Muszáj elmenni a gyerekorvoshoz szülés előtt?
A védőnőm azt mondta keressem fel, de én nem látom értelmét, fogalmam sincs, minek kell elmenni, mit mondjak neki.
Kopogjak be azzal, hogy "Jó napot, hamarosan szülök, a gyermekem majd Önhöz fog tartozni." ?
Ez így olyan ciki, meg értelmetlen nem?
Vagy van valami hivatalos papír is, amit ki kell tölteni, hogy ha megszültem, a gyerekem körzetileg hozzá fog tartozni?
37hkm
Szia!
Igen, valóban egy kicsit kínos rákérdezni a dolgokra, bár lehet, hogy csak nekem volt az. :) Ugyanis én 20 éves voltam amikor szültem, emlékszem a 40.hétben jártam már amikor felkerestem az én ex-gyerekorvosomat akit mindig nagyon szerettem és megbíztam benne! Rákérdeztem, hogy tartozhatna -e a Pici is hozzá, úgy ahogyan Mi is hozzá tartozunk/tartoztunk a testvéreimmel? És erre annyit válaszolt, hogy ez számára nem is volt kérdés. :) Ennyivel el is volt intézve, megbeszéltük, hogy milyen recepteket fogok majd kapni...stb. és ennyi :) Nem kell ettől viszolyogni! Ha megvan a gyerekorvos akihez a gyermekedet hordani szeretnéd, elmész és ezt megbeszéled Vele. Hidd el, megszokta már ezt. :)
Nekem is azt mondták, hogy csak úgy tudnak receptet adni, ha megvan a baba taj-száma, amit a kórházban kap ideigleneset.
Úgyhogy én sem nagyon siettem, meg költöztünk is éppen...
Amikor megszületett és hazajöttünk a kórházból felhívtam, délután apuka bement a receptekért, 1-2 nap múlva pedig kijött a doki meg a védőnő is...
Szóval nem kell ezt túlparázni... Mehetsz előtte is, de ha ahhoz mész, akihez körzet szerint tartozol, akkor nem muszáj, mert nem kell felkérni, köteles ellátni...
Tökéletesen elég ha már megszületett a pici...
De igen, az a baba ideiglenes taj száma, amit az anyuka taj számából generálnak!
Amíg nem kap sajátot, addig azt kell használni, tehát ideiglenes!!!!
Köszönöm a válaszokat!
Mivel a védőnőm emellett az orvos mellett dolgozik, evidens, hogy őt ajánlotta :)
Sajnos terhesgondozás nálunk nincs, csak védőnőhöz járok, így sok választásom nincs, de a védőnő szerint aranyos doktornéni.
Ha nem jön be, gondolom később is lehet váltani.
Szerintem az, hogy szipmi-e míg még csak várjátok a babát, az nem ad teljes képet...
Nekem pl akkor sem volt szimpatikus , amikor elsőnek kijött, de aztán amikor már oltásokra jártunk hozzá, és láttam hogy bánik a lányommal, és bármit kérdeztem, részletesen, megnyugtatóan válaszolt, mindent megváltoztatott... Pedig már a dokiváltáson gondolkodtam. De nagyon örülök, hogy maradtunk...
Szóval az első benyomás az erős tud lenni, de igazából nem az számít, hanem hogy tudd, hogy biztos kezekben van a gyermeked nála, az meg csak úgyis később derül ki...
De váltani természetesen később is lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!