Idegenkedek az egész terhességtől. Normális vagyok egyáltalán?
Figyelt kérdés
Terhes vagyok, még nagyon az elején. 5-6 hét. Nagyon félek és nem tudom, hogy biztosan jó anyja leszek e a babának. Meg szégyen érzetem is van amiatt, hogy teherbe estem. Holott 20 múltam párom van, akivel a házasság lépéseit tervezzük már nyár vége óta. És mégis szégyenlem magam. Nem merem elmondani anyámnak meg apámnak, hogy terhes vagyok. Nem tudom mitől lehet ez. Már azon gondolkozom, hogy egyáltalán észnél vagyok e. Volt már valaki hasonló helyzetben?2012. nov. 14. 19:44
11/12 anonim válasza:
Ne aggódj, nem vagy beteg. :) Én 30 évesen estem először teherbe, tervezett baba volt, nagyon örültünk neki, ennek ellenére az első 1-2 hétben többször szabályosan pánikba estem, hogy úristen, itt nő egy baba a hasamban, meg hogy fogom megszülni, el tudom-e látni rendesen, stb. Aztán szépen lassan ez elmúlt, a 9 hónap alatt ezek a dolgok kialakulnak az emberben. Szerintem mindenkiben vannak kétségek, hogy milyen anya lesz, főleg az első gyereknél. Még szülés után is az első hetekben nagyon sokszor aggódtam, hogy jól csinálom-e a dolgokat. Szóval ilyenkor szerintem normális, hogy az emberben mindenféle kétség, aggódás merül fel, ez teljesen új helyzet, óriási változás.
Viszont a szüleidnek mondd el. És ne szégyelld magad, nincs miért!
12/12 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm szépen a jókívánságokat és a biztatást! :) Remélem minden rendben lesz. :)
2012. nov. 17. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!