A terhesség első szakaszában híztatok? Mennyire voltatok
éhesek?
Figyelt kérdés
10 hetes terhes vagyok és szerintem túl sokat eszem már a terhességem elejétől kezdve megnőtt az étvágyam és szerintem túlságosan is,nem tudom ,hogy attól van h babát várok vagy mert nem sokkal terhesség előtt abba hagytam a dohányzást? Vagy így a kettő együtt nővelte meg az étvágyam? A férjem csak azt mondogatja egyél egyél nyugodtan stb stb.. de bennem akkor is ott van a félsz hogy még csak 10 hét telt el és én már most 2kgval több vagyok mit amikor megtudtuk ,hogy babánk lesz ez volt 5 hete...pedig nem eszek édességet mert csak a sósat kívánom délelött kb 2-3szendvicset eszek délután vmi sós rágcsát és sztem itt a baj este meg 7-8 felé vacsizunk inkább 8 és akkor sokszor degeszre...tippek ? milyen étrendet kövesek ? Van valakinek jól bevált étrendje amit megosztana velem? Köszönöm
Én az elején semmit sem híztam, sőt kicsit fogytam is a hányinger miatt. Úgy a 16. hét után kezdett megnövekedni az étvágyam, akkortól kezdtem hízni is.
2012. nov. 13. 16:50
2/10 anonim válasza:
Az elején természetes az a farkaséhség, én is ettem a 12.hétig állandóan. De aztán ez elmúlt hála Istennek. Nyáron voltam terhes, rengeteg gyümölcsöt ettem, nem is híztam csak 13 kilót. Lányomnál télen voltam terhes, vele 20 kilót híztam.
2 hetes kisfiú anyukája.
2012. nov. 13. 16:50
3/10 anonim válasza:
Nyugi.Én is híztam a terhességem elejétől kezdve.Mivel én egyszer sem hánytam,és még az erős hányingerek sem tudtak befolyásolni az evésben.Sajnos :(
Én 7 hetesen voltam először a védőnőnél,akkor voltam 78,5kg..10+6 hetesen pedig már 81kg 20 deka.Tegnap voltam újabb tanácsadáson(14+6 hetesen)és már 82kg 40 deka vagyok :( Kérdeztem a védőnőtől,hogy a havi 1kg hízás normális-e és mondta,hogy igen.Pedig én olyan de olyan kövérnek érzem magam :( Meg hát az is vagyok.És ráadásul az a baj,hogy a csokit és süteményt minden mennyiségben megbírom enni,és kívánom is sokszor :( Mondta a védőnő,hogy próbáljam magam visszafogni,nem ehetek kenyeret,tésztát,hanem sok zöldséget,gyümölcsöt és kenyér helyett puffasztott rizst.Csokit pedig nagyon nem szabad ennem :(
2012. nov. 13. 17:08
4/10 anonim válasza:
Iszonyatos étvágyam volt, állandóan ettem, épp csak akkor nem mikor fürödtem+aludtam. 20 hetes koromra +12 kg-ot, a végére +25 kg-ot szedtem magamra. A védőnő állandóan cseszegetett, hogy diétázzak, szénhidrátmentes, meg sómentes, meg ilyenek. Kb. 2 napig bírtam fehér kenyér + csoki nélkül. Szülés után elmúlt az a farkaséhség, 10 hete szültem, már csak 6 kg van rajtam a kezdő súlyomhoz képest.
2012. nov. 13. 17:11
5/10 anonim válasza:
Lehet nem enni, de akkor hisztis leszel :).SAJNA...
2012. nov. 13. 17:18
6/10 anonim válasza:
Én nagyon is jól bírom kenyér nélkül.Én egyébként is a puffasztott rizshez vagyok szokva,mert már évek óta azt eszem.A terhességem elején(4.5.6. hétben)ettem pékárut jobban,de utána már bevezettem a pufi rizst.A csokit viszont sajnos a mai napig eszem,és mivel jön a karácsony,tuti,hogy a sütiket is nyomni fogom befelé. :( Bár megpróbálom megállni.
2012. nov. 13. 19:26
7/10 anonim válasza:
Én kb a 16.hétig nem bírtam sok mindent megenni.Húst egyáltalán nem ettem csak gyümölcsöt, zöldséget . FOgytam is 4-5kg már most visszahíztam mert utána rám jött az éhség de nem kétpofára csak normálisan. :)
23hkm
2012. nov. 13. 19:36
8/10 anonim válasza:
mindkettővel fogytam az első 3 hónapban, aztán sajnos visszajött az is amit lefogytam, +13kg-al zártam az elsőt, most +5,5kg-nál járok és 25.hétben, elsőnél az utolsó 1hónapban kúszott fel egy csomó, pedig nem zabáltam, most is erre számítok:-(
bevált étrendem nincs, ha az ember nem tud megálljt parancsolni, igyekezni kell lemozogni (nem Rubint Réka módjára gondoltam), na meg sok sok víz, ami telít egy darabig.De pl ha éjszaka már 2órája forgolódok az éhségtől, tojok rá, kimegyek enni.
2012. nov. 13. 20:28
9/10 anonim válasza:
az első trimeszterben 3,6 kgot híztam -60kgról és 171 cm ről indultam-, a vége 22 kg lett. 3 hete szültem, már a fele lement rólam, 11 kg. én végig híztam egyenletesen, sosem volt rossz étvágyam, utolsó hónapban is 2 kg feljött.mióta megszültem viszont csökkent az étvágyam, viszont érdekes módon amíg terhesség alatt csokit sosem ettem- csak egy-egy szelet süteményt-most mindennap egy sort be kell tolnom..:)
2012. nov. 13. 21:42
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Szerintem ma veszek egy szoba mérleget:D és nézem a súlyom.Hát sajnos én nagyon nem szeretem a puffasztott rizst szóval majd valami mással próbálkozok.Annak örülök ,hogy a legtöbben írtátok ,hogy szülés után megy azért az lefelé csak figyelni kell.Mozogni próbálok! Utálom a sportot de a kutyámmal mindennap sétálunk és futkosunk kicsit! Nállam is az a "baj" ,hogy nem igazán van hányingerem se nagyon ritkán hánytam az első 8 hétben de már két hete semmi a hányingerem is ha elmúlik átcsap éhességé... de terhesség előtt faltam a csoki alig szedtem fel a kgat most pedig nem igazán eszek csokit talán heti egyszer kétszer de majdnem hogy rosszul is vagyok utána.:D megpróbálok kicsit szénhidrát mentesen enni és majd meglátjuk:) További jó baba várást a Kis Mamiknak és további jó babázást az anyukáknak ! Szép napot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!