Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és iskola, a kettő...

Terhesség és iskola, a kettő együtt?

Figyelt kérdés

Esti tagozatra járok érettségizni mert szakmát szeretnék váltani.Úgy terveztük be hogy ez idő alatt jöjjön a baba,mert még nem dolgozom addig megcsinálom a sulit.

Viszont most már úgy érzem és gondolom hogy a sulit nem fogom tudni megcsinálni és nem tudom mi tévő legyek.

A helyzet az hogy nagyon szeretem ezt az állapot,abszolút minden percét élvezem,viszont be kell látnom hogy már nem megy úgy minden mint szeretném.Így az iskola is elég kétséges.

Már nem tudok sokat egy helyben ülni,nyűglődöm.Délután már hulla vagyok,nagyon hamar elfáradok,a koncentrációm meg régóta elszállt.Erőmön felül próbálok csinálni mindent,már már túl hajtom magam de egyszerűen nem tudok 35 felé szakadni.Mindig van valami elintézni való,mindig gondolkozni kell valamin,én meg hajlamos vagyok túlgondolkozni egy egy kérdést.

Szóval a sulival az a baj hogy alig járunk be páran és talán egy ember van aki állandóan minden órán bent van.most kölcsön kértem a füzeteket bemásolni a lemaradást de hát képtelenség volt.Egyik anyag meg van,aztán másik nincs.Ráadásul annyira nem figyel az illető órán,értelmetlen mondatokkal van tele a füzet.

A vizsga meg a nyakamon.(negyed éves vizsgák vannak,dolgozatok helyett.)Ráadásul a baba márciusi lesz.Februárban van egy vizsga azt úgy terveztem hogy megcsinálom,aztán az év véginél meg már 3-4 hónapos lesz,1-2 órára rábíznám valakire még gyorsan berohanok vizsgázni.

Viszont mi van ha hamarabb kerülök kórházba és nem fogom tudni megcsinálni a félévi vizsgát,vagy épp az év végit....ettől az évtől már van tandíj is.

Belebetegednék ha elbuknám a pénzt azért mert erőlködök.Nem vagyunk szegények,de nyilván az utolsó forintot is a babaára akarom költeni nem az én szórakozásomra hogy vagy sikerül vagy nem.

Tudom hogy nem nagy dolog az érettségi,meg számtalan ember diplomázik terhesen,vagy kisbaba mellett,de jelen pillanatban úgy érzem hogy bele buknék.

Még egy nagy csomó dolgunk van a baba megérkezéséig amit nekünk kell megcsinálni és ez egy nagy csomó energiámat leköti.Ja és akkor van persze egy nagyon aranyos tanár is,aki tavaly is előszeretettel osztogatta az egyeseket,és szívatgatta év végén az osztályt.

Mit csináljak?

Függesszem fel a sulit egy évre,és menjek vissza jövőre amikor már vissza kapom az energiáimat?

Egyszerűen most nem látom értelmét folytatni se anyagilag se sehogy,de mindenképp el akarom végezni a sulit.Halasszak egy évet,vagy próbáljam meg végig csinálni?

De a pénzt meg úgy sajnálnám ha csak kidobnám az ablakon. :(

2012. nov. 12. 07:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem folytasd! Próbálj beszélni a tanárokkal! Én utolsó napokban is bejártam volt, hogy jóslófájások miatt már hazazavartak, 5-ös dolgozatokat írtam. Esti tagozatra járok, de szakmát tanulok. 3 hetes a babám. Honnan veszed, hogy könnyebben fog menni, ha már megszületett. Most még vele úgymond nem kell törődni. viszont utána nonstop az ő igényeit kell kielégítened, sokkal nehezebb lesz később újrakezdeni. Folytasd! Mutasd meg a világnak, hogy meg tudod csinálni!
2012. nov. 12. 07:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Most csináld!Ha megszületik még nehezebb lesz nincs az elő írva a nagykönyvben hogy eszik alszik és te meg tanulni tudsz...Sőt mi van ha hasfájós lesz sírni fog nem tudod csak félre tenni mint egy könyvet!Most még a pocakban van addig van rá lehetőséged!egy örökmozgó kétévessel+terhesen csináltam,így hogy megvan a pici nem tudtam volna!
2012. nov. 12. 07:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Igazatok van,de mint mondtam márciusban szülök és még van egy évem ezen kívül.Akkor azt nem fogom tudni befejezni?

Így is úgy is belecsúszok a kisbabás korszakba.

Nem is azzal van a baj,hanem azzal hogy nem tudom megszerezni normálisan az anyagot és így tanulni se tudok rendesen.Tudatlanul meg értelme nincs kifizetni a tandíjat és csak bukdácsolni.

2012. nov. 12. 07:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egyetemre járva,nappalin csináltam végig 2 félévet és két vizsgaidőszakot terhesen.Mindemellett akkor már megvolt a 2 nagyobb gyerek is + a háztartás stb.Nem halasztottam és jól döntöttem.Most 3 hónapos a pici,de jön majd a következő vizsgaidőszak,amin meg kell felelni.Menni fog,csak akarni kell!Két gyerekkel,terhesen nekem is sikerült! Minden jót,boldog babavárást!
2012. nov. 12. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:

En 3 gyerek mellet a negyedikkel terhessen vegeztem a foiskolat nappali szakon!!Mindket fosulit terhessen es gyerekek mellett vegeztem hiszen ha ugyis otthon kell lennem legalabb van idom suliba jarni

Nem lehetetlen szedd ossze magad es tanulj az a legfontosabb.

A baba koruli gondolkodas raer a terhesseg utolso heteiben is.Eretsegi nelkul elveszel a mai tarsadalomban.

2012. nov. 12. 10:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon nem akarom abba hagyni,remélem hogy bírni fogom! :)

2012. nov. 12. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Minden a fejben dol el, akaratero, karakter es kitartas kerdese az egesz. Ne hagyd el magad terhesseg es kisgyerek nem kifogas!!!
2012. nov. 12. 14:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia szerintem is sok kitartást én január 14-re vagyok kiirva és belekezdtem az utolsó évembe a fősulin, muszáj lesz megcsinálnom mert én sem szeretném elbukni a tandijat ami nem is kevés összeg. Valahogy megcsináljuk, csak kitartás kell nekem pedig vont a vizsgaidőszak közben jön a baba de mi is terveztük, hát én vállaltam, hogy majd fogom birni hát itt az idő, hogy megmutassam, pedig mikor a gép előtt ülök a munkákat irni már mindenhol szúr kényelmetlen de kibirjuk!!!!!!!!!!!
2012. nov. 12. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!