Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elvetélhet-e az anya, ha vért...

Elvetélhet-e az anya, ha vért ad az ötödik héten?

Figyelt kérdés

Hello. Író vagyok, és van egy kemény jelenetem, egy baleset, ahol a lánynak vért kellene adnia, de öt hetes terhes, és ezt engedik vészhelyzetben? És mi baja lehet belőle? Mi lesz a gyerekkel? Ha odaér az, akit eredetileg szántak "vérdonornak", adhat a terhes lánynak vért,aki már adott a sérültnek, hogy ne legyen baja a gyereknek? ez így lehetséges, és nem lesz baja a picinek?

Előre is köszi, és bocsi, ha megkavartam :

2009. aug. 13. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elvetélni ettől nem lehet. Terhesen azért nem szoktak vért adni, pontosabban terhestől erre a célra vért venni, mert terhesség alatt a vér mennyisége megemelkedik, ami tök jó, viszont átmeneti vérszegénység alakul ki emiatt tehát a vörösvérsejtek száma kevesebb, a fehérvérsejtek aránya több lesz, mint nem-terhesen. Ezért van nagyon sok kismamának szüksége plusz vasra.

De öt hetes terhesen szerintem ez a változás még nem is drasztikus, a vérbőség inkább később jelentkezik.

Öt hetes terhesen sokan még nem is tudják, hogy babát várnak.

2009. aug. 13. 18:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vannak véradó szabályok pl. várandósoktól nem szabad vért venni. De az öt hetes fiktív kismama nem is lehet biztos még a terhességében. Az első orvosi vizsgálatokat is 6-8 hét között javasolják :)
2009. aug. 13. 18:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Sokat segítettetek! :) Igaz most egész napos munkám javíthatom, de fő a hitelesség! :D
2009. aug. 13. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!