Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a magzatvédő...

Mi a véleményetek a magzatvédő vitaminokról? Pl. Gravida vagy Elevit. Feltétlenül szükségesek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 16:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

Azért hogy nem hízlal az kissé túlzás. Mindenkire másképpen hat, és vannak olyan szerencsés nők, akik nem híznak tőle. Amikor készültem a babára, három hónapig folyamatosan szedtem, 7 kilót híztam tőle, pedig nem voltam terhes.

Most hogy babás vagyok 4 kilót híztam eddig, és két hónapom van még hátra. Néha-néha kapok be egy szemet.

2009. aug. 15. 18:30
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

Nagy butaság, hogy napi több kiló gyümit és zöldséget kell megenni ahoz, hogy fedezd a folsav szükségletet!!!

Sajnos undoritó a kismamákat célzó cégek reklámhadjárata: legyen bűntudatod, ha ezt meg azt nem veszed meg! Az ükanyád szedett elevitet vagy hasonlót? És nyomorék gnóm gyereke lett? NEM!

NEm szabad átesni a ló egyik oldalára sem, ha megnyugtat szedjél vitamint, de jobban jársz a kiegyensúlyozott változatos étrenddel.

32+3 hetes km

2009. aug. 15. 18:41
 13/19 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nem lehet bizonyítani, hogy valaki most a magzatvédő vitamintól hízik-e vagy sem, hiszen minden terhesség más és más. Ráadásul a terhesség különböző szakaszaiban sem lehet tudni, hogy ki mennyit szedne fel magzatvédő vitaminnal vagy anélkül. Van, aki eleve a második trimeszterben hízik többet, van olyan is, aki a harmadikban.
2009. aug. 15. 18:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam odafigyelni amit ettem már a baba előtt is, mert mire a legtöbb kismama ráeszmél, hogy terhes addigra pont az első néhány hét eltelt. Nekem javasolta az orvosom, már a babaprojekt előtt is a szedésétm és szerinte nem fog ártani a terhesség első felében sem. (Hozzáteszem, mivel tudtam, hogy mire készülünk, kértem előttek egy kivizsgálást)Amúgy Elevit mellé nekem még kell szednem 3 mg folsavat is. Én bízom az orvosomban, nem véletlenül ajánlja ha nem lenne jó. Amúgy pedig 1/2 év alatt nem híztam az Elevittől semmit... Odafigyelve eszem, sok zöldég, gyümi...a kettőt együtt:)
2009. aug. 15. 18:54
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

18:41: Biztos te vagy az okosabb, nem a genetikusok.

Napi 15 tányér spenóttal tudnád természetes módon fedezni a folsavszükségletedet. Ha meg bírod enni, edd meg.

Attól, hogy a te nagyanyádnak nem született gnóm gyereke, neked még nyugodtan születhet. Ha ennyire ragaszkodsz a nagyanyád korabeli orvostudomány szintjéhez, akkor ne szedj antibiotikumokat, se védőoltásokat, se C-vitamint, ne járj ultrahangra, és még sorolhatnám.

2009. aug. 15. 18:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

18:58 vigyázz, mert lepontoznak! Engem is lepontoztak a napi 2kg almáért! :)

Régen elég volt napi 1 szem alma, mert a vitamintartalma a 4-szerese volt a mostani gyümölcsöknek.

A másik pedig az, hogy a mai piacos zöldség és gyümölcsök 70%-a csak addig lát napot, amíg a standon várakozik arra, hogy valaki megvegye, ugyanis üvegházas mind és csupa vegyszer! Na, akkor mi is az egészségesebb? A vitamin v. a műtrágyás zöldségek? Mert ugye nem mindenki tudja magának megtermelni...

2009. aug. 15. 19:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

19:29: Kedves vagy. :-) De már rég nem érdekel a pontszámom. Más meg majd felpontoz. Gyerekes dolog, ha valaki így éli ki a dühét másokon, nem? :-)

Ennél sokkal fontosabb, hogy egészséges kisbabák szülessenek körültekintő és felelősségteljes anyukáktól.

2009. aug. 15. 19:42
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A 19:29-essel egyetértek, a 18:41-es (úgy gondolom mindig ugyanaz a kismama emlegeti folyamatosan a nagymamája és hasonló felmenői korát, meg egészséges gyerekeit) válaszolóval nem.

A vetélések száma kb 30 %-kal nőtt az elmúlt 40 évben.(sajnos munkámból adódóan sokszor személyesen tapasztalom) A gyümölcsök, zöldségek 1/3-át tartalmazzák vitaminban az akkori mennyiségnek.

A rengeteg allergiás megbetegedés (amit a legyengült immunrendszernek köszönhetünk, ami ugye a vitaminokkal is összefüggésbe hozható)illetve a rengeteg elektromos készülék és rohanó életmód indokolja, hogy ne úgy készüljünk a terhességre és ne úgy vigyázzunk a babára terhesség alatt, mint "ükanyáink idején".

Az orvosommal egyeztetve 3 naponta szedek 1 szem Elevitet. Nem gondolom, hogy ezzel ártok a babának. ( a környezetemben lévő kismamák mind szedtek- ésszel!- terhesvitamint és egyiküknek sem született extra méretű babája).

2009. aug. 15. 20:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez annyira érdekes. Trendi dolog lenne, ha a baba soványan születik? Születés után meg azon verseng az összes kismama, hogy kinek hízik jobban a gyereke.

Én szedtem előtte, a várandósság alatt és 5 hónapja szoptatás mellett is. 5 nap túlhordással lett 3500 gr, de nem bántam volna azt sem, ha kicsit több, mert az elején szegényke sokat fogyott, így lett volna "miből" fogynia.

Szerintem ártani biztosan nem árt.

2010. jan. 7. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!