Mettől meddig? Mennyire volt elviselhető? Szedtél valamit?
Én első babámat várom. A 7.héttől a 16.-ig hánytam. Borzasztó volt,napi 4x-5x is hánytam. Nagyon nehezen bírtam az elejét.8 kg fogytam. Már-már ott tartottunk,hogy szükséges lett volna korházi kezelés,de mivel a párom orvos így itthon kezelt.Szedni szinte semmit se szedtem,mert mindent kihánytam. Ajánlották a különböző hányingercsillapítókat,de nekem sajnos egyik se használt.De megnyugtatásként közlöm,hogy ez nagyon ritka hogy vkit ennyire megviselne.
Mára már megszünt minden panasz és boldogan várjuk a kislányunkat. :)
Boldog babavárást neked és ne félj annyira!
31. hkm
Szia!
Én is tartottam attól, hogy hányni fogok, mert cukorbeteg vagyok. Attól féltem, hogy beadom az inzulint, megeszem a kaját és ha kihányom leesik a cukrom. Szerencsére nem történt ilyen. Egyszer sem hánytam és hányingerem sem volt. Nem emiatt, de szedtem a terhesség elejétől magne b6-ot. Napi 6 szemet. Lehet, hogy az is segített. Szerintem beszélj a kezelőorvosoddal.
7.héttől a 18. hétig, mindkét gyerekkel:( Nagyon brutál volt, bár a fiammal nem is annyira, mert a lányommal olyan durva volt a hányás, hogy már vérzett a torkom, úgy felmarta a sav:( De nekem is azt mondta a doki, hogy ez elég ritka, hogy valakit ennyire megviseljen. A fiammal semmi nem maradt meg bennem, a lányommal meg egyfolytában rágcsálnom kellett valamit, hogy ne legyek nagyon durván rosszul, így húztam ki az első hányással délután kettőig. Utána viszont sajna akár éjjelé 11-ig is ment, egy nap 4-5 alkalommal is:(
Picit enyhítette a gyömbér, de nem nagyon. Aztán elmúlt, alig vártam. Sajnos ez az oka annak, hogy megmondtam a páromnak, nem lesz több gyerek (eredetileg 3-at akartunk, de a második terhességem eleje annyira megviselt, hogy t9bbet nem szeretném).
A barátnőm is refluxos, egyszer émelygett az egész terhessége alatt, semmi más baja nem volt. Drukkolok, hogy neked se legyen, nem törvényszerű, hogy iszonyú rosszul legyél!
Nekem főleg csak hányingerem volt a 7. héttől úgy a 14. hétig. De az is nagyon megviselt, mert a folyamatosan, egész napos, hetekig tartó hányinger is kemény tud ám lenni. Hányni "csak" hetente 4-5x hánytam, főleg szagoktól, és ha olyat ettem, ami nem tetszett a babámnak.
Szerencsére nekem volt egy kis súlytöbbletem, volt miből fogyni, így annyi volt a súlyom mikor szülni mentem, mint mikor teherbe estem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!