Szerintetek ciki gyakran felhívni az orvost?
Én inkább a védőnőt hívogatnám az apró aggodalmakkal.
Vagy összeírnám a kérdéseket, és a havi viziten feltenném őket.
Első jól írja, inkább élvezd a babavárást :)
Szia!
Én nem szoktam hívni, csak ha beérkeztem a kórházba, hogy tudja, hogy ott vagyok, vagy pedig ha valami abnormálisat vélek felfedezni magamon (pl hirtelen erős görcs, nem megszokott mennyiségű/állagú folyás, stb). Amúgy meg a kis kérdéseim, amik felmerülnek bennem, rendszerint más kismamákban is megfordulnak, úgyhogy először neten próbálok meg választ kapni rá, hátha van aki hasonló helyzetben van vagy volt már, mint én. Aztán ha nem találok rá választ, akkor felírom magamnak a noteszembe és legközelebb ha megyek dokihoz, akkor megkérdezem tőle az összeset (pl honnan tudom, hogy elfolyt a magzatvíz, milyen erősségű fájás a nem normális, mit tegyek ha nem esik jól a szex, stb). Vagy. Írok neki egy e-mailt. Azt ő kb 2 naponta nézi és szépen leír nekem mindent, amit tudnom kell. Pl múltkor email-ben kérdeztem meg tőle, hogy ha beindul a szülés, akkor mi a procedúra, pl mentőt kell hívni, vagy saját kocsi, mit kell vinnem, ki fogad a szülőszobán, hogyan értesítik őt, stb.
Nyugi, a terhesség nem betegség, bár vannak kellemetlen pillanatok. Ha nincs erős görcsöd, nem vérzel, és nem ájuldozol, akkor nincs okod aggódni. Vannak fájdalmak, amik teljesen természetesek. Van, hogy a kismama nem kíván enni három napig, utána meg felfalna egy vizilovat. Van hogy a babó egyszer kirúgja a ház odalát is, máskor meg az istennek se mozdul meg. Mind tök természetes. Ezutóbbival kapcsolatban csak annyit, hogy ha reggel vagy este a megszokott időben, amikor mocorogni szokott, egy órán belül nem számolsz öt mozgást, akkor hívd a dokid, vagy menj be az ügyeletre (inkább ezerszer feleslegesen, mint egyszer ne menj, amikor tényleg baj van).
Szép babavárást!
38+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!