Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek terhes vagyok?

Szerintetek terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Eléggé félek,mivel nem szeretnék terhes lenni..bár most szinte semmi jel nem utal rá,úgy gondolom ,hogy meghalgatnám a véleményeteket! Ma kellene megjönnie,meg nemjött meg..múlt hónapban is 4napot késett..akkor viszont eléggé ugytünt hogy al valami a dolog mogott..most kb 1hete fajnak a melleim..nem nagyon feszulnek es fajni is csak kicsiket..a hasam elég kemény,es nagyon gyenge alhasi görcseim vannak..égetik a gyomrom..szerintetek ezek csak menzi elotti jelek?

2012. nov. 12. 17:47
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
holnap reggel fogok tesztelni..mert még nemjött meg..de szinte minden honapban szokott kesni par napot..es kb 1hete megis voltam faza..nathas voltam..lehet attol is??
2012. nov. 13. 08:13
 12/23 anonim ***** válasza:
teszteltél ?
2012. nov. 13. 08:39
 13/23 anonim ***** válasza:
teszt??????????????
2012. nov. 13. 12:14
 14/23 A kérdező kommentje:
holnap reggel fogok tesztelni..
2012. nov. 13. 15:28
 15/23 A kérdező kommentje:
nembirtam ki.megcsinaltam a tesztet amit egesznap meglehet..negativ lett.kicsiket megnyugodtam.de meg azert izgulok:/
2012. nov. 13. 16:17
 16/23 anonim válasza:
Fogamzásgátlót ezek szerint nem szedsz?Ott is általában úgy szokott lenni (legalábbis nálam) hogy a 4.napon jön meg!Tehát az utolsó tabletta bevétele után 3-4 nappal!
2012. nov. 13. 17:06
 17/23 A kérdező kommentje:
Nemszedek..de szerinted ezek a 'tunetek' nirmalissak a menzi elott?
2012. nov. 13. 18:14
 18/23 anonim válasza:

"A női nemi ciklus nagyon bonyolult, elég egy kis eltérés a hormonszintekben, vagy egy hiba a hormonális visszacsatolásokban, már nem működik tökéletesen a rendszer, nem válik le a szokásos időben a méhnyálkahártya, nem következik be a szokott időben a menstruáció. A késés sok esetben ezen kaszkád hibás működése miatt alakul ki. Előfordul, hogy petefészek ciszta is okozhatja a menstruáció késését hormontermelés révén. Ha a menstruációs ciklus szabálytalan, rendszeresen késik vagy kimarad a vérzés, akkor érdemes menses naptárat vezetni, és nőgyógyászati szakrendelést felkeresni, hogy a vérzészavar típusát, okát tisztázni tudják, illetve megfelelően tudják kezelni.

A menstruáció késhet egyes gyógyszerek szedése miatt

A menstruáció késésének oka lehet bizonyos gyógyszerek szedése, például antibiotikumok, antidepresszánsok.

A menstruáció késhet fogyókúra, kóros soványság miatt

A menstruáció alatti hasmenés oka és kezelése

A menstruáció alatti hasmenést a magas prosztaglandin szint okozza. Megfelelő étkezéssel és gyógyszerrel enyhíteni lehet a tünetet.

A menstruáció alatti hasmenés oka és kezelése>>

Az étrend nagy szerepet játszik a menstruációs ciklus szabályos működésében. Az egészséges táplálkozás az egészséges szervezet egyik alappillére, egészséges szervezetben az élettani folyamatok helyesen működnek. Például fogyókúra hatására szabálytalanná válhat a menstruációs ciklus, késhet a menstruáció. Alacsony testsúly esetében, tartós éhezés során akár a peteérés is kimaradhat, a menstruáció elmaradása akár hónapokig is eltarthat. Az étkezési zavarokban szenvedőknél a menstruáció késése már komoly jel arra, hogy a szervezet élettani folyamatai károsodtak.

A menstruáció túlsúly esetében is késhet

A nagy mennyiségű zsírszövet endokrin szervként funkcionálhat, kihatással van a női neki hormonok működésére, elhízás esetén is gyakran előfordul vérzészavar.

A stressz is okozhatja a menstruáció késését

A stressz a normál biológiai folyamatokra hatást gyakorol, úgynevezett stresszhormonok szabadulnak fel, a hypothalamuson keresztüli hormonális szabályozás sérül, nem a megszokott módon mennek végbe a ciklus fázisai, késik a menstruáció, de akár ki is maradhat. Jól jellemezhető a stressz menstruációs ciklusra gyakorolt hatása azzal, hogy a világháborúk alatt számos nőnél jelentkezett a menses hónapokig tartó kimaradása.

Fizikális túlhajszoltság és egyéb okok

A megterhelő edzések, tornagyakorlatok stresszként jelentkeznek a szervezet számára, és az előbb említett folyamatok alakulnak ki. Számos nőnél jelentkezik egyszerre fizikális túlhajszoltság, stressz és alacsony súly, az ő esetükben a vérzészavarok nagyon gyakran fordulnak elő.

Pszichiátriai betegségek, belgyógyászati okok, fertőzések hatására is gyakran jelentkeznek vérzészavarok."

2012. nov. 13. 18:36
 19/23 A kérdező kommentje:
mult honapban ugy jott ki hogy 8adikan kellet volna megjonnie../hetfo/ 12ediken jott meg /pentek/ most is hetfon kellett volna megjonnie..ha holnap reggel tesztelek akkor mar mindenkepp ki kene mutatnia a tesztek,igaz?
2012. nov. 14. 22:05
 20/23 anonim válasza:
Na megjött már?
2012. nov. 15. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!