Kb 4-5 hetes terhes vagyok, és sajnos elkaptam egy jó kis megfázást. Veszélyezteti ez a fejlődő magzatot?
Ha nem szedsz lázcsillapítót, akkor semmi baja nem lesz a babának. A C-vitamin nagyon jó ötlet!
Én a 4. hónapig szedtem az Elevitet hetente 1x mégis 4200g-mal született a kislányom! Nem attól lett ekkora, hanem attól hogy a párom családjában 30 éve is születtek 4 kg feletti babák (ez a genetika), pedig hol volt akkor még az Elevit!!!
Szia!
Semmi gond a megfázással,csak szólj az orvosnak,hogy olyan gyógyszert irjon fel,ami a növekvő magzatot nem veszélyezteti,mivel c vitaminnal nem fogod kiirtani a lappangó baciusokat,de szövődmény annál inkább előfordulhat.Az Elevit viszont kimondottan magzatvédő multivitamin,amit igen is szedjél nyugodtan,mert a babának benne van minden vitamin amire a fejlődéséhez szüksége van.Ha ártalmas lenne,nem engedélyeznék a forgalomba.Szóval nyugodj meg és szólj az orvosodnak hogy beteg vagy és úgy irjon fel gyógyszert.Magadtól viszont semmit ne vegyél be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!