akár koffeinmenteset is), este meg egy bögre kakaó és máris megvan a 2 liter. :)

Az 1 liter elég kevés, de egy picit tudsz rajta így segíteni, nem beszélve a gyümölcsökben lévő vízről. Ha azt tudsz enni, akkor az is segít. Narancs, alma, kivi, körte, szőlő, ezekben sok víz van, bár közel sem annyi, mint a dinnyében, de ugye azt most nem lehet kapni. Meg próbálkozhatsz konzervananásszal, meg hasonlókkal, azok is egy csomó folyadékot jelentenek, hátha nem hányod ki!

Vigyázz magatokra!

39 hkm

2012. nov. 19. 00:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Napi 2 liter viz ajánlott
2012. nov. 19. 07:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Legalabb egy fel literrel.probalj meg tobbet inni :) az elso valaszado nagyon jo tippeket adott. Nekem meg tudod mi valt be? Egy ket es fel literes uveget minden reggel megtoltok enyhen citromos limonadeval. Mondtam a paromnak h ebbol nem ihat. Beosztottm egesz napra, mindig ittam egy kicsit, altalaban ejszakara marad az aljan 2-3 deci , az ejjel elfogy. En meg most is mindennap igy csinalom. Hidd el nem mrgerolteto, csak picit jobban oda kell figyelni. Jo babavarast kivanok! :) 34hkm
2012. nov. 19. 10:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szerencsére véletlenül belefutottam egy tök jó dologba: anyósom idén rengeteg birsalmasajtot készített, és az eddigi évekkel ellentétben most nem öntöttük ki a levet, amiben megfőztük az almát. Egy kicsit becukroztuk, felfőztük, és ebből lett egy nagyon fini szörpszerű lötty, ami ráadásul itatja magát. Egyszerre akár 2 nagy pohárral is meg tudok inni belőle gond nélkül. És rengeteg mindenre jó a birsalma, főleg ami az emésztőrendszert illeti, úgyhogy nekem találták ki. :)
2012. nov. 19. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Örülök, hogy találtál ilyen jó megoldást. Csak a cukorral vigyázz... :)
2012. nov. 20. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!