Miért van az, hogy sok anyuka nem hogy fogyna, hanem elhízik szülés után? Hogy lehet ezt megelőzni? Mi okozza?
Az evés.
Az ember szoptatás alatt éhes. De azért oda lehet figyelni, hogy mit eszik és mennyit, anélkül, hogy a tej kárát látná.
Azt hiszem sokan úgy vannak vele (sajnos már a terhesség alatt is), hogy mindegy, kisbabám lesz/lett most annyit ehetek amennyit akarok. Arra nem gondolnak, hogy nemcsak maguknak, hanem a babának is ártanak.
Én szülés után, még a 3. gyermekemnél is 4 hónap alatt visszafogytam (terhesség alatt sem híztam sokat), figyeltem arra, hogy mit eszem, és tornáztam rendszeresen. Mindhárom gyermekemet 1 évig szoptattam.
Sokat esznek, nem mozognak, a szokásos! A szoptatás alatt nem mernek megvonni semmit maguktól, fogyózni ugye nem szabad... Mire a pici 1 éves lesz, a legtöbb kismama visszanyeri a szülés előtti súlyát. Mondják hogy a szoptatás nagyon sok kalóriát fogyaszt, na én nem sok olyan kismamával találkoztam aki az első félévben, amikor szinte csak szoptat lefogyott volna. Inkább az a jellemző hogy a szopi végeztével egy jó kis fogyókúra és kicsit több mozgás segít a súlyproblémákon.
25 hetes + 21 hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!