Létezik olyan, h vki azért vállal több gyereket (4-5-6), h több támogatást kapjanak?
Ne vegye senki magára a kérdést, nem a többgyerekes családokkal van gondom.
A kérdés arra irányul, h lehet-e ilyen? (kisebbségieket is kizárnám)
Nekem is több gyerekem van.A nagy oviba jár a kicsi bölcsibe nem hiszem,hogy bűn egy gyereket közösségbe adni.(törvény szerint 3éve kor után kötelező is mostantól)
Az anyának ott van a háztartás 3-4gyerek után van mit csinálni!
3gyerek után járnak a jelentős támogatások (étkezés,tankönyv,utazás stb) nem hiszem,hogy a normális családról beszélünk,akkor pénzért szülné az 5. vagy 6.gyereket.
A családban nálunk is van 5gyerekes és ők mindig mondták,hogy erre vágynak.2orvos szülő gyerekei...
21hkm
Hát nem tudom, ez hogy " le vannak passzolva" ez kicsit zavaró számomra. A bölcsit nem értem mondjuk, mert meggyőződésem hogy 2.5 éves koráig egy gyereknek tökéletesen megfelel anya és a kis (vagy nagyobb) családja otthon.
lehet hogy vannak kivételek akik extra aktívak és extrán leköthetetlenek de azért ez nem általános dolog...
Az ovira és iskolára viszont egyértelműen szüksége van már egy gyereknek, szocializáció, másokhoz való alkalmazkodás sok sok különféle emberrel való megismerkedés, tanulás-okosodás st. amit egy szál anyuka nem igazán tud otthon prezentálni de nem is kell szerintem.
Nekem még "csak" 3 van. A két nagyobbam ovis, a legkisebb 2 éves lesz.
Én úgy voltam vele, hogy lesz még egy negyedik is, de most ahogy telik az idő már úgy látom elég a 3 is, de megértem azt aki sok gyerekre vágyik!
Ha normálisan türelmese el tudja látni őket, bírja energiával és nem a nagyok nevelik a kicsiket állandó jelleggel (sajnos ismerek ilyen családot is) akkor miért ne vállalhatna akár 6-ot is. Persze megfelelő anyagi feltételekkel.
1 évesen már bölcsisek....ami nekem nagyon furcsa, még akkor is ha sok a gyerek.Így érthető ?:)
Amúgy mondom, nem kell magatokra venni, persze h vannak más nagygyerekes családok, ahol ez nem is tma.
Elég szomorú, hogy ők be tudják adni a gyereket a bölcsibe, pedig anyuka mondjuk tudna vele foglalkozni otthon, mások meg dolgozni szeretnének (kell) visszamenni és nem veszik fel a gyereket sehova. Mert ugye egy normális családnak nem sok esélye van a bölcsire. Legalábbis felénk. :(
Ismerek én is olyan családot akik "normálisak" mégs a gyerekek utáni segélyekből, juttatásokból élnek. Én biztos, hogy nem tudnék csak ezért sok gyereket szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!