Muszáj elmenni a gyerekorvoshoz szülés előtt?
Figyelt kérdés
A védőnőm azt mondta keressem fel, de én nem látom értelmét, fogalmam sincs, minek kell elmenni, mit mondjak neki.
Kopogjak be azzal, hogy "Jó napot, hamarosan szülök, a gyermekem majd Önhöz fog tartozni." ?
Ez így olyan ciki, meg értelmetlen nem?
Vagy van valami hivatalos papír is, amit ki kell tölteni, hogy ha megszültem, a gyerekem körzetileg hozzá fog tartozni?
37hkm
2012. nov. 6. 15:47
21/23 anonim válasza:
Nálunk két gyerekorvos van abban a rendelőben, ahova tartozunk, a védőnő a másik gyerekorvost ajánlotta, mert ő vele dolgozik együtt, a fogadási idejük is egy időben van. Én viszont a másik doktornőt választottam, mert szimpatikusnak találtam. Rendelési idejében odamentem, bemutatkoztam és mondtam, hogy hamarosan szülni fogok, vihetem-e majd hozzá a kisbabámat. Mondta, hogy igen, és megbeszéltük, hogy milyen teendőim lesznek a szülést követően, receptek, ilyesmi. Azóta már a 2. baba is hozzá jár.
22/23 anonim válasza:
Amikor én szültem (igaz 12 éve) a védőnő kijött a lakásomra miután hazaértünk a kicsivel. (A kórház hivatalból kiértesítette, hogy megszületett a baba és hazaadták.) Ő elmondta kik a gyerekorvosok, megkérdezte kit szeretnék választani, majd a döntésem után a választott gyerekorvos 2 napon belül meglátogatott. Az első recepteket a kórházban kaptuk. Szerintem szülés előtt elmenni legfeljebb egy udvarias gesztus, ám én ilyen vírusos időben nem mennék gyerekorvosi rendelőbe ha másképp is megoldható.
23/23 anonim válasza:
Mi nem a saját körzetünk szerinti gyerekorvost választottuk, de csak azután hívtuk fel, hogy megszületett a baba. Jó napot kívánok, XY vagyok, most született meg a kisfiam/kislányom, szeretném Önt megkérni, hogy legyen a háziorvosa. És kijött, megnézte, adott receptet. Nem kell kitölteni semmi papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!