Van valaki akinek lepényleválás miatt azonnali császár metszés volt, és a babó nem élte túl?
En vagyok az aki a szules meneterol ir Es ez szo szerint igyvan .Szuleszno vagyok kulfoldon es pontossan a protokolunkat irtam le Aki nem hiszi nem hiszi.
Egy halott kisbaba nem hulla nyugodtan lehet a kismama es apuka mellett tartani a korteremben semmi baja nem lessz egy par haztartasi jegakut teszunk a matrac ala.
A babat haz alehet vinni es huvos szobaban a temetesig oyttho bucsuzni el tole.
Attol hogy M orszagon meg nem kovetik ezt a szokast ebben semmi furcsa nincs nalunk gyakorlott dolog hiszen a baba a szuloke es ez a par nap amig veluk van.
A szuelst nem mindig lehet meginditani mert a lepenylevalas miatt egy syndroma lephet fel amiben a ver nem alvad meg igy a kismama belehalhat a szulesbe.
Csaszart nem alkalmazunk hiszen sok kismama a jovoben meg gyermeket akar es egy csaszaros heg nem jataek.Itt SOHA nincs sorgossegi csaszar ha a magzat elhalt mehen belul a szules sokszor megindul magatol vagy meginditjuk verbetel utan . A protocol serinbt nem azonnal hiszen a kismamanak es ferjenek ido kell felfogni es lelkileg keszen allni a szulesre. Minden ilyen esetben egy szuleszno tamogatja a kismamat egesszen a szulesig aki tamasza es segit a praktikus dolgokban
Igen ha a baba megszuletik megmosdatom, feloltoztetem es jon a fenykepesz elkeszitem a keneteket a labes kezlenyomatot es segitek a gyaszban.
Attol hogy valami nalatok nem szokas az nem hulyeseg.Nezzetek egy kicsit tavolabb a sajat orrotoknal lehet maskent is.
Az anya es apa ill a magzat egyutt lehet ejjel nappal joga van a szuloknek elbucsuzni es egy halott kisbabat nem kell hullahazba vinni mekkora barbar kegyetlen dolog mar az!!Higyetek el 20 eve dolgozom es meg senkinek nem lett semmi baja attol hogy egy halott kisbaba mellette volt egy par napig.
Itt kulonben a felnott halottakat is otthon ravatalozzak fel kulon hutott agyon emberhez meltoan es nem hullahazban.Nem kell felni egy halottol az nem valami felelmetes dolog Az elet utan jon a halal a lelek kilep a testbol es a testol tisztelettel elbucsuzunk semmi furcsa nincs benne. Soha nem erzem furcsa vagy morbid dolognak ha egy halott kisbabat ill magzatot kell gondoznom hiszen ez az amit en megtehetek a szulok gyaszanak enyhitesere az hogy tisztelettel es szeretettel banok az o ugy vart de tragikusan elhunyt kisbabajukkal.Neha sirok veluk osztom banatukat Es ha egy ev mulva ujra jonnek es a terhesseg jol vegzodik akkor egyutt nevetunk.
A szomoru szules utan 10 nappal mindig felhivjuk a csaladot es erdeklodunk hogy vannak hogy teltek el a temetes utani napok. Ha a szulopar meghiv elmegyunk a temetesre hiszen egy szoros kapocs alakul ki koztunk es a szulok kozott.Ha nem mindig kuldunk egy reszvetkartyat az egesz osztaly neveben.
Mas orszag mas szokasok olvassatok es tanuljatok belole igy is lehet.
Utolsó, én már az első hozzászólásod után is gondoltam, hogy ez nem Magyarországon van.
Én egy dokumkentumfilmben láttam, hogy amerikában kb így csinálták ezt a nagyon nagyon sajnálatos dolgot.
Te hol élsz? Itt nálunk Magyarországon az egész terhességet és szülést nagyon orvosi felügyelet alatt tartják- aminek azért van jó oldala is, ott ahol panasz van. De lehetne kicsit több természetesség a szülészeteken vélemnyem szerint.
Kedves kismama, nagyon sajnálom ami veled történt. :(
Borzasztó lehet, valamennyire könnyebb már, hogy kis idő eltelt azóta?
:'(
M orszagon az eu nagyon ert ahoz hogy megfelemitse a noket es stresszelje a kismamakat.Illetve elvalassza az anyat a gyereketol es a ferjetol.
A halalt ugy allitjak be mint valami felelmetes csunya dolog.
Pedig a halal az elet szerves nagyon jelenlevo resze.
Ott van a szuelszeten kez a kezben az elettel.
Meg kell adni neki a megfelelo tiszteletet de nem szabad ugy kezelni a halalt mint valami borzaszto dologot.
Hisznen mindannyian meghalunk es a halott testnek jar a tisztelet es a bucsu.Egy test nem lessz fertozo csak azert mert nincs benne elet.
A kismama nem kap hullamergezest mivel a meh tartalma a burokban van es steril.Nagyon veszelyes az azonnali csaszar hiszen DIS lehet tole kapni (veralvadAS ZAVART) igya kismama a csaszarba hal bele mert vagnak es nem alvad a vere.
Meg kell tanulni tisztelni a termeszetet az emberi testet ha egy magzat meghal barmekkora is azt az anya teste kiloki magabol csak varni kell egy par napot.ez a par nap a bucsuval kell hogy teljen.Lelkileg fel kell kesziteni a hazaspart es segiteni kell okoet a gyasz megkezdeseben. A halott magzatot vilagra kell hozni barmilyen fajdalmas is ez is egy bucsu az utolso dolog amit az anya tehet a magzatert babaert hogy megszuli.A fajasok fajdalma segiti a gyaszt. A szules ebben az esetben bucsu egy szertartas.
Jo lenne atertekelni az elethez es a halalhoz valo viszonyunkat es elfogadni hogy a termeszet megy a maga utjan nem tudunk beleszolni mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!