Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyed esetében,2év munkaviszony...

Gyed esetében,2év munkaviszony kell, táppénz is beleszámít a 2évbe?

Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. gyed esetében nem kell 2 év munkaviszony, csak 2 éven belül 365 nap.

2. ebbe a 365 napba minden olyan nap beleszámít, amikor él a munkaviszonyod, így értelemszerűen azok a napok is, amikor táppénzen vagy.

2012. nov. 15. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

Én úgy tudom, hogy 180 nap aktív munkanap után számolják a GYED-et. Ebbe sajnos nem számít bele a táppénz. :(

Tehát ha mondjuk második baba, és a kettő között nem mentél vissza akkor az előző GYED-et veszik alapul és annak a 70%át kapod GYED-ként

2012. nov. 15. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
365 nap kell, jól írja az első. A táppénz is beleszámít!
2012. nov. 15. 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Második válaszolónak:

"Én úgy tudom, hogy 180 nap aktív munkanap után számolják a GYED-et. Ebbe sajnos nem számít bele a táppénz."

Igen, de ez az ÖSSZEGÉT érinti, nem a jogosultságot, a bérezett napokat ne keverd össze a biztosításban töltött napokkal! Biztosításban töltött nap 365 kell, amibe beleszámít minden olyan nap, amikor él a munkaviszony, akár táppénzen vagy, akár szabin, akár dolgozol.

A 180 bérezett napba viszont valóban csak azok a napok számítanak bele, amikor olyan jövedelmet kap, amiből egészségbiztosítási járulékot vonnak. A táppénz itt nem számít.

"Tehát ha mondjuk második baba, és a kettő között nem mentél vissza akkor az előző GYED-et veszik alapul és annak a 70%át kapod GYED-ként"

Butaság. A gyed ellátás, és egyik ellátás SOHA nem alapja egy másik ellátásnak.

Ha a két baba között nem volt 180 bérezett nap, akkor a jogszabály több megoldást állít fel az ellátások alapjának meghatározásához - de sosem azt, hogy a gyed az alapja.

2012. nov. 16. 07:25
 5/5 anonim válasza:

És én azt szeretném kérdezni tőletek hogy 1év munkaviszonynak kell lennie h kapjam a GYED-et ugye?

5,5hónapot bedolgoztam 1hónap megszakítással meg most 1hónapja nem dolgozom akkor még 6,5hónapot ledolgozom akkor az már 12hónap munkaviszony nekem vagy a megszakítás miatt másképp számolják a gyedet? fontos lenne mert a párommal már szeretnénk pici babát csak azt a 6,5hónapot még ledolgoznám?!

2012. nov. 16. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!