Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ciki gyakran...

Szerintetek ciki gyakran felhívni az orvost?

Figyelt kérdés
Elég sok minden miatt szoktam aggódni, és akkor fel szoktam hívni, de már kellemetlennek érzem, meg olyan, mintha őt is zavarná. De nincs más, akihez fordulhatok, ha úgy érzem gond van. Ti hogy vagytok ezzel?
2012. nov. 13. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges minden aggodalmad miatt felhívni, az én nőgyógyászom elmondta hogy mi jelenthet gondot, más miatt meg nem zaklatnám. Meg szerintem élvezd a terhességed, ahelyett hogy aggodalmakat táplálsz magadba.
2012. nov. 13. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Én inkább a védőnőt hívogatnám az apró aggodalmakkal.

Vagy összeírnám a kérdéseket, és a havi viziten feltenném őket.

Első jól írja, inkább élvezd a babavárást :)

2012. nov. 13. 19:26
 3/7 anonim ***** válasza:
En sose hivom kiveve amikor bekerultem a korhazba vagy megkaptam egy rossz leletet, de egyebkent egyszer se hivtam "sima" kerdessel.
2012. nov. 13. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem szoktam hívni, csak ha beérkeztem a kórházba, hogy tudja, hogy ott vagyok, vagy pedig ha valami abnormálisat vélek felfedezni magamon (pl hirtelen erős görcs, nem megszokott mennyiségű/állagú folyás, stb). Amúgy meg a kis kérdéseim, amik felmerülnek bennem, rendszerint más kismamákban is megfordulnak, úgyhogy először neten próbálok meg választ kapni rá, hátha van aki hasonló helyzetben van vagy volt már, mint én. Aztán ha nem találok rá választ, akkor felírom magamnak a noteszembe és legközelebb ha megyek dokihoz, akkor megkérdezem tőle az összeset (pl honnan tudom, hogy elfolyt a magzatvíz, milyen erősségű fájás a nem normális, mit tegyek ha nem esik jól a szex, stb). Vagy. Írok neki egy e-mailt. Azt ő kb 2 naponta nézi és szépen leír nekem mindent, amit tudnom kell. Pl múltkor email-ben kérdeztem meg tőle, hogy ha beindul a szülés, akkor mi a procedúra, pl mentőt kell hívni, vagy saját kocsi, mit kell vinnem, ki fogad a szülőszobán, hogyan értesítik őt, stb.

Nyugi, a terhesség nem betegség, bár vannak kellemetlen pillanatok. Ha nincs erős görcsöd, nem vérzel, és nem ájuldozol, akkor nincs okod aggódni. Vannak fájdalmak, amik teljesen természetesek. Van, hogy a kismama nem kíván enni három napig, utána meg felfalna egy vizilovat. Van hogy a babó egyszer kirúgja a ház odalát is, máskor meg az istennek se mozdul meg. Mind tök természetes. Ezutóbbival kapcsolatban csak annyit, hogy ha reggel vagy este a megszokott időben, amikor mocorogni szokott, egy órán belül nem számolsz öt mozgást, akkor hívd a dokid, vagy menj be az ügyeletre (inkább ezerszer feleslegesen, mint egyszer ne menj, amikor tényleg baj van).

Szép babavárást!

38+4 hkm

2012. nov. 13. 23:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként sajnos a védőnőt nem tudom elérni akármikor, és az orvost is csak telefonon. De amúgy nem mindenféle apróságra gondootam, hanem olyan esetre, mikor nem tudom eldönteni, tényleg van-e baj vagy nincs. Pl. mikor sűrűn rámjött a hasfeszülé, vagy véreztem, vagy tegnap olyan volt, mintha a magzatvíz szivárogna - bár mondjuk sokszor gondolom ezt.
2012. nov. 14. 06:30
 6/7 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, én is sokszor gondolom, hogy a magzatvíz szivárog, de aszongyák az okosok, hogy az nem áll el, hanem folyamatosan jön, átáztat mindent amit odateszel, tehát zsepit, wc-papírt, betétet, stb, és édeskés szaga van. Meg lehet kapni a patikában olyan betétet, ami kimutatja, ha magzatvíz szivráog, esetleg szerezz be olyat (bár szerintem felesleges... úgy is ráérez az ember lánya ösztönösen).
2012. nov. 14. 13:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát lehet, csak sokan írták, hogy napokig szivárgott a víz, és nem is vették észre, hogy az volt. Egyébként szerintem olyan betétet már nem lehet kapni, sajnos.
2012. nov. 14. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!