Mennyire vegyem szigorúan a pihenést hematòmával?
Ne félj! Viszont pihenj és feküdj nagyon sokat hagy szívódjon fel szépen az a hematóma. Nekem is volt és szépen felszívódott:)
28 hkm
Szia!
Nekem teljes ágynyugalmat írt elő, 1 hetet kórházban is voltam, én a 12. hétig véreztem.A fekvést nem tudtam tartani, mert van egy 3 és egy 6 éves fiam, tehát én csak délután tudtam ledőlni 1-2 órára. Szerencsére nekem felszívódott, 32 hkm
Nekem szigorúan feküdnöm kellett vele, de én rendesen véreztem. Voltam 3 hetet kórházban is. Egyik este úgy véreztem, hogy a legnagyobb betét átázott, a pizsamám és a kórházi ágy is tiszta vér volt. A 7. héttől a 20. hétig gyakorlatilag csak a mosdóba mentem ki. A 20. heti ultrahangon mondták, hogy már nem látszik, előtte hol nőtt, hol csökkent a mérete.
Én nagyon féltem, mert 6 év alatt, meddőségi kezeléssel lett a babánk, ezért nagyon akartam, hogy megmaradjon. Persze gondolom akinek könnyen összejön annak is fontos a babája.
Attól is függ, hogy volt/van-e vérzésed. Én 4-5 hét körül nagyon véreztem, azt hittem megjött, a doki is azt hitte, aztán 8 nappal később ott volt egy petezsák, most 15 hetes vagyok és minden rendben. 8. heti uh óta látszik a haematóma, 17x4 mm-s, mérete nem változik. 12+5 hetesen voltam utoljára uh-n akkor is mondta a doki, hogy kíméljem magamat, mondtam, hogy egy 20 hós mellett ez csak mérsékelten lehetséges, mire mondta, hogy mondjuk ha eddig nem lett bajom a haematómából, akkor már nem is lesz, de azért kíméljem magamat.
Ha nem véreztél, akkor azért annyira nem kell szigorúan venni, hogy ágyban kellene feküdnöd (ha annyira nagy lenne a gond, úgyis befektetne a doki kórházba, vagy mondta volna, hogy szigorú fekvés). Nagy fizikai terhelésnek ne tedd ki magadat, most ne sportolj, max. nagy sétát tegyél, ne emelgess nagyon nehezet, ne fáraszd ki magadat. :)
Nyugi, a szurkálás, húzódozás teljesen normális dolog (nekem az elsővel kifejezetten mensis fájdalmaim is voltak, pedig ott nem volt se vérzés se haematóma, de az is normális). A baba mérete pedig, hát nem biztos hogy pont akkor fogant amikor te gondolod, vagy amikor együtt voltatok, a spermiumok 3 napig életképesek odabent (de ritka esetben 5-6 napig is), és ilyen korai terhességnél 1-1 nap is sokat számít méretben.
Nálam az első babánál 6+3-nál látszott az embrió, a másodiknál még csak a petezsák. 12+5 hétnél viszont a második majdnem 1 cm-vel hosszabb volt, mint az első.
Az idegeskedés a legrosszabb, úgyhogy nyugi, nem a baba mérete számít, hanem hogy nő-e, fejlődik-e megfelelően. Felejtsd el az átlagértékeket, különben végigparázhatod az egész terhességet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!