Olyasmit hallottam hogyha sósat kivánsz fiad lehet ha édeset akkor meg kislányod. Van ebben valami kis igazság? Tapasztalatok?
A sótól elvileg magasabb lesz a vérnyomásod. Olvastam olyat, h ez a terhesség természetes velejárója, h úgymond a baba "kényszerít" arra, h több sót vigyél be, mert a magas vérnyomás által több tápanyaghoz, oxigénhez jut a pici.
Ajánlom figyelmedbe a [link] cikk Terhesség és sófogyasztás c. fejezetét.
:)
Terhesség elején csak sósat kívántam, aztán félidőtől meg csak édeset. Csokitortákkal álmodtam, de előtte meg sajtos pogácsákkal.
Na, szóval nem lett kétnemű gyerekem. :)
Amúgy lány lett.
Vannak tévhitek, meg babonák, vagy bejön vagy nem. S nem unatkozó anyukák találták ki, hanem régóta évtizedek-évszázadok óta keringenek ilyenek, amik népi megfigyelésekre alapultak. De hát a megfigyelés soha nem 100 %-os, mint ahogy semmi sem...
Szerintem is csak hiedelem, de nekem maximálisan bejött!!! 2 fiam van egy lányom. A fiaimnál én aki édesszájú vagyok és ki nem állhattam a sós dolgokat meg pogácsákat ilyesmit, 12.hétig szinte tepertőn, sültkrumplin, sós kekszen, ropin,sajtos pogácsán éltem. Mind a kettőnél.
A lányomnál rá se néztem ezekre, csak édeset kívántam, semmi mást!!! Hozzátenném hogy az elsőnél sokat híztam, a 2. és 3.terhességnél már "csak" 10-12 kg-t.
Szia!
Nem olvastam a többi választ, csak válaszolok. Én Kínában élek, párom kínai, és anyósom napra kész a babonákból. A kínai babona szerint, ha sósat és savanyút kívánsz, akkor fiad lesz, ha édeset és csípőset akkor kislányt. A terhességem elején nem tudtam főtt ételt enni, viszont kiló számra ettem az epret meg a cseresznyét, sőt a szőlőt is, de olyanokat, amik még meg sem értek rendesen. Tök mindegy volt, minél savanyúbb annál jobb. Kisfiút kéne várnom ezek szerint, de kislányt várok, szóval ez a babona nem jött be, de lehet, hogy mert nem vagyok kínai. :D
Amúgy én úgy vettem észre, hogy az ember lánya azt kíván, amiből kevés van a szervezetében. Pl most az elmúlt egy hétben iszonyúan kívánom a diót meg a gombát egy kis vörösbort, meg a tojásos dolgokat. Ezekben mind van vas, képzeld kiderült hogy kevés vas van a véremben. Tök érdekes, nem? :)
szép babavárást! 38+5 hkm
2fiam van és ismét fiút várok.
Bármilyen mennyiségben jöhet:savanyú,csípős,sós étel.
Édességet szinte egyikkel sem ettem.Eszembe se jutott...
Nálam bejött a babona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!