Az hogy lehet, hogyha én megszülök nem kapok semmit az önkormányzattól?
Én is megkérdeztem...tudták is hogy miről van szó, csak egyből rávágták hogy itt ilyen nincs.
Neked sok szerencsét holnap! Remélem több sikerrel jársz, mint én!:)
Nos, anyóson egy kistérségi önkormányzatnál pénzügyes! Ez a pénz adható, ha az önkormányzat ki tudja gazdálkodni abból a kevés pénzből amit az állam ad. Ja és a pénzt nem kimondottan erre adja, hanem ebből kell a segélyeket, számlákat és még sok egyebet fizetni. Ha az önkormányzatnak nincs plusz bevétele akkor nyilván nincs miből fizetni a babák után még akkor sem ha évente 2 születik a faluban. Ahol az önkormányzat profitál valmiből és a mindenféle kötelező kifizetéseken felül még marad pénz ilyen ADHATÓ támogatásokra ott nyilván nem fogják zsebrettenni, ugyanis el kell vele számolni.
Nem értem a felháborodást. Van ahol adnak, ott nyilván minden kisbaba megkapja, van ahol sajnos kevés a pénz és ott meg egy baba sem kap. Én sem kaptam egy fillért sem, pedig kisvárosban élünk. Szegény az önkormányazat. Még járdát sem tudnak építeni, mert ugye az állam erre sem ad.
KKedves kérdező! a kérdésedre válaszolva, nem tudsz tenni semmit, ha nem adnak. Ha másnak adnak akkor egyértelműen panaszt tehetsz, de ha senki nem kap, akkor fogadd el!
Nem csak a gazdálkodástól függ, hanem az önkormányzat politikájától is. Budaörsön, ami az ország leggazdagabb városa szintén nincs ilyen támogatás. És szociális segélysincs közmunka nélkül. Az önkormányzat azt az elvet vallja, hogy keressék meg az emberek a pénzt amire szükségük van. Vannak támogatások, de csak egyénre szabottan, célzottan és felülvizsgálat után.
Én (és az itt lakók) ezt helyesnek is tartjuk, azt szeretnénk, ha olyanok laknámak itt, akik nem támogatásokra várnak, hanem megkeresik amire szükségük van. Ha valaki önhibáján kívül nehéz helyzetbe kerül, akkor azt vizsgálják meg és bőkezűen segítsenek. De ne legyen természetes, hogy "kapok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!