Az hogy lehet, hogyha én megszülök nem kapok semmit az önkormányzattól?
Kedves kérdező,
A mi városunk az ország egyik leggazdagabb városa és mégse adnak semmit gyerekszületésre.
Ezt egyébként az adott önkormányzat az ott adózók pénzéből tudná adni, ha akarná. Ha nálatok kis faluban alig akad adózó, akkor mégis mi a szöszből kellene adniuk??? A semmiből??? Senki nem rakja zsebre, ami neked jár, ne aggódj. Mert ott senkinek, egyik szülőnek és gyereknek se jár semmi. Mert nincs rá pénz, nem fizetsz be elég adót az önkormányzat kasszájába.
Amit én adózok a saját városomban, a saját városomnak, abból itt épüljön nekem út, itt adjanak (esetleg) a születendő gyerekeknek, itt ültessenek belőle virágot, satöbbi.
Ad az állam eleget az én adómból másoknak (GYES, anyasági, satöbbi).
Ha gazdag egy önkormányzat, arról mi, az itt lakók és itt adózók tehetünk, nem a te pénzedből gazdag az én városom.
És hiába gazdag az én városom, mégse ad semmit, inkább másra, szerinte fontosabbra költi. Jól teszi. Még eszembe se jutott bemenni az önkormányzathoz, hogy "Na, megszültem, mi jár nekem?"
Ha nem tetszik a rendszer, akkor legközelebbi választáskor szavazz olyan polgármester-jelöltre, aki megígéri, hogy adni fog. Menj el a vitafórumokra, kérdezd meg a jelölteket. Sőt, jelöltesd magad és akkor a hatalmas önkormányzati kasszából adj az ott született gyerekeknek. Senki se fogja megtiltani. Hátha te jobban gazdálkodsz majd.
Ja a rászoruló kisebbségen! Mert a segélyek 90 százalékát oda fizetik ki.
Na én irtam, hogy anyósom önkormányzatnál pénzügyes. Ő meg erején felül teljesit, hogy minél kevesebb segélyt kelljen kiosztani a kistérségben. Persze aki valóban rászorul az kapja meg.
Én speciel jobban örülnék itt a mi kisvárosunkban egy nyanvadt járdának amin tolhatom a babakocsit és nem kellene folyton az árok szélén szlalomozni, mintsem párezer forintnak.
És nem értem a kérdező újonnani felháborodását az egyik hozzászólóval szemben. Teljesen igaza van. Te voltál legjobban felháborodva, hogy mi az hogy nem adnak, amikor máshol meg igen. Gondolkozz el azon, hogy nincs-e nálatok a faluban valami olyan amit szivesen látnál, vagy szivesen fogadnál, pl szép új játszótér a kicsiknek, vagy esetleg több önkormányzat összefogásában egy bölcsi, hogy ne kellejn éhbérért gyesen otthon maradni a harmadik évben.
"úgy tudom ez a gyakorikerdesek.hu azt kérdezek amit akarok. Én csak feltettem egy kérdést. Ha valakinek nem tetszik valami ne olvassa el. Ennyi"
Ha valaki válasza nem tetszik nem kell elolvasni és regálni rá, mert ez a gyakorikérdések.hu és az válaszol a kérdésekre aki akar és azt ami éppen a véleménye az adott kérdésről. Nem vagyunk egyformák. ENNYI
Én abszolút nem értem, mi lett volna "bunkó" a válaszomban. Komolyan gondoltam minden szavát, vállalom érte a felelősséget.
Te nyíltan lenyúlással vádolod az önkormányzat dolgozóit, neked azt szabad. hH meg valaki azt írja, hogy ha nem tetszik a rendszer, változtass rajta, akkor fel vagy háborodva. Érdekes hozzáállásod van.
Úgy látom, a többiek nem osztják a véleményedet, mert viszonylag hasznosnak ítélték a válaszomat.
Te olyan emberfajtából vagy való, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nem, ugye?
Igen, jogodban áll itt kérdezni.
És ezzel kötelességeddé válik eltűrni, hogy emberek válaszoljanak neked.
Sajnos ez egy ilyan rendszer.
Szép napot neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!