A szülés utáni elvérzést nem lehet megelőzni?
Az ilyet nem is szabadna közölni. Egy hozzászóló nagyon jól leirta hogy ez a körzeti hir de nem országos kategória hogy legyen mivel ijesztgetni a szülni készülő és a babát váró hölgyeket.
Sajnos nem tudom idézni őt de frappánsan fogalmazott.
13+4 kismama.
Ha a vérzés szülés után, alatt keletkezik a kórházban akkor megtudják állítani.
Te az ikerterhes kismamára gondolsz?
Neki egy nagyon ritka rendellenesség lépett fel. Megrepedt a méhe és belsővérzés okozta a halálát sajnos.És ha csak egy babával lett volna terhes ez akkor is megtörtént volna vele.
Ne félj minden rendben lesz veled.
Magyarországon az anyai halálozás (vagyis, hogy 100ezer élveszülésre hány számítva hány anya hal meg a terhesség elejétől a szülésen át egészen a szülést követő 6. hét végéig) 0,3 volt 2002-ben, és azóta is ekörül ingadozik.
Vagyis évente 2-3 anya hal bele a szülésbe, de azok kivétel nélkül bekerülnek a híradóba... No comment.
Igen és azt ma az RTL be is mutatta kivétel nélkül !
én igy olvastam:
"A vizsgálat az anya esetében a halál okaként "a petefészek-tömlő repedéséből következő" belső vérzést, a gyermekek esetében pedig "oxigénhiányos agykárosodás miatti állapotot" jelölt meg."
Igen... úgy érzem, már csak egymásba tudunk kapaszkodni...
Az elmúlt 8 hónapom alatt hihetetlen mennyiségben adta a híradó a kismama halálozást, amin tényleg már csak a H1N1 és majdnem Geréb Ágnes otthonszülései lendítettek.
Ez már egy kicsit sok..., ...hogy tegnap meg még azt a 4-5 kismama halált is összefoglalták.
És sajnos a felsorolásban az is szerepelt elvérzés okaként, hogy "csupán" a lepényleválásnál, bennmaradt lepényszövetnél stb. is előfordulhat.
11 évvel ezelőtt sajnos volt egy anyuka, aki a megfigyelés ideje alatt nagy mennyiségű vért veszített, nem volt szép látvány és bizony ez az a rész, ahol pánikolok...
Én úgy tudom, hogy az oxitocin amit adnak infúzióba az lehet felelős a halálért. De hangsúlyozom, csak lehet, nem biztos hogy így is van. Mert olyan gyors ütemben válik le a méhlepény, hogy nem tudják tamponálni az orvosok. De ugye ez is nagyon nagyon ritka.
egy terhes nő amúgy is olyan mint egy időzített bomba, bármi történhet, de jobb ezt úgy felfogni, hogy nagyon sokan szültek már, és még sokan is fognak, miért pont velünk történne meg a tragédia. Mert különben csak megőrül az ember. Végül is folyamatos életveszélyben vagyunk, míg élünk. Bármikor bármi történhet velünk, rokonunkkal, gyerekünkkel, de nem érdemes ezen rágódni. Próbálj meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, várd a kisbabádat, tervezgess, és ha jön valami tragédia akkor szomorkodj, de előre ne! Nem éri meg!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!