Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fürdés és nemi élet?

Fürdés és nemi élet?

Figyelt kérdés

1./ Két megválaszolatlan gondolatom van hozzátok. Az első terhességemnél az védőnő (idős) azt mondta, hogy nem fürödhetek 9 hónapig vagyis csak zuhanyozhatok . Betartottam mert még "kezdő" voltam. Most, hogy is van ez?

2./ Hogy sexelni is csak ugy lehet, hogy a spermát nem engedi be. Erről mi a ti tapasztalatotok? Nektek mit mondtak?

2009. aug. 14. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő erős túlzás, szerintem.

Fürödni lehet, csak a forró vizet kel kerülni, mert alhasi vérbőséget okoz és ESETLEG vetéléshez vezethet az első néhány hétben. A fertőzésveszély miatt is szokták kerülni a fürdést, de elképzelni sem tudom, hogy milyen fertőzés veszélynek lennék kitéve a saját fürdőszobámban, saját magam általtakarított fürdőkádamban?! Mindenesetre én végigfürödtem az első terhességemet is, és most sem sok nagyobb öröm van számomra mint egy kád habos meleg vizecske:)

Szexelés csak azoknak tilos, akiknek volt már vetélésük és az orvosuk vmilyen oknál fogva tiltja a behatolást. A spermával semmi baj sincs, az uccsó hetekben felpuhíthatja a méhszájat, ami meg direkt jó, könnyebben tágulhat majd a szülésnél. Ha pedig a nemi úton terjedő fertőzéstől fél a kismama, akkor meg mindegy hogy "beengedte"-e a spermát, ha apukának vmilyen fertőzése van az a fityma alatt meghúzódó "váladékban" van, nem a spermiumban.

Összefoglalva: én fürdök, sexelek, élvezem a terhességemet, semmi bajom!

2009. aug. 14. 13:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké köszi a választ.
2009. aug. 14. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem fürdésnél csak akkor van jelentősége, ha nyitva a méhszáj, a fertőzések miatt, illetve a forró fürdő lehet káros, mert beindíthatja szülést, vagy korábban vetélést okozhat. Arról viszont még nem is hallottam, hogy nem szabad beengedni a spermát... valószínűleg ez is a fertőzéssel van kapcsolatban, de én azt hallottam, hogy eleve jobb óvszerrel szexelni terhesség alatt a fertőzés miatt, viszont ebből következően szerintem ha valaki nem használ akkor tök mindegy, hogy bemegy-e a sperma vagy sem.
2009. aug. 14. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én az elsőnél nem hogy kádas fürdőt vettem de úszni is jártam mert porckorongsérvem van és ez nagyban megkönyitette a várandóságot mert addig is csökkent a terhelés amíg a vízben voltam. Így tettem a másodiknál is és most a harmadiknál is. Kizáró ok ha nyitott a méhszájad vagy esetleg valami más probléma van de azt a Dr mondja meg mit szabad és mit nem de ha nem mondja kérdezz rá és kész. A szexet illetően szintén a Dr tanácsát kell követni. Viszont a népi hiedelem szerint a spermium felpúhitja a méhszájat és ezáltal segíti a szülés beindulását; de ez nem 100%-os bizonyítottságú.

De az a tuti amit a Dr mond mindig ahhoz tartsd magad.

Jó babavárást, könnyű szülést.

Üdv 37-hetes km

2009. aug. 14. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A fürdést a fertőzések miatt nem javasolják, de kérdem én, takarítod a kádad? Mert gondolom igen. Akkor mit is kapnál el?....

A szex végig szabad, terhes már nem leszel úgysem. A terhesség végén van egy ilyen elmélet, hogy a sperma beindíthatja a szülést, de nem sok konkrét tapasztalatot hallottam erről... Ja meg itt is említik a fertőzést, de mivel eddig sem fertőztétek egymást....

Szóval ezt mindenki eldönti maga, hogy mennyire akar burokba költözni a terhesség idejére. Én nem..

2009. aug. 14. 14:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 14. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem a fürdéssel nincs gondom, előtte sem fürödtem, csak tusoltam, mert amint belefeküdtem akár csak egy kis langyos vízbe, rögtön felment a vérnyomásom.

A szexet illetően tényleg a doki a kompetens, mert ahány terhesség annyi féle. Az én dokim amikor megnézte hol helyezkedik el a baba, azt mondta, hogy lehet szexelni hetente 1 szer, gumival( a fertőzések miatt)

2009. aug. 15. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!