Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés utáni elvérzést nem...

A szülés utáni elvérzést nem lehet megelőzni?

Figyelt kérdés
Ha eddig nem..., de a híradók tettek arról, hogy most már féljek a szüléstől.
2011. jan. 12. 10:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyet nem is szabadna közölni. Egy hozzászóló nagyon jól leirta hogy ez a körzeti hir de nem országos kategória hogy legyen mivel ijesztgetni a szülni készülő és a babát váró hölgyeket.

Sajnos nem tudom idézni őt de frappánsan fogalmazott.

13+4 kismama.

2011. jan. 12. 10:13
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Én már túl vagyok egy szülésen,ami császárral végződött de soha nem féltem a szüléstől. Eszembe sem volt hogy bármi baj történhet,eddig! Már nevetséges számomra is de kezdek félni még egy szüléstől! Nem értem miért kel a kismamákat ilyen hírekkel riogatni!
2011. jan. 12. 10:22
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Ha a vérzés szülés után, alatt keletkezik a kórházban akkor megtudják állítani.

Te az ikerterhes kismamára gondolsz?

Neki egy nagyon ritka rendellenesség lépett fel. Megrepedt a méhe és belsővérzés okozta a halálát sajnos.És ha csak egy babával lett volna terhes ez akkor is megtörtént volna vele.

Ne félj minden rendben lesz veled.

2011. jan. 12. 10:23
 4/15 anonim ***** válasza:
Mindenre van esély az életben, de nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen tragédiák azért az összes szülést tekintve elég ritkák.
2011. jan. 12. 10:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az anyai halálozás (vagyis, hogy 100ezer élveszülésre hány számítva hány anya hal meg a terhesség elejétől a szülésen át egészen a szülést követő 6. hét végéig) 0,3 volt 2002-ben, és azóta is ekörül ingadozik.

Vagyis évente 2-3 anya hal bele a szülésbe, de azok kivétel nélkül bekerülnek a híradóba... No comment.

2011. jan. 12. 10:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Igen és azt ma az RTL be is mutatta kivétel nélkül !

én igy olvastam:

"A vizsgálat az anya esetében a halál okaként "a petefészek-tömlő repedéséből következő" belső vérzést, a gyermekek esetében pedig "oxigénhiányos agykárosodás miatti állapotot" jelölt meg."

2011. jan. 12. 10:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Most már én is nagyon mérges vagyok. Mi vagyunk pont az a réteg, akire igen csak tekintettel kéne lenni. Amúgy is sok szorongás kiséri még az egészséges terhességet is, de így még nehezebb. És akkor még nem beszéltünk a H1N1-ről és a sima influenzáról, valamint a toxémia stb. Nekem még ott van másik két gyerek is ,akik folyamatosan hozzák haza a betegségeket és értük is izgulni kell. Pont ma ébredtem úgy, hogy nem akarok már tovább idegeskedni ezeken, máskor is voltak ilyen tragédiák, csak akkor nem érintett meg ennyire, mert nem voltam várandós. A barátnőm most vetélt el szegény, szerinte meg mindenhol csak terhes nőket lehet látni, mert ugye most neki ez a gyenge pontja. Kitartás, nemsokára itt a tavasz, vele együtt a gólyák is hozzák a babáinkat. Akkor meg a babás oldalon fogunk írogatni, hasfájás, éjszakai ébredések....
2011. jan. 12. 10:45
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen... úgy érzem, már csak egymásba tudunk kapaszkodni...

Az elmúlt 8 hónapom alatt hihetetlen mennyiségben adta a híradó a kismama halálozást, amin tényleg már csak a H1N1 és majdnem Geréb Ágnes otthonszülései lendítettek.

Ez már egy kicsit sok..., ...hogy tegnap meg még azt a 4-5 kismama halált is összefoglalták.

És sajnos a felsorolásban az is szerepelt elvérzés okaként, hogy "csupán" a lepényleválásnál, bennmaradt lepényszövetnél stb. is előfordulhat.

11 évvel ezelőtt sajnos volt egy anyuka, aki a megfigyelés ideje alatt nagy mennyiségű vért veszített, nem volt szép látvány és bizony ez az a rész, ahol pánikolok...

2011. jan. 12. 11:28
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem lehet megelőzni...?
2011. jan. 12. 11:29
 10/15 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az oxitocin amit adnak infúzióba az lehet felelős a halálért. De hangsúlyozom, csak lehet, nem biztos hogy így is van. Mert olyan gyors ütemben válik le a méhlepény, hogy nem tudják tamponálni az orvosok. De ugye ez is nagyon nagyon ritka.

egy terhes nő amúgy is olyan mint egy időzített bomba, bármi történhet, de jobb ezt úgy felfogni, hogy nagyon sokan szültek már, és még sokan is fognak, miért pont velünk történne meg a tragédia. Mert különben csak megőrül az ember. Végül is folyamatos életveszélyben vagyunk, míg élünk. Bármikor bármi történhet velünk, rokonunkkal, gyerekünkkel, de nem érdemes ezen rágódni. Próbálj meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, várd a kisbabádat, tervezgess, és ha jön valami tragédia akkor szomorkodj, de előre ne! Nem éri meg!!!!!

2011. jan. 12. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!