Van olyan, hogy egy újszülöttre mindjárt 62-es méretű ruhácskát kell adni? Én nem tudom elképzelni.
Igyekszem vegyes méreteket vásárolni, de pl nem mindegy, hogy a hazahozós ruhája mekkora, mert ha 56-osat veszek és kicsi az ciki, ha 62-eset akkor az meg nagy és az is "ciki"... Totál belekeveredtem. Lehetséges, hogy egy baba olyan nagynak születik hogy alapból 62-es mérettel indít? Tapasztalatok?
Én pl 4.20kg-al születtem, 53cm-el, anyu nem emlékszik hogy hányas méret kellett, egy ekkora babának jó még az 56-os?
Persze, hogy van!
Egyik ismerősöm alapból 68-as ruhákkal nyitott. Illetve olyan nagy méretekkel született a gyerkőc, hogy egyből átugrott 2 méretet. :)
akkorának jó még az 56os :)
én mindkét méretből teszek el és akkor nem lesz baj hogy mekkora lesz :)
nagyobbik hugom ilyen volt, 58 centivel született és 4 kilóval, de őt anyum túlhordta és azért volt akkora :)
Nem mindjárt, de már 1 hetesen a 62-es kellett.
A kórházból 62-esben jött haza. Kit érdekel, hogy mi ciki vagy nem ciki. Nem nézi azt senki, hogy miben hozom haza, lehetett volna rajta krumplis zsák is.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak, a legtöbb babára egyébként jó a kórházi napokban az 56-os méret.
ÁÁ azért hazahozós ruhának jó lesz az 56-os igen kicsi az esélye hogy 60 centi feletti hosszúságú legyen a babád, az átlag újszülött 50-53 cm...hangsúlyoznám hogy statisztikailag még mielőtt ideírják majd 10 en hogy nekik 56 cm-es lett a baba.
A lányom 60 centisen született de újszülöttként még úgy összehúzzák magukat hogy hazahozós ruhának simán jó volt az 56-os rá. itthon mondjuk már 1 hetesen 62-est hordott de ez már más téma:)
A két fiam mindkettő 56 cm-mel született egyik 3,5 kiló volt másik 4,2 és 6-7 hetes korukig jó volt rájuk az 56-os ruha, utána jött a 62es.
Szerintem nincs ilyen hogy ciki. Ha kisebb akkor neked rossz mert nem tudod ráadni. A babáknál nincs olyan hogy rövid az úja vagy lába, ha kicsi akkor nem megy át a feje, nem tudod a testére ráhúzni.
elsö lányom 4 kilósan született, jó volt rá az 56-s de nem sokáig, második lányom 3400grammal született, ö rá óriásiak voltak az 56-k is, neki 50-s kellett volna az elején, de nem vettem új dolgokat neki. De hihetetlen gyorsan kinötte, egy hónap után már 62-t adtam a másodikra is.
58 cm született a lányom, 62-és ruhát készítettem ki, azt hozott be a férjem, hogy abban vigyük haza a babát, hát majd sírva fakadtam mikor ráadtam a gyerekre, elveszett benne, nagyon mag volt rá!!!
Ugyan ez volt az overállal!
Vegyen 68-ast, hogy jól alá tudjam öltöztetni, meg ne nője ki hamar!
Hát a gyerek az overál közepén volt, az overál kezei, lábai lógtak üresen, olyan volt benne mint egy nyomorék végtag hiányos gyerek!
Olyan picik a babák mikor megszületnek, és annyira össze vannak gömbölyödve, kezük lábuk behúzva!
Most a második babámnak csak 00, 50-és ruhákat veszek első méretnek!
Nem baj ha csak 1 hónapi hordja, használtan pár 100 Ft, de legalább csinos lesz benne, nem vész el a gyerek a ruhában!
5. még hogy nincs olyan, aminek rövid a lába vagy az UJJA, meg nem megy bele a feje... :D milyen babaruhákhoz volt szerencséd?
Egyébként nekem a 4 kg-os, 54 cm-es babámnak is még jó volt 1-2 hétig az 56-os méret, hazahozni meg pláne. A másik babámnak még 2 hónaposan is jók voltak, mert vékonyabb testalkatú volt.
68-as ruhával nem kezdhet egy gyerek, el ne hidd!!!!
4250gr-al született a lányom, 52cm és bőven elég volt pár hétig az 56-os ruha.
Vigyél mindkettőt, ha nem vagy biztos, sok helyet nem foglal. Az overál úgyis megvan már, nem? A body, rugdalózóból pedig viszel 2-2 db-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!