Azt akarom kérdezni tőletek hogy milyen idősen ideális gyermeket szülni?
"Ő így gondolja"
Na ez az. Ez rendben van, hogy ő így gondolja, csak attól még nincs így.
Nem is a válaszadóval van gondom, hanem a válaszával.
Amúgy különbséget kellene tenni aközött, hogy valakit összevissza stimulálnak hormonálisan, meg lombikoznak, vagy spontán megfogan.
Mert a spontán megfogant baba a természet ajándéka, és ott ugyanannyi esély van "beteg babára" korosabb mint fiatalabb anyukánál.
Egyébként amit írt a válaszadó, 20-30 között legtermékenyebbek a nők, tehát itt a legnagyobb esély arra, hogy baba foganjon. Csak hát ez nem a szülésre vonatkozik...
Szép napot!
Nagyon szépen köszönöm csajok,hogy egyetértetek velem. :)
Úgy látom,egyesek nem fogják a lényeget.Na az ilyenekkel nem szoktam vitába elegyedni,mert tök felesleges.Mi ketten tényleg más hullámhosszon vagyunk.
De hát ez van.Én huszon évesen értelmesebb vagyok mint egyesek.Legalább azért annyit tegyél meg mielőtt terhes nem leszel,hogy ezeknek a dolgoknak utána olvasol,hogy tudd,milyen ,,kockázattal,, vállalsz babát.
Erről ennyit.
Ja és még valami.Azt hiszem Magyarországon nincs arra semmilyen tiltó törvény,hogy valaki elmondhassa a véleményét!!!!És a 20-30 év közötti időszak nem csak a termékenység szempontjából a legjobb..mivel az anyai szervet akkor a legfittebb,így ez az idő a legkedvezőbb a babavárás szempontjából is.Mi sem maradunk örökké ,,fiatalok,, minket is jobban elér 30 fölött mindenféle nyavalya,ami a babára is kihatással lehet.
Júj..most megint elmondtam a véleményem.Jaj bocsi! :D
De drága vagy! És milyen szerény. :o)
Semmi baj azzal, ha valaki elmondja a véleményét, főleg itt, mert ez egy ilyen oldal.
A pontozás pedig arra való hivatalosan, hogy ha a tartalommal nem értesz egyet, azt jelezheted. (Ha a stílussal van bajod, azt nem pontozással kell jelezni, hanem a moderátornak!)
Én ennek megfelelően jártam el, és miután a "lepontozottnak" nem tetszett, megírtam, hogy mivel nem értettem együtt, azt hiszem, teljesen kulturált stílusban.
Amúgy három egészséges gyermekem van, 30, 32 és 35-el szültem őket, folytatás pedig könnyen lehet, hogy már nem lesz, de ha úgy alakulna, majd utána olvasok. :o)
Amúgy szívesen szültem volna előbb is, csak én azon a véleményen vagyok, hogy a biológiai óra csak az egyik fele a dolognak, a megfelelő apukát is meg kell találni, és ha az nincs meg, akkor inkább nem szülök gyereket, legalábbis egészen 28 éves koromig így gondolkodtam, amíg meg nem ismertem a férjem.
Az meg, hogy miket írogatsz rólam ismeretlenül, az egyedül Téged minősít.
A témához kapcsolódva pedig továbbra is azt gondolom (egy biológus feleségeként is, akivel a témáról már sokat beszélgettünk), hogy nem véletlen az, hogy mikor van klimax, ha 30 fölött ártalmas lenne a szülés, vagy nagyon magas lenne a betegség valószínűsége, akkor korábban lenne a klimax.
Egyébként ez a kérdés messzire vezet, mert el lehet azon is gondolkodni, hogy régen nem igazán volt fogamzásgátlás, a nők szültek addig, amíg termékenyek voltak, csak nagyobb volt a természetes szelekció a gyermekhalálozás miatt.
Továbbá a modern orvoslással képbe hoztuk a modern kori Taigetoszt, ha egy gyermek nem tűnik egészségesnek (az anyaméhben), akkor inkább megöljük.
Máshogy viszonyulunk ma az emberi élet értékességéhez, amibe egy beteg gyerek/felnőtt képe nem igazán fér bele...
Szóval sok a kérdés, sok a válasz, ebből a szempontból liberális kis társadalmunkban pedig mindenki akkor szül és annyit, amennyit jónak lát (és amikor össze jön).
(Jöhet a pontozás :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!