Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hannibál, mint gyermeknév?

Hannibál, mint gyermeknév?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok róla?
2012. nov. 16. 12:35
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
82%
Attól, mert valaki a filmre gondol a Hannibál név hallatán, szerintem még NEM BUTA!!!!! Majd te leszel az, ha a gyereked sírva jön haza az oviból, vagy az iskolából, hogy állandóan csúfolják a neve miatt. Sajnos azt a világot éljük, ahol van szabad akaratod, de néha a mások véleményére kell hallgatni. S ahogy a hozzászólásokat olvastam, elég nagy bajod lesz, ha ezt a nevet adod a fiadnak. Szegény!
2012. nov. 22. 07:53
 32/43 anonim ***** válasza:
Nagyon gondoljátok át. Igaza van az előző válaszolónak, ha majd a gyereked sírva fog hazajönni, mert folyamatosan csúfolják, akkor mit fogsz érezni? Majd lebutázol mindenkit? Ez szegény gyereken nem fog segíteni. Egy rossz névválasztással tönkre lehet tenni a gyerekkorát.
2012. nov. 22. 08:11
 33/43 anonim ***** válasza:
33%

Mondjátok már meg, szerintetek hány 8-10 éves gyerek ismeri a Bárányok hallgatnakat? Mert szerintem egy sem. Lehet, hogy a mai gyerekek néznek horrort, de akkor a menőket, a visítozósakat. A Bárányok hallgatnak egy kultusz thriller, ami kevéssé érdekli a mai fiatalságot. A mai srácok ismerik az összes Végső állomást,meg Silent Hillt, meg Fűrészt, de a Ponyvaregényt, a Ragyogást meg a Hannibál sorozatot nem. Szerintem EZÉRT kisgyerkek sosem fogják cukkolni a srácot.

Max felső osztályban, 12 év körül. De akkor meg olyan kis mocskok tudnak lenni a pulyák :), hogy bármit ki tudnak cikizni. Nekem volt pl Gergő nevű osztálytársam, akit Kancának kezdtek hívni a többiek ebben a korban, csak mert szerette a lovakat. Kancaként is ballaggott el szerencsétlen általánosból. Na, ez milyen?

Szerintem jó név a Hannibál. Ahogy beszélünk róla, egyre jobban tetszik :)

Amúgy mia vezetéknév? Vagy már volt szó róla...?

2012. nov. 22. 11:08
 34/43 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó az újabb pozitivumot. Amúgy, Lacatus Hannibál Nimród lenne a babóca.
2012. nov. 22. 11:42
 35/43 anonim ***** válasza:
83%
Így még rosszabb, ne haragudj.
2012. nov. 22. 11:47
 36/43 anonim ***** válasza:

Lacatus? Na, ilyen vezetéknevet sem hallottam még :). Nagyon különleges. Így is kell ejteni, ahogy le van írva? Én egyből latinosan ejteném, Lacatusz... De gondolom 's'-sel kell ejteni, magyarosan.

Ez olyan különleges vezetéknév, hogy szerintem már nem passzol hozzá a Hannibál, bármennyire is tetszik nekem is a név. Ha bemutatkozik majd a fiatok, mindenki pislogni fog elsőre, hogy: tessék? Még egyszer? Mi a vezetéknév? Aha, értem... És mi a keresztnév? Ja, értem...

Ez már tényleg sok szerintem is :(. Pláne, ha megtoldjátok egy Nimróddal - aminek amúgy nem tudom, mi értelme van. Szinte mindenki, akinek van 3. neve átoknak érzi. Vagy a 3.-at használja, és akkor meg a középsőt érzi púpnak a hátán. Ha nem tetszik vkinek a neve, adhatnak neki akármilyen becenevet, és le van tudva. De ez a 3. név...? Szerintem tök fölösleges, és csak a gyereknek lesz nyűg.

Az összességében a véleményem, hogy ilyen extra vezetéknévhez a Hannibál már túlzás. Ha szimplán Lacatus Nimród lenne, szerintem az tök király lenne. Különleges is, de nem röhejesen különleges.

Vagy ha javasolhatok még neveket, amelyek illenek ehhez a vez.névhez.

Tudniilli, újságírást tanultam :), és ott megtanultuk, hogyan is "kellene" keresztnevet választani vez.névhez, hogy harmonikus legyen.

- Ha rövid a vez.név, adjatok hosszú ker.nevet. Mivel a Lacatus 3 szótag, elég lenne egy 1-2 szótagú ker.név.

- Ha mássalhangzóra végződik a vez.név, kezdődjön a ker.név magánhagzóval, így könnyebb kiejteni.

- Ha a vez.névben zömmel mély magánhangzók vannak, célszerű, ha a ker.névben inkább magas mgh-k dominálnak.

Ezek fényében a Lacatushoz passzol az Imre, Erik, Ervin, Illés, Endre. Ezek a maximálisan harmonikusak.

Kis változtatással még ilyesmiket ajánlanék: Edmond, Edvard, Elton, Igor, Iván, Leó, Noel, Márk, Mór. És igen: a Nimród :)

Ezekhez mit szóltok?

2012. nov. 22. 14:53
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi,de nagyon kamu kérdésnek hangzik ez az egész...

Nem valami fiatal tini unatkozik?

2012. nov. 22. 15:10
 38/43 A kérdező kommentje:

Szépek a nevek, de már beleszerettünk a választásba, és egyre kevesebb negativumot kapunk a környezetben.

Persze gondolkodunk,v an még 2 hónap.

Nem tini vagyok hanem egy anyuka aki 2 hónap múlva karjában tartja a picit.

Egyébként apuka vezeték nevét, magyarosan ejtjük ki.

2012. nov. 26. 13:10
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Lakatos Hannibál :-D :-D :-D
2013. jún. 12. 23:35
 40/43 anonim ***** válasza:
78%

Hát, őszintén gratulálok Neked kedves 7 hónapos terhes kismama, aki nemsokára következetes anyukának kell(ene) legyél!

Hajrá! Add ezt a nevet a gyerekednek, és tedd tönkre lelkileg!

És hogyan fogják becézni? Hanni?

Mit gondolsz, a kultusz filmeket a következő generáció nem fogja nézni? Elég lesz ha csak 1-2 kamasz tudni fogja az osztályban ki az a Hannibál Lecter, secperc alatt elterjed az egész iskolában!!!!

De ha nem tágítotok ettől a névtől,minek írtad ki a kérdést?

"egy újabb pozitívum"? Cska számold össze, mennyi negatív mellett kaptad azt a talán 3 pozitív választ!

De te felelősségteljes anyuka vagy, tégy a belátásod szerint, Jesszusom, szegény gyerek!!!

2013. jún. 13. 06:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!