Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek?! 5éve volt egy...

Mit tegyek?! 5éve volt egy abortuszom amiről senki nem tud a környezetemben, most babát várunk a férjemmel de nem szeretném ha a terhes kiskönyvembe bekerülne, baj lehet belőlle ha eltitkolom?!

Figyelt kérdés
a másik dolog hogy most amikor először voltam a nőgyógyászomnál és rákérdezett hogy első terhesség mondtam hogy nem volt egy abortuszom,ugyhogy most nem tudom hogy tagadhatnám le?!vagy talán nem emlékszik már rá?!vagy mondjam meg hogy nem szeretném ha bekerülne?
2012. nov. 9. 11:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy beleszóltam,tudom,hogy nem nekem szántad,csak az én helyzetem is hasonló és nekem egy fájó pont, hogy letagadtam.Az egészségügyi dolgozókra tartozik természetesen a kórtörténetem, de én sem akartam azt, hogy amellett, hogy elég volt magamban megbirkózni az abortusszal, még mások rosszallásával,megjegyzéseivel szembesülnöm kelljen,mert szerintem ez másokra nem tartozik.Nálam, ahogy a példa mutatja,tényleg kiderült volna, hiszen mindent elpletykált sajnos:(
2012. nov. 9. 12:45
 22/30 anonim ***** válasza:
76%

"mért mit gondoltál válaszolo teherbe estem elvetettem a babát ugy hogy az apa semmit nem tudott?"

- Igen, pont így. Vagy nem a mostani férjeddel voltál akkor még.

2012. nov. 9. 12:48
 23/30 anonim ***** válasza:
Azért mondom h ezt jelenteni kell. Olyan nincs h azért kell letagadnom valamit mert faluban laksz és pletykás a védőnő. Akkor váltson munkát és tenni kell ellene. Mert ha vmi másabb gondod lesz ne adj Isten kihez fordulsz? ELméletben hozzájuk ezért vannak és így lehet te és a babád jöttök majd ki rosszul ebből a dologból ha nem mersz szólni. Ez nem megoldás h nem mondhatsz el semmit mert pletykás. Szánalmasak komolyan és csodálkoznak h miért van ennyi hazugság. Én tuti nem hagynám. Sok sikert nektek ehhez és kitartást. :)
2012. nov. 9. 12:50
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Soha senki nem akarta még megnézni a kiskönyvemet, még a férjemet sem érdekelte. A védőnő és az orvosod titoktartásra kötelezett. Szerintem mond el, legyen beírva, mert fontos lehet. Esetleg szólj a védőnőnek, hogy kezelje diszkréten az információt.
2012. nov. 9. 13:05
 25/30 anonim ***** válasza:
68%
A védőnővel beszéld meg. Nekem a kartonomra felírta, de a terheskönyvbe nem került be. Egyébként a férjem nekem is tudta, mivel már akkor is együtt voltunk. Az orvosom is tudta, és a kórház is , ahol szültem. Viszont azt nem szeretném, ha a gyerekeim megnézik a terhes könyvemet, akkor ezen kelljen magyarázkodni. Szép dolog az őszinteség, de ha az ember felvilágosítja a gyermeket nem feltétlenül akar ezzel " büszkélkedni" elég fájó pont ez enélkül is.
2012. nov. 9. 13:38
 26/30 anonim ***** válasza:

Az én kiskönyvemet sem akarta még senki sem megnézni. Nincs is benne semmi olyan ami miatt mutogatni kéne :)

Orvostól kérdezd meg, hogy mi van akkor, ha ez nem kerül be a kiskönyvedbe, lehet-e belőle problémád.

2012. nov. 9. 13:48
 27/30 anonim ***** válasza:
91%

Jó lenne ha a dokid tudna róla, mert aki átesett egy abortuszon, annak előfordulhat, hogy hamarabb kezd nyilni a méhszáj, mivel az abortusznál művi úton tágitották.

Figyelj, szerintem nyugodtan belekerülhet a kiskönyvedbe. A kutya nem fogja nézni azt, csak az orvosok. A rokonokat, családot nem érdekli, én is csak arra használom, hogy megnézzem mikor kell újra mennem a dokihoz. Amugy ugysem tudok semmit kiolvasni belőle mert olvashatatlan a dokik irtása :D

Én szivesen odaadnám bárkinek ha meg akarná nézni, de senki soha nem kérte :D Csak az uh-képek érdeklik a csládot, hidd el.

2012. nov. 9. 18:00
 28/30 A kérdező kommentje:
22es válaszolo nem értelek komolyan.....6éve vagyok a párommal aki ugye azota férjem,kb 5éve,védekezés mellett teherbe estem,szerintem egy normális párkapcsolatban ez nem csak a nőre tartozik hanem a férfira is,elvetettük a babát később megházasodtunk most pedig babát várunk,most miért olyan meglepő hogy ő tud/tudott rolla?szerintem forditva lenne az érdekes....
2012. nov. 9. 23:04
 29/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ne vedd magadra, ez csak egy feltételezés volt, lehet, hogy azt hitte az előző párodtól maradtál terhes és az új párodnak nem mondtad el, mindenki más, másként éli meg ezeket a dolgokat, vannak nők, akik nem osztják meg az új párjukkal.

Az én tanácsom az, hogy a te dolgod ki előtt titkolod, ez a te legbelső történeted, de az orvos tudjon róla, muszáj. Bár ma már nincsenek olyan nagy kockázatai az abortusznak, de őrizd a babád épségét és a saját épségedet, minden információ számít.

2012. nov. 10. 13:33
 30/30 anonim ***** válasza:

Ha semmiképp nem akarod, hogy megtudják, akkor megteheted, hogy megmondod a védőnőnek, ha kérdezi az orvos vagy bármi rendellenesség történne és más vizsgál meg akkor annak is, a védőnőt megkéred ne írja bele.De a Te felelősséged és a TI érdeketek, hogy indokolt esetben az indokolt személyeknek megmondd, tudják mire figyeljenek, esetleg mi miért történik.

Ha mégsincs rá mód, hogy ne kerüljön be a kiskönyvbe, akkor is, az nem arra való, hogy mutogasd, arra ott vannak az uh felvételek.Elmondani szóban is el tudod melyik vizsgálat milyen eredményt hozott, ha kérdezik, nekem pl soha eszébe sem jutott volna senkinek, h a kiskönyvemet elkérje, bőven elég volt a kedvesen érdeklődő kérdésekre válaszolni és elmondani amit meg akartam osztani velük.Te tudod az okát miért döntöttél így, az emberek vagy megértik ezt vagy nem, ha nem akarod ne mondd el csak a szükséges embereknek.

2013. febr. 12. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!