Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mettől meddig? Mennyire volt...

Mettől meddig? Mennyire volt elviselhető? Szedtél valamit?

Figyelt kérdés
Hányinger, hányás vagy csak émelygésed volt?Mit szedtél?Mettől meddig tartott?Kórházba mikor mentél ha mentél?5 hetes vagyok de félek nagyon , mert alapból refluxos vagyok, így 1 hányás is a padlóra tesz:(

2012. nov. 14. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
ismerősöm is refluxos, elég keményen..amikor az ikrekkel volt várandós egyszer hányt, akkor is azért, mert ráerőltettek egy "egészséges" zöldségturmixot:-S nem tudom, hogy már vannak-e tüneteid, de nem feltétlen kell hogy legyenek! Nekem egyik terhességem alatt sem volt! Enyhe hányinger az elején, talán a 7-8. hét végére el is múlt még az is:-) boldog babavárást! :-)
2012. nov. 14. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Én első babámat várom. A 7.héttől a 16.-ig hánytam. Borzasztó volt,napi 4x-5x is hánytam. Nagyon nehezen bírtam az elejét.8 kg fogytam. Már-már ott tartottunk,hogy szükséges lett volna korházi kezelés,de mivel a párom orvos így itthon kezelt.Szedni szinte semmit se szedtem,mert mindent kihánytam. Ajánlották a különböző hányingercsillapítókat,de nekem sajnos egyik se használt.De megnyugtatásként közlöm,hogy ez nagyon ritka hogy vkit ennyire megviselne.

Mára már megszünt minden panasz és boldogan várjuk a kislányunkat. :)

Boldog babavárást neked és ne félj annyira!

31. hkm

2012. nov. 14. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is tartottam attól, hogy hányni fogok, mert cukorbeteg vagyok. Attól féltem, hogy beadom az inzulint, megeszem a kaját és ha kihányom leesik a cukrom. Szerencsére nem történt ilyen. Egyszer sem hánytam és hányingerem sem volt. Nem emiatt, de szedtem a terhesség elejétől magne b6-ot. Napi 6 szemet. Lehet, hogy az is segített. Szerintem beszélj a kezelőorvosoddal.

2012. nov. 14. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:

7.héttől a 18. hétig, mindkét gyerekkel:( Nagyon brutál volt, bár a fiammal nem is annyira, mert a lányommal olyan durva volt a hányás, hogy már vérzett a torkom, úgy felmarta a sav:( De nekem is azt mondta a doki, hogy ez elég ritka, hogy valakit ennyire megviseljen. A fiammal semmi nem maradt meg bennem, a lányommal meg egyfolytában rágcsálnom kellett valamit, hogy ne legyek nagyon durván rosszul, így húztam ki az első hányással délután kettőig. Utána viszont sajna akár éjjelé 11-ig is ment, egy nap 4-5 alkalommal is:(

Picit enyhítette a gyömbér, de nem nagyon. Aztán elmúlt, alig vártam. Sajnos ez az oka annak, hogy megmondtam a páromnak, nem lesz több gyerek (eredetileg 3-at akartunk, de a második terhességem eleje annyira megviselt, hogy t9bbet nem szeretném).

A barátnőm is refluxos, egyszer émelygett az egész terhessége alatt, semmi más baja nem volt. Drukkolok, hogy neked se legyen, nem törvényszerű, hogy iszonyú rosszul legyél!

2012. nov. 14. 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem főleg csak hányingerem volt a 7. héttől úgy a 14. hétig. De az is nagyon megviselt, mert a folyamatosan, egész napos, hetekig tartó hányinger is kemény tud ám lenni. Hányni "csak" hetente 4-5x hánytam, főleg szagoktól, és ha olyat ettem, ami nem tetszett a babámnak.

Szerencsére nekem volt egy kis súlytöbbletem, volt miből fogyni, így annyi volt a súlyom mikor szülni mentem, mint mikor teherbe estem...

2012. nov. 15. 00:06
 6/10 anonim ***** válasza:
5. vagyok, azt elfelejtettem, hogy Elevitet szedtem egyébként, és b6 vitamint néha, ha nagyon rosszul voltam.
2012. nov. 15. 00:07
 7/10 anonim ***** válasza:
szia, én most várom a második babót, nagyon rosszul érzem magam(fizikailag csak, mert egyébként nagyon örülök neki :))))), állandóan hányingerem van, és hányok is reggel este. az elsőnél is ugyanez volt 4. héttől 12. hétig :( Engem is érdekelne, h mit lehet tenni ellene (ha lehet egyáltalán). Elevitet szedtem az elsővel is, hányingeren nem segített...ez a refluxos ez valami hányásfóbia?
2012. nov. 15. 09:32
 8/10 A kérdező kommentje:
a reflux az gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorégéssel hányingerrel, hányással járó és sorolhatnám még, kinek hogy zajlik változó
2012. nov. 15. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:
A 7. héttől a 17. hétog voltak tüneteim, magne B6, B6 szedtem de amikor hányni kellett oly mindegy volt. E mellé párosult még az állandó sav, és az állandó hányinger. Előnye: 34. hétben járok és csak 2 kiló jött fel. Hát szerintem ne idegesítsd magad rajta, mert akkor bevnozod. Mond azt magadnak h. jól leszek. Hátha segít a pozitív hozzáállás.
2012. nov. 21. 20:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát sajnos attól, hogy azt mondja magadnak, hogy jól leszek, attól még hányhat ugyanúgy :)))) Persze fontos a pozitív hozzáállás mindenhez :)
2012. dec. 12. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!