Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek?! 5éve volt egy...

Mit tegyek?! 5éve volt egy abortuszom amiről senki nem tud a környezetemben, most babát várunk a férjemmel de nem szeretném ha a terhes kiskönyvembe bekerülne, baj lehet belőlle ha eltitkolom?!

Figyelt kérdés
a másik dolog hogy most amikor először voltam a nőgyógyászomnál és rákérdezett hogy első terhesség mondtam hogy nem volt egy abortuszom,ugyhogy most nem tudom hogy tagadhatnám le?!vagy talán nem emlékszik már rá?!vagy mondjam meg hogy nem szeretném ha bekerülne?
2012. nov. 9. 11:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy a férjed tud róla. Bocs, de nálam a "volt egy abortuszom amiről senki nem tud a környezetemben" sehol enm sugallta, hogy bárki más tudna róla. Így egészen más. A terhes kiskönyv nem családi album.
2012. nov. 9. 12:11
 12/30 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok.Amikor először voltam védőnőnél,vetélés került a kis könyvembe abortusz helyett.Mivel kis faluban élünk, a védőnő tudta,hogy volt már egy terhességem,de mindenki úgy tudta,hogy elvetéltem,nem mertem bevallani,mert ez a védőnő a sógornőmék védőnője is,iszonyatosan pletykás és nem akartam,hogy a párom családja megtudja...A párom tud róla, de nagyon szégyelltük,így mindenki vetélésről tud.Viszont a kórházban muszáj lesz elmondanom az abortuszt,mert ha császár lesz vagy ilyesmi... nem tagadhatom le.Csak így tök ciki lesz,hogy a kis könyvben vetélés van. 28.-ra vagyok kiírva,eléggé nyomaszt a dolog.Szerintem ha párod tudja,nincs okod letagadni,max. a családnak nem mutogatod a kis könyvet.Meg lehet oldani, én sem mutogattam,csak uh. képeket,leleteket.
2012. nov. 9. 12:13
 13/30 A kérdező kommentje:
mért mit gondoltál válaszolo teherbe estem elvetettem a babát ugy hogy az apa semmit nem tudott?
2012. nov. 9. 12:22
 14/30 A kérdező kommentje:
amugy nállunk is az a helyzet hogy faluban élünk és ha itt valaki megtudja akkor az egész falu is tudni fogja egy nap mulva :(
2012. nov. 9. 12:23
 15/30 anonim ***** válasza:
71%

Miért kell olyat tagadni ami megtörtént? 5 éve volt nekem is és be is került a kiskönyvembe nem is tagadtam a családom elöl a párom családja elöl sem. Azért van az a kis könyvecske h bele kerüljön minden fontos adat. Ha annyira szégyelled nem kell mutogatni de senki nem veti a szemedre mikor terhesgondozásra jársz...engem sem köpdösnek érte szóba se jön soha de miért tagadtam volna le????? ha belegondolsz a rendszerbe bent van nekik és ha úgy derül ki szerintem annál cikibb dolog nincs mint ha vkit egy hazug embernek tartanak. Beszéld meg a védőnőddel a dolgot de szerintem hiba lenne nem beleírni. És igen ha a későbbiekben lesz még gyereked abba is belekerül. Ha végig csináltad az abortuszt igenis vállalj minden vele járó utáni következményt. És úgy beszélek erről aki tudja mit beszél. És tisztább a lelkiismeretem h nem titkolózom a család előtt. Tisztább az olyan család ami nem hazugságokra épül. De persze ez csak vélemény vagy megfogadod vagy nem.

22hkm

2012. nov. 9. 12:24
 16/30 A kérdező kommentje:
igazad van de nem biztos hogy egyforma családunk van,mert a tied jol fogadta az enyém tuti nem....de akkor ha belekerül nem fogom senkinek megmutatni és kész
2012. nov. 9. 12:29
 17/30 anonim ***** válasza:
igen,csak a védőnőm azóta mindent "körbekürtölt" a faluban,még azt is, hogy milyen színű mappát kértem, mikor adott igazolást az apasági vizsgálathoz stb.Nem is értem,hogy egy egészségügyi dolgozó hogy lehet ilyen.Ha városban élnék én sem tagadtam volna le,de így...Az nem hiányzott,hogy még ezt is megtudja itt mindenki.inkább a kórházban vállalom majd a kellemetlenséget.
2012. nov. 9. 12:30
 18/30 anonim ***** válasza:
nem vizsgálathoz, nyilatkozathoz:) bocsi
2012. nov. 9. 12:31
 19/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó én a kérdezőhöz céloztam a válaszomat nem tudom miért vetted magadra...

Kedves kérdező hidd el nem kioktatásnak szántam a saját tapasztalatomat írtam le hiszen úgymond én i súgy jártam ahogy te de hidd el jobb ha csak ti látjátok inkább a kis könyvet más nem és benne van aminek benne kell lennie. Ha meg a védőnő esetleg elpletykálná jelenteni kell a dolgot hisz az esküjét szegte meg. Ennek igen súlyos következményei lehetnek. Úgy is tudjátok ha kimegy ez az információ honnan derült ki. Ilyen egyszerű. És nem is állítom h egyforma a családunk de hidd el ők se fogadták jól a dolgot csak én nem bírtam volna titokban tartani :) Meg könnyebülés volt számomra.

2012. nov. 9. 12:36
 20/30 anonim ***** válasza:
vagyis 17-es válaszoló utolsó voltam
2012. nov. 9. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!