Nincs tévénk. És a napokban az jutott eszembe, hogy ha a gyerek eléri azt a kort, amikor társaságba kerül, nem származik majd hátránya abból, hogy nem ismeri a reklámozott játékokat, a kismillió mesét a tv-ből, a sok ezer műsort?
Persze ne gondoljon senki drákói nevelésre, természetesen nézhet majd mesét például dvd-ről!
Csak én is elég sokszor kerülök társaságban "kellemetlen" helyzetbe,hogy nem tudom ki az az xy ember,akit épp megemlítenek, csak nézek nagy őzike szemekkel, aztán a barátok csak mosolyogva legyintenek, hogy persze,nektek nincs tv-tek :) Nekem ez nem gáz, nem érzem magam rosszul,hogy nem tudok arról a sok szemétről,amit leadnak, De ezt vajon hogy tudja majd kezelni egy 5-8 éves gyerek?
Ezt komolyan így gondolja mindenki, hogy még az a ciki és szégyen, ha pl. a Mónika showhoz nem tud hozzászólni a gyerek?
Nehogy már a társadalmi igénytelenség mint nyomás legyen a tisztelendő és követendő irány. Nekünk sincs tévénk, nem is lesz, a gyerekeinket pedig egyáltalán nem sajnálom emiatt, örülök, hogy nekik igényes életük lesz, amiben a tévétlenség csak egy pici pont. És igen, lehet a TV-ben értéket találni, de amiatt a néhány műsor miatt felesleges venni egyet. Internet, újságok, könyvek, kirándulás, beszélgetés stb stb...
kedves utolsó! tudod, az iskolában azt tanítják,hogy a normális fogalmánál, hogy a normális az,amit az emberek nagyobb százaléka képvisel. tehát ha a népességet 100 embernek vesszük és holnap 80 ember a zokniját a fülére húzza és az autóját tolja ezek után,akkor az tekinthető normálisnak. tehát mivel a népesség legnagyobb része minden nap nézi a mónika showt meg a való világot és győzikéről beszél, akkor ez a normális.
ami valójában nem normális...
Nekünk van tv-nk, de érdekes mód nem néztem Mónika showt meg győzikét meg miegyéb baromságot.
Mintha a tv csak ebből állna. Az a baj, hogy aki ellenzi a tv-t azt hiszi nem létezik csak egy csatorna, egy nagy szennycsatorna. De szerencsére van más adó is.
Amúgy nekem nem azon van a hangsúly, hogy hozzászól-e a gyerek a Mónika showhoz, mert ez egyértelműen gáz lenne számomra, ha egy 8 évet ez foglalkoztatna szülői engedéllyel.
Viszont én nem fogom magától a tv-től egészében félteni. Mert mint szülő az a dolgom, hogy felügyeljem mit néz. A teljes tiltás, kizárás nekem nem megoldás a mai világban.
Szerintem semmilyen hátránya nem származik, sőt!!!
Mi van a tévében??? Olyan mese, hogy horrorfilmnek beillene, a Híradóban sincs más, csak gyilkosság, pusztítás. A filmekben dettó... A legjobbat teszed a gyerekeddel, ha ezektől mentesíted, ameddig csak lehet. Nekünk van tévénk itthon, egyre inkább érzem, hogy sajnos van...
11. valaszolo, szerintem nem azert ciki valami, mert az "normalis" ertek lenne, hanem egyszerüen cikinek erzi - cikinek ereztetik vele a többiek, akik orakig erröl beszelnek. Nem amiatt erzi cikinek, mert arrol jo velemenye van, es nem azert, mert nincs tevejük - hanem azert, mert orakig nem tud bekapcsolodni egy beszelgetesbe! Legalabbis en igy eltem magam.
Jo annak, akinek a barati köreben sok gyerekes csaladnak nincs teveje! Ott persze, hogy mashogy erzi magat a gyerek, mint ahogy pl en ereztem magam gyerekkent.
4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!