25 hetes terhes vagyok. Sajnos nem sikerül leszoknom a cigiről. Lehetséges, hogy nyúlszájjal vagy farkastorokkal fog a világra jönni? A 18-as UH-on azt mondta a doki, hogy minden rendben van. Lehet, hogy pont azt nem nézte, vagy nem látta még?
Inkább nem írom ide a véleményemet.
Egy 3 gyerekes anyuka, aki 15 év és napi 1 doboz cigi után is mindig letette rögtön a cigit, ha terhes lett. Olyan nincs, hogy "nem sikerül leszoknom".
Szia!
Mit szeretnél, mit írjunk?
Valakinek mázlija van és nem lesz semmi baja a babájának, valaki nem szerencsés és koraszülött, kis súlyú, fejletlen tüdejű babája lesz, később asztmás, felső légúti betegségben szenved ... stb. Ezek közül a nyúlajak a "legkevesebb", azt már gyönyörűen helyre tudják hozni műtétileg, ami a számát tekintve minimum 2-4 operációt jelent, feltéve, hogy csak nyúlajak van és nincs más.
Rengeteg szövődménye LEHET annak, ha a várandós dohányzik, a legtöbbje UH-val a terhesség ideje alatt ki sem mutatható...
Én is dohányoztam a terhességeim előtt, nem lehetetlen letenni a cigit, inkább próbálj meg leszokni.
Annyira imádtam acigit, hogy azt mondtam sosem tudok leszokni róla...
Aztán mikor megtudtam hogy terhes vagyok, egyből le is tettem. Véleményem szerint nagyon csúnya látvány ha egy terhes nő dohányzik, a baba egészségérőlmeg ne is beszéljünk. Függővé válhat, tüdőkárosodást szenvedhet, nikotin elvonási tünetei lehetnek.... Van ismerősöm akinél nagyon beteg a baba még most is, már 4éves, mert a hölgy "nem tudott" leszokni a cigiről. Elhatározás kérdése!!!
Igen, lehetséges. Minden lehetséges, nem lát be a pocakodba a doki, és az UH nem 100%! Vagy koraszülött lesz, az jobb? Most született meg az egyik ismerősömnek a babája 900 g-mal, 38 cm-rel, koraszülött intenzíven van, naponta kétszer láthatják fél órára! Meg sem foghatja a babáját akit a szíve alatt hordott 7 hónapig!
Miért kockáztatsz könyörgöm? Nem fontosabb a babád egészsége, mint az a rohadt cigi?
Én is letettem, nagyon sokan letettük, mikor kiderült, hogy terhesek lettünk, szinte mindenki, neked miért ne sikerülne?
Ha cigiztem volna a terhesség alatt, és most valami baja lenne a kisfiamnak, soha, de soha nem bocsátanék meg magamnak. De majd rájössz. Kérlek tedd le!
9 hónapos baba anyukája
És akkor még senki nem emletitte, hogy kb 10× akkor esélye lesz az asztmára, krupra, allergiára, mint egy nem dohányzó anyuka babájának. Ja és a szoptatás alatt a napi 10 elszivott szál ciginél több nikotinmérgezés tüneteit váltja ki a babán.
Ha ez neked megéri?
Én is cigiztem, nem is keveset. Elszivtam napi egy doboznál is többet. De mikor csak a gyanúja merült fel a terhességnek azonnal kukába dobtam a megkezdett doboz cigit és kész. És még igy is örülhetek, hogy egészséges a babám, mert ugye nem volt ideje a szervezetnek hacsak kis mértékben is kiüríteni a nikotint.
TEDD LE A CIGIT!!!!!!!!!!!
Csak, hogy tisztázzuk a farkastorok és nyúlszáj látszik egy jó felbontású 2D UH-n, a 4D Uh csak pénzlehúzás.
A cigizés terhesség alatt a legkisebb problémája a koraszülés és farkastorok - nyúlszáj.
A nagyobb gond ha a baba értelmi fogyatékossággal jön a világra, esetleg olyan mozgásszervi problémája lesz ami miatt szintén fogyatékos lesz.
A probléma ott kezdődik amikor a kismama dohányzása nem kontrollált, napi fél doboz cigit már durva dolognak tartják. Ha nagyon nem megy a leszokás, csökkentsd minimálisra, lehetőleg sok vitamint egyél és sétálj szabad levegőn / lehetőleg erdőben, mezőn /, dupla annyi folyadékot fogyassz, mint eddig / lehetőleg tiszta csapvizet/.
Segítséget is kérhetsz a védőnőktől, ha lecsesznek mondd meg, hogy segítséget kérsz, nem pedig kioktatást.
A méhlepény megszűri a kátrányt és nikotin javát, de nem teljesen, emellett az oxigén-hiány okozza a bajt. keress rá a neten, találsz sok-sok elrettentő példát, hátha azok megijesztenek és könnyebben megy a leszokás.
Azért jó egészséget kívánok a babának és neked is, sikeres leszokást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!