Ki mikor mondta el a munkáltatójának h kisbabát vár?
Figyelt kérdés
Szerdán kell mennem vissza az orvosomhoz.Akkor kapok papírt a terhesség tényéről.Ekkor leszek 7 hetes.
A doki szerint másnap már elmondhatom a fönőkömnek,mivel fizikai munkát végzem(pultos-pincer).Nem korai még szerintetek??
Azt olvastam több helyen h érdemes írásba beadni h kismama vagyok!Mit tartalmazzon vagy elég amit a doki ad(fénymásolata)???
Segítsetek mert nem tudom h ezek h zajlak:S:S
Köszönöm
2012. nov. 7. 23:19
1/8 anonim válasza:
Én azonnal, amikor megcsináltam a tesztet. Így: -apa leszel.. :)
2012. nov. 7. 23:45
2/8 anonim válasza:
Én a védőnő tol kapott kismama könyvet mutattam meg a főnökömnek. 8 hetes voltam.egyebkent szinten vendéglátós:)
2012. nov. 8. 05:58
3/8 anonim válasza:
Korainak akkor korai, ha valami történik a magzattal, és elvetélsz.
De persze pont ezért kell elmondani, ha ilyen a munkaköröd, nem tudom, létezik-e pihentetőbb munkakör.
Én könyvelőként relatív kényelmesen dolgoztam, 14 hetesen mondtam el, mert már látszott a pocakom.
2012. nov. 8. 06:22
4/8 anonim válasza:
Szia. Első, jó pofa lehetett a te eseted. :) Én is a teszt után mondtam neki. Az ugye olyan 5.6. hét körül volt. Én csak azért szóltam neki, mert voltunk olyan jó viszonyba, hogy tudjon róla, de nem adtam neki semmilyen bizonyító papírt, csak a tesztet mutattam. Ha más főnököm lett volna lehet elodázom még a dolgot és másképp is jelentettem be volna. Sztem elég a fénymásolat a főnöködnek.
Amúgy Gratula a babóhoz!
37 hkm
2012. nov. 8. 07:47
5/8 anonim válasza:
én is rögtön pozi tesztnél szóltam neki és egyből küldött is szabadságra,amíg a nőgyógyász nem erősítette meg lelettel!minket nem is engednek kismamaként dolgozni!ha nem szóltam volna és kiderül,akkor még ki is rúghattak volna,mert sok a felszívódó vegyi anyag a gyárban és ők nem vállalnak érte garanciát,hogy nem károsodik a magzat emiatt!mondhatni,hogy az elejétől állományban vagyok!33 hkm
2012. nov. 8. 08:27
6/8 anonim válasza:
Elmondtam a 7. héten, mert annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam titkolni. Nem írásban, szóban, de állítólag akkor vagy "levédve", ha írásban nyújtottad be. Persze ez függ a főnöktől, hogy képes-e arra, hogy kirúgjon tudván kismama vagy.
2012. nov. 8. 08:56
7/8 anonim válasza:
Ha olyan a munkaköröd, hogy az befolyásolhatja a terhességet, akkor szerintem érdemes elmondani, hogy ne veled cipeltessenek nehéz dolgokat meg ilyesmi.
2012. nov. 8. 09:25
8/8 anonim válasza:
A jelenleg hatályos munkajogi szabályok szerint csak abban az esetben vagy védett, vagyis nem szűnhet meg rendes felmondással a munkaviszonyod, ha a terhesség tényéről a munkáltatód bizonyíthatóan tudott. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tudod kivitelezni, ha írásban bejelented neki. Írj pár sort, hogy babát vársz ekkor és ekkorra, két példányban és az egyiket írasd vele alá, hogy átvette, az maradjon Nálad!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!