Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muszáj elmenni a gyerekorvosho...

Muszáj elmenni a gyerekorvoshoz szülés előtt?

Figyelt kérdés

A védőnőm azt mondta keressem fel, de én nem látom értelmét, fogalmam sincs, minek kell elmenni, mit mondjak neki.

Kopogjak be azzal, hogy "Jó napot, hamarosan szülök, a gyermekem majd Önhöz fog tartozni." ?

Ez így olyan ciki, meg értelmetlen nem?

Vagy van valami hivatalos papír is, amit ki kell tölteni, hogy ha megszültem, a gyerekem körzetileg hozzá fog tartozni?

37hkm

2012. nov. 6. 15:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A 34. héten kerestük fel a gyerekorvost a férjemmel együtt, bemutatkozni - a védőnőm tanácsára. Első baba lesz. Az orvos megköszönte, h őt választjuk, és elmondta, hogy ha megszülök, a férjem keresse fel. Addig írjuk össze a családból az allergiákat, a csipőficamot, asztmát, valamint akkor ő felírja a sok receptet, amit a férjem kivált, hogy ha hazavisszük a picilányt, meg tudjuk már az első nap fürdetni és ha lázcsillapításra lenne szükség, csak a hűtőbe kelljen nyúlni. Rendkívül szimpatikus orvost találtunk, elsőre nagyon pozitív volt minden benyomás.
2012. nov. 6. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, valóban egy kicsit kínos rákérdezni a dolgokra, bár lehet, hogy csak nekem volt az. :) Ugyanis én 20 éves voltam amikor szültem, emlékszem a 40.hétben jártam már amikor felkerestem az én ex-gyerekorvosomat akit mindig nagyon szerettem és megbíztam benne! Rákérdeztem, hogy tartozhatna -e a Pici is hozzá, úgy ahogyan Mi is hozzá tartozunk/tartoztunk a testvéreimmel? És erre annyit válaszolt, hogy ez számára nem is volt kérdés. :) Ennyivel el is volt intézve, megbeszéltük, hogy milyen recepteket fogok majd kapni...stb. és ennyi :) Nem kell ettől viszolyogni! Ha megvan a gyerekorvos akihez a gyermekedet hordani szeretnéd, elmész és ezt megbeszéled Vele. Hidd el, megszokta már ezt. :)

2012. nov. 6. 16:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták, hogy csak úgy tudnak receptet adni, ha megvan a baba taj-száma, amit a kórházban kap ideigleneset.

Úgyhogy én sem nagyon siettem, meg költöztünk is éppen...

Amikor megszületett és hazajöttünk a kórházból felhívtam, délután apuka bement a receptekért, 1-2 nap múlva pedig kijött a doki meg a védőnő is...

Szóval nem kell ezt túlparázni... Mehetsz előtte is, de ha ahhoz mész, akihez körzet szerint tartozol, akkor nem muszáj, mert nem kell felkérni, köteles ellátni...

Tökéletesen elég ha már megszületett a pici...

2012. nov. 6. 16:09
 14/23 anonim ***** válasza:
A kórházban nem kap ideiglenes TAJ számot, az a te saját számod, csak az első szám helyett egy 9-est kell odaírni. Nekem is kiadta a doki a recepteket mielőtt mentem szülni, férjem váltotta ki míg a kórházban voltunk. Mire hazamentünk minden várt otthon, nem kellett rohangászni.
2012. nov. 6. 16:39
 15/23 anonim ***** válasza:

De igen, az a baba ideiglenes taj száma, amit az anyuka taj számából generálnak!

Amíg nem kap sajátot, addig azt kell használni, tehát ideiglenes!!!!

2012. nov. 6. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
A mi esetünkben a védőnő mondta, hogy nagyon jó a gyerekorvos, aki mellett ő van és van-e már választott gyerekorvosom. Mondtam, hogy nincs és ha ő ajánlja nekem, elfogadom. Ő intézte azt is, hogy első napon - amikor hazajöttünk a kórházból - a gyerekorvos eljöjjön hozzánk házhoz. Szimpatikus volt, így azóta is ő a gyerekorvosunk. Kérdezd meg a védőnőt, hogy ő ajánl-e valakit, esetleg ott a kerületben ahová a terhesgondozásra is jársz kérdezz rá. Papírt nem kell kitölteni. Jó babázást!
2012. nov. 6. 16:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Hasonló volt a szitu, mint az utolsó válaszolónál. Én annyit hozzátennék, hogy így egyszerűbb, mert nem kell külön a védőnőhöz járni. Azért én nem bíznám a "véletlenre", lehet, hogy nem lesz szimpi a doki, én kíváncsi voltam rá és volt pár kérdésem is. Nálunk nem írja ki előre a receptet, amikor a kórházban voltam a férjem ment el érte, de a kórházban megkérdezték ki a gyerekorvosunk. Neki kell beutalókat is adnia (ha nem a kórházban végzik: hallásvizsgálat, csípő uh és vizsgálat), és nálunk 6 hónapos koráig havonta járni: oltások, státusz vizsgálat. Szerintem jó, ha előre gondolkodik az ember és tud lépni, ha nem tetszik, szabad orvosválasztás van. 4 hónapos babó anyukája
2012. nov. 6. 17:15
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mivel a védőnőm emellett az orvos mellett dolgozik, evidens, hogy őt ajánlotta :)

Sajnos terhesgondozás nálunk nincs, csak védőnőhöz járok, így sok választásom nincs, de a védőnő szerint aranyos doktornéni.

Ha nem jön be, gondolom később is lehet váltani.

2012. nov. 6. 17:43
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy szipmi-e míg még csak várjátok a babát, az nem ad teljes képet...

Nekem pl akkor sem volt szimpatikus , amikor elsőnek kijött, de aztán amikor már oltásokra jártunk hozzá, és láttam hogy bánik a lányommal, és bármit kérdeztem, részletesen, megnyugtatóan válaszolt, mindent megváltoztatott... Pedig már a dokiváltáson gondolkodtam. De nagyon örülök, hogy maradtunk...

Szóval az első benyomás az erős tud lenni, de igazából nem az számít, hanem hogy tudd, hogy biztos kezekben van a gyermeked nála, az meg csak úgyis később derül ki...

De váltani természetesen később is lehet :)

2012. nov. 6. 17:56
 20/23 anonim ***** válasza:
Én nem mentem el, nem is mondta a védőnő, hogy kellene. Megvan, hogy körzetileg kihez tartozunk. Persze lehet választani mást is, abban az esetben természetesen fel kell keresni az adott orvost, és nyilván meg kell vele beszélni, hogy vállalja-e, de ha nem akarok mást választani, akkor a körzeti lesz. A receptek meg úgy voltak, hogy mikor megszületett a kisfiúnk, felhívtam a védőnőt, ő lebeszélte az orvossal, és apa elment a receptekért.
2012. nov. 6. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!