Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes vagyok, elég hányós-h...

11 hetes vagyok, elég hányós-hányingeres, tegnap viszont nagyon sokat öklendeztem, de nem hánytam, volt még valaki így?

Figyelt kérdés
Fura volt, mert du. rám tört valami durva hányinger és este 10-ig tartott és akkor mentem öklendezni, sokat, de semmit sem hánytam ki. Akkor miért van ez? Mert már pár napja jobban voltam, most pedig estére ez előjött :( Tapasztalatok? Én mindig arra gondolok, hogy azért hányok, mert valami olyat ettem, aminek ki kell jönnie, de ha nem jön semmi?

2012. nov. 6. 07:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én a 25.hétig hánytam,és még utána 1x a 28.héten.

összesen 75x,volt egy nap,hogy 4x,volt,hogy csak émelyegtem.ez a terhesség miatt van,nem ettél rosszat.egy idő után nekem is jobb volt,reggel hánytam aztán utána nem voltam rosszul,de az első 14 hétben egész nap csak feküdtem.el fog múlni,kitartást!

2012. nov. 6. 07:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség miatt van hányingered, nincs köze ahhoz, mit eszel - így hánynod sem "kötelező". A legtöbb terhesnek a 6. és 12. hét között van hányingeres korszaka, de ez egyénileg változhat. Itt egy kis okosság: [link]

Én egyszer sem hánytam, csak 24 órában hányingerem volt, a 13. hét elején meg hirtelen megszűnt.

2012. nov. 6. 08:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

18. hétig non stop ezt éreztem. Azt hittem sose lesz vége. Aztán csak elmúlt (sőt, meg is szültem :o)

Reggel és délelőtt volt elviselhetőbb, estére a legrosszabb, sőt, volt hogy éjjel arra ébredtem, hogy öklendezem. Hányni összesen egyszer hánytam, mégis a 18. hétig csak fogytam.

Ez hormonális, nem nagyon tudsz mit tenni, nekem az összes hányás elleni "praktika" csak rövid ideig segített.

Ami viszonylag jó volt, az a B6 vitamin, egy ampullával ha lenyeltem, akkor az kb. egy órán át hatott, csak hát abból nem lehet akármennyit bevenni, így csak a szükséges időpontokban vettem be, amikor nagyon nem kellett a rosszullét, mert valami fontos dolgom volt pl. este.

Kitartás!

2012. nov. 6. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az öklendezés van nálam is, még most is pedig 21 hétben vagyok, főleg akkor van mikor a vitaminokat veszem be. Hánytam is de az öklendezés volt a fő rossz.
2012. nov. 6. 10:05
 5/5 anonim ***** válasza:
A hányinger terhesség alatt attól van,mert a szervezetnek ez az egyik védekező reakciója.És lényegében a baba ellen védekezik a szervezet. Ő az "idegen anyag" a szervezetedben és ekkor olyan nagy hormonadagot kap a szervezet,hogy így védekezik. Mint pl ha olyat eszel,ami nem esik jól,vagy rossz volt és kihányod,mert a szervezeted kilöki magából!
2012. nov. 6. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!